S nejnovějším portfoliem ThinkPad je možné podnikat odkudkoliv

24. 2. 2021 18:30    Rubrika: Tiskové zprávy

Lenovo představuje notebooky ThinkPad s procesory Intel Core vPro 11. generace a nejnovější generaci mobilních procesorů AMD Ryzen 5000 Series s vylepšenou konektivitou, technologií pro spolupráci a komunikaci. Monitor ThinkVision P40w-20 – první profesionální monitor s Thunderbolt 4 na světě, který podporuje procesory Intel vPro.

S nejnovějším portfoliem ThinkPad je možné podnikat odkudkoliv

Společnost Lenovo oznámila nejnovější přírůstky do svého portfolia ThinkPad včetně modelů X13 a X13 Yoga s displeji s poměrem stran 16:10 a sérií T a L. Lenovo také představuje inovované mobilní pracovní stanice ThinkPad, které nabízejí možnosti konfigurace různých procesorů, samostatnou grafiku a vylepšené displeje. ThinkPad P14s a P15s jsou pak určeny těm, kteří vyžadují rovnováhu mezi výkonem a přenosností.

Nové modely se zaměřují na plynulý chod bez rušivých přechodů na cloudová prostředí a integrují lepší možnosti připojení včetně 5G rychlé sítě WWAN a Intel Wi-Fi 6E. Modely nabízejí Full HD webové kamery, vylepšené displeje s možností nižšího záření modrého světla, Dolby Vision a systém reproduktorů Dolby Audio. Neopomeňme ani prémiový displej ThinkVision P40w-20, který je prvním profesionálním monitorem s Thunderbolt 4 na světě a jako stolní zařízení s porty a vylepšenými funkcemi poskytuje vynikající uživatelský zážitek.

Vybrané modely jsou dostupné v černé barvě nebo v odstínu Storm Grey s možností výběru procesorů Intel Core vPro 11. generace nebo nejnovějších mobilních procesorů AMD Ryzen 5000 Series. Mobilní pracovní stanici ThinkPad P14s je možné v závislosti na modelu nakonfigurovat i na grafiku AMD Radeon nebo NVIDIA. Notebooky také vylepšují program ComputerVision Experiences (CVX) o možnosti zabezpečení, jako je čtečka otisků prstů Match-on-Chip, která je pro některé modely integrovaná do vypínače. Snímač detekce lidské přítomnosti na modelech Intel pak nabízí bezdotykové přihlášení v rámci funkce Windows Hello rozpoznávání obličeje. Nové funkce se přidávají k existujícím bezpečnostním funkcím ThinkShield, které pomáhají chránit uživatele.

Hardware, software a služby slibující inteligentnější budoucnost

Zvyšující se komplexnost moderního IT prostředí a ničím nerušený přechod na cloudovou spolupráci znamenají, že zákazníci hledají bezproblémový přístup k technologickým řešením, která kombinují hardware, software a služby. Například notebooky ThinkPad vybaveny softwarem Lenovo Commercial Vantage a přizpůsobeným řešením Device as a Service (DaaS) mohou usnadnit nákup, konfiguraci a bezpečné spuštění přímo u koncového uživatele.Tato kombinace pomáhá snižovat celkové náklady a zvyšovat produktivitu. Přidejte podporu Lenovo Premier a uživatelé získají větší svobodu a kontrolu nad vlastním pracovním prostorem.

Lenovo slibuje zelenější budoucnost

Společnost Lenovo si stanovila vědecky podložené cíle v oblasti snižování spotřeby energie a emisí na podporu globálních iniciativ v oblasti změny klimatu. Během fiskálního roku 2019/20 společnost Lenovo dosáhla 92% snížení emisí ve srovnání s fiskálním rokem 2009/10. Snížení emisí skleníkových plynů v Plánu 1 a Plánu 2 se dosáhlo realizací energeticky účinných projektů a využíváním solární energie v provozu.

Veškeré podrobnosti o závazcích společnosti Lenovo vůči ESG najdete ve zprávě o udržitelném rozvoji.

Vyšší produktivita s pracovním monitorem

ThinkVision P40w je vybaven širokoúhlou 39,7palcovou obrazovkou s poměrem stran 21: 9 a rozlišením 5120 x 2160 WUHD. Displej disponuje technologií Natural Low Blue Light s certifikací TÜV Rheinland Eyesafe Display pro snížení únavy očí způsobené modrým světlem, zatímco zachová přesnost barev i výkon. Dokovací monitor USB-C obsahuje až 12 portů včetně dvou portů Thunderbolt 4 pro přenos dat, videa a sítí a až 100 W nabíjení pomocí technologie Smart Power.

ThinkVision P40w-20 je první monitor s Thunderbolt 4 na světě s podporou Intel AMT, který umožňuje stabilní a bezpečné připojení na asistenci při vzdáleném spuštění a údržbě na připojených zařízeních. Kromě toho model P40w-20 obsahuje také patentované technologie pro lepší uživatelský zážitek: eKVM poskytuje uživatelům okamžitý přístup ke dvěma počítačům pouhým kliknutím a funkce True Split, která umožňuje uživatelům sledovat oba tyto zdroje současně prostřednictvím funkce Picture-by-Picture, uživatel může také zvolit, který zdroj chce sdílet během video konference.

Stručný přehled funkcí:

  • 39,7palcový HDR kompatibilní displej se svítivostí 300 nitů s 3 bočními rámečky téměř bez okrajů
  • Zakřivení 2500R s nakláněním, otáčením a zvedáním ergonomického stojanu, kompatibilní s montáží VESA
  • 2 x Thunderbolt 4, 1 x HDMI 2.0, 1 x DisplayPort 1.4; 1 x 3,5 mm zvukový výstup; gigabitový Ethernet, 4 x USB 3.2 Type-A, 1 x USB 3.2 Type-B a 1 x USB 3.2 Type-C
  • Displej ENERGY STAR a TCO Certified Edge

Novinky u série ThinkPad

Série ThinkPad T nabízí rozsáhlé možnosti konfigurace na míru tak, aby vyhovovaly potřebám zákazníků, včetně konkrétních konfigurací péče o zdraví. ThinkPad T14 nabídne funkce určené pro zdravotnické pracovníky včetně antimikrobiální povrchové úpravy. Čtečka otisků prstů vyhovující standardu FIPS-201 se čtečkou RFID a volitelnou funkcí Privacy Guard pomáhají chránit důvěrné údaje o pacientech. Portfolio řady ThinkPad T zahrnuje ThinkPad T14s i, T14 i a T15 poháněné procesory Intel Core vPro 11. generace a ThinkPad T14s a T14 poháněné mobilními procesory AMD Ryzen 5000 Series.

ThinkPad T14s, Přehled funkcí:

  • Až 11. generace procesorů Intel Core vPro nebo nejnovější mobilní procesory AMD Ryzen 5000
  • Až 14palcový UHD HDR Dolby Vision displej se svítivostí 500 nitů nebo 15,6palcový UHD HDR Dolby Vision displej se svítivostí 600 nitů
  • Grafika Intel UHD, Intel Iris Xe nebo NVIDIA MX450; integrovaná grafika AMD Radeon na modelech s procesorem AMD Ryzen
  • Intel Wi-Fi 6E (modely Intel), Intel Wi-Fi 6 (AMD a vybrané modely Intel)
  • Volitelné 5G sub-6 nebo 2x2 MIMO CAT12 4G na zařízeních ThinkPad T14s i a T14s; až 4x4 MIMO CAT16 4G na T14 i; až 2x2 MIMO CAT16 4G na T15
  • Až FHD hybridní infračervená (IR) webová kamera na modelech T14s, HD nebo HD Hybrid IR na T14 a T15
  • Systém reproduktorů Dolby Audio s reproduktory orientovanými na uživatele
  • Bezpečnostní funkce ThinkShield včetně čtečky otisků prstů Match-on-Chip (integrované do vypínače na modelech T14s) a detekce lidské přítomnosti na T14s

ThinkPad X13 a X13 Yoga maximalizují výkon a přenositelnost. Lehké notebooky s novými displeji s poměrem stran 16:10 nabízejí perfektní konektivitu, kterou uživatelé ocení při každodenním pracovním i domácím používání. Portfolio sérií ThinkPad X zahrnuje ThinkPad X13 i a X13 Yoga poháněny procesory Intel Core vPro 11. generace a ThinkPad X13 poháněné mobilními procesory AMD Ryzen 5000 Series.

ThinkPad X13 Storm Grey, Přehled funkcí:

  • Až 11. generace procesoru Intel Core vPro nebo nejnovější mobilní procesory AMD Ryzen 5000
  • Až 13,3palcový WQXGA displej s poměrem stran 16:10 s technologií Low Blue Light.
  • Grafika Intel Iris Xe; integrovaná grafika AMD Radeon na modelech procesorů AMD Ryzen
  • Intel Wi-Fi 6 nebo 6E na ThinkPad X13 i, Intel Wi-Fi 6 na X13 a X13 Yoga
  • Volitelné 5G sub-6 nebo 2x2 MIMO CAT12 4G na ThinkPad X13 i a X13; až 2x2 MIMO CAT12 4G na X13 Yoga
  • Až FHD hybridní infračervená (IR) webová kamera na modelech X13, HD nebo HD Hybrid IR na X13 Yoga
  • Systém reproduktorů Dolby Audio s reproduktory orientovanými na uživatele na modelu X13
  • Bezpečnostní funkce ThinkShield včetně čtečky otisků prstů Match-on-Chip integrované do vypínače a detekce lidské přítomnosti na modelech Intel

ThinkPad L14 a L15 jsou cenově dostupnými možnostmi v sérii Thinkpad. Portfolio řady ThinkPad L, zahrnuje ThinkPad L14 i a L15 i s procesory Intel Core vPro 11. generace a ThinkPad L14 a L15 s mobilními procesory AMD Ryzen 5000 Series.

ThinkPad L15, Přehled funkcí:

  • Až 11. generace procesoru Intel Core vPro nebo nejnovější mobilní procesory AMD Ryzen 5000
  • Až 14palcový FHD displej nebo 15palcový FHD displej
  • Grafika Intel UHD, Intel Iris Xe nebo NVIDIA MX450; integrovaná grafika AMD Radeon na modelech s procesorem AMD Ryzen
  • Intel Wi-Fi 6 a až 2x2 MIMO CAT12 4G
  • HD nebo HD hybridní IR webová kamera
  • Dolby Audio
  • Bezpečnostní funkce ThinkShield včetně čtečky otisků prstů Match-on-Chip a zabezpečeného systému BIOS

ThinkPad P14s, P14s i a P15s, nejmobilnější pracovní stanice Lenovo, jsou určeny pro práci na cestách se schopností spouštět aplikace jako AutoCAD LT, Autodesk Revit a SolidWorks bez ztráty tempa. 14palcový P14s, který nabízí větší flexibilitu, nyní disponuje nejnovějším mobilním výkonem procesoru AMD Ryzen 5000 Series s integrovanou grafikou AMD Radeon. Notebook ThinkPad P15s lze nakonfigurovat na procesory Intel Core 11. generace a samostatnou grafiku NVIDIA T500 na profesionální úrovni, která se může pochlubit vylepšeným výkonem a 4 GB paměti VRAM. Díky tovární barevné kalibraci X-Rite, která poskytuje nevídanou přesnost barev, vytvářejí tyto vylepšené stroje rovnováhu mezi silou a mobilitou – umožňují pokročilým uživatelům, studentům, designérům a technikům být kreativní kdykoliv a kdekoliv.

ThinkPad P15s, Stručný přehled funkcí:

  • Až 11. generace procesoru Intel Core vPro nebo nejnovější mobilní procesory AMD Ryzen 5000
  • Až 14palcový UHD HDR Dolby Vision displej se svítivostí 500 nitů nebo 15,6palcový UHD HDR Dolby Vision displej se svítivostí 600 nitů
  • Grafika Intel Iris Xe nebo NVIDIA T500; integrovaná grafika AMD Radeon s procesory AMD Ryzen pouze na modelu P14s
  • Wi-Fi 6E (modely Intel), Wi-Fi 6 (AMD)
  • Až 4x4 MIMO CAT16 4G na P14s i a P15s; až 2x2 MIMO CAT12 4G na P14s
  • HD nebo HD hybridní IR webová kamera
  • Systém reproduktorů Dolby Audio s reproduktory orientovanými na uživatele
  • Bezpečnostní funkce ThinkShield včetně čtečky otisků prstů Match-on-Chip a volitelné čtečky SmartCard

Dostupnosti a ceny:

  • ThinkPad T14s i - Květen 2021 - 56 199 Kč
  • ThinkPad T14s - Červen 2021 - 47 899 Kč
  • ThinkPad T14 i - Květen 2021 - 51 699 Kč
  • ThinkPad T14 - Květen 2021 - 43 400 Kč
  • ThinkPad T15 - Bude upřesněno -
  • ThinkPad X13 Yoga - Bude upřesněno -
  • ThinkPad X13 i - Květen 2021 - 48 699 Kč
  • ThinkPad X13 - Červen 2021 - 42 699 Kč
  • ThinkPad L14 - Červen 2021 - 25 899 Kč
  • ThinkPad L15 - Červen 2021 - 25 899 Kč
  • ThinkPad P14s i - Květen 2021 - 52 100 Kč
  • ThinkPad P14s - Červen 2021 - 43 799 Kč
  • ThinkPad P15s - Květen 2021 - 52 100 Kč
  • ThinkVision P40w - Srpen 2021 - 63 699 Kč
Tiskové zprávy

Diskuse