HP představuje notebook ENVY, vyrobený z udržitelných materiálů

23. 3. 2021 16:35    Rubrika: Tiskové zprávy

Notebook HP ENVY 17 byl navržen s ohledem na potřeby tvůrčích uživatelů a na způsob, jakým v dnešní době pracují. Poskytuje jim tvůrčí svobodu a umožňuje jim zůstat ve spojení, ať už jsou kdekoli.

HP představuje notebook ENVY, vyrobený z udržitelných materiálů

Celkem 74 % spotřebitelů v oblasti tvorby obsahu se v době koronavirové pandemie intenzivněji zabývá tvůrčími činnostmi a často se také věnují zálibám, které kladou větší nároky na výkon počítače, například na zpracování fotografií, blogování na živo, nebo natáčení a editace krátkých videí.

HP ENVY 17 je výkonná mobilní pracovní stanice pro kreativní práci s poměrem obrazovky k tělu 86,3 % při hmotnosti 2,5 kg, jež je vybavena procesory Intel Core 11. generace, grafickou kartou NVIDIA MX450, UHD displejem s rozlišením až 4K a podporou komunikace přes Wi-Fi 6 a Bluetooth® 5. Zařízení je také vybaveno SSD se sběrnicí PCIe a kapacitou až 1 TB, ke zvýšení výkonu při multitaskingu přispívá paměť s kapacitou až 32 GB.

Nový notebook ENVY má funkce na míru šité tvůrčí práci včetně kalibrace barevného podání displeje již z výroby. Nabízí klávesnici typu all-in-one s funkčními zkratkami, o 19 % větší touchpad podporující gesta, fyzickou krytku kamery či přizpůsobení výkonu na základě tepelného profilu. Nechybí ani optimalizace displeje v nástroji HP Display Control, aplikace HP QuickDrop pro snadný přenos souborů do a ze zařízení či funkce HP Enhanced Lighting, která promění displej na vestavěné selfie osvětlení pro videohovory. K oběma zařízením se poskytuje služba Adobe Creative Cloud s 30denní zkušební dobou včetně aplikací Premiere Rush a Premiere Pro a softwarové sady Creative Cloud Photography Plan.

Společnost HP ve svých výrobcích i nadále klade důraz na udržitelnost. Nový notebook ENVY je vyroben z recyklovaného hliníku a ve své konstrukci také využívá recyklované plasty a plasty, u nichž hrozí, že by skončily v oceánech. Také při výrobě obalů se HP zaměřuje na přechod od plastů na jedno použití na dřevěná vlákna vyrobená ze 100 % z recyklovaných materiálů a na obaly z nasávané kartonáže, rovněž 100% recyklovatelné a nahrazující plastovou pěnu.

Nová bezdrátová myš HP 930 Creator skvěle doplňuje novou řadu notebooků ENVY. Jde o zařízení, které tvůrčím pracovníkům nabízí z hlediska individuální přizpůsobitelnosti největší možnosti. Tato všestranná myš umožňuje uživatelům pracujícím na více zařízeních přetahovat obsah mezi (celkem až třemi!) zařízeními, spárovanými s myší přes dongle nebo Bluetooth®. Po jednom úplném nabití přes port USB-C® vydrží v provozu až 12 týdnů. Po dlouhé práci ji za jedinou minutu dokážete nabít na další tři hodiny!

Dostupnost a ceny:

  • Notebook HP ENVY 17 bude v prodeji od konce dubna za ceny od 27 990 Kč.
  • Bezdrátová myš HP 930 Creator bude v prodeji od dubna za ceny od 1 499 Kč.
Tiskové zprávy

Diskuse