Společnost Lenovo představuje nové výkonné pracovní stanice se zaměřením na práci odkudkoliv

17. 6. 2021 18:30    Rubrika: Tiskové zprávy

Nedávná studie společnosti Lenovo Future of Work and Digital Transformation zjistila, že 70 procent zaměstnanců, kteří se průzkumu zúčastnili, uvedli vyšší spokojenost s prací z domu a 56 procent se cítilo v domácím prostředí dokonce produktivnější.

Jelikož mnohé společnosti stále zkoumají hybridní pracovní prostředí, které vyvažuje pokračování práce na dálku s návratem do kanceláře po pandemii, Lenovo dnes představuje novou generaci svých mobilních pracovních stanic ThinkPad P1, ThinkPad P15 a ThinkPad P17. Každá z nich se může pochlubit nejnovějšími mobilními procesory Intel Core a Xeon 11. generace, nejnovější architekturou grafických karet NVIDIA až po grafický procesor NVIDIA RTX A5000 GPU a přidanou podporou pro SSD disky PCIe Gen 4.

Pracovní stanice Lenovo ThinkPad P1, P15 a P17 jsou certifikovány ISV a testovány na nejvyšší úrovni, aby vyhověly standardům MIL-spec. Kromě nové trojice mobilních pracovních stanic dodává Lenovo kompletní řešení pro současné moderní pracovní prostředí a usnadňuje práci odkudkoliv. Patří sem uvedení nového monitoru ThinkVision P34w-20 s displejem na profesionální úrovni a dokovací stanice ThinkPad Thunderbolt 4, která vše pohodlně napájí.

ThinkPad P1 Gen 4: Nový displej, vylepšený výkon, stejně lehký a tenký

ThinkPad P1 byl přepracován s ohledem na uživatele, kteří hledají výkon, prémiový design a skutečnou mobilitu. Tvůrci obsahu, architekti, produktoví designéři i data analytici a vědci mohou díky vysokému výkonu počítače ThinkPad P1 oživit svou kreativní vizi v mnoha sférách použití, a to i na cestách.

Novinkou v tomto systému čtvrté generace je kompletní design čistého prostředí a patentovaný tepelný design na podporu zvýšení kapacity. ThinkPad P1 si zachovává tenký a lehký vzhled a nabízí prémiové funkce, jako například 5G, větší baterii až 90 WHr, nový design klávesnice s větším touchpadem, FHD kameru s vyšším rozlišením pro ty nejlepší videokonference a špičkový systém reproduktorů Dolby Atmos. Tato generace také obsahuje nový 16palcový UHD+ displej s úzkými rámečky, technologii na ochranu zraku Low Blue Light a poměr stran 16:10 pro větší plochu zobrazení, a to vše při zachování 15 palců. Poprvé nabídne nový ThinkPad P1 profesionální grafickou podporu se schopností napájet GPU na úrovni NVIDIA RTX A5000 nebo NVIDIA GeForce RTX 3080. To umožňuje uživatelům nakonfigurovat zařízení tak, aby co nejlépe vyhovovalo jejich potřebám při vytváření videí, animací a vizualizací v reálném čase.

"Není pochyb o tom, že globální pandemie urychlila posun směrem k mobilním pracovním stanicím, protože většina světa se rychle přesunula do vzdáleného pracovního prostředí," uvedl Rob Herman, viceprezident a generální manažer Worldwide Workstation and Client AI Business v Lenovo. "Protože mobilní pracovní stanice nabyly pro naše koncové uživatele zcela nového významu, výrazně jsme vylepšili ThinkPad P1 Gen 4 tak, aby v co nejtenčím a lehkém šasi byl co největší výkon. Kromě tradičního chlazení tepelnými trubkami jsme zavedli chlazení pomocí parní komory, což výrazně zlepšilo chladicí schopnosti. Vyvinuli jsme také klávesnici, která umožňuje nasávání vzduchu přes skryté vstupy, aby se maximalizoval výkon procesoru a GPU. Naši zákazníci promluvili a my jsme je vyslechli – přestavěli jsme celé šasi od základů."

ThinkPad P15 a ThinkPad P17 Gen 2: Více síly

ThinkPad P15 a P17 jsou dvě nové mobilní pracovní stanice, které nabízejí konfigurovatelnost a všestrannost, což profesionální uživatelé potřebují. ThinkPad P15 je vybaven 15,6palcovým UHD OLED displejem, zatímco ThinkPad P17 nabízí největší pracovní prostor na mobilní pracovní stanici Lenovo se 17,3palcovým barevně kalibrovaným displejem – což umožňuje uživatelům sledovat ty nejmenší detaily v extrémní čistotě a hladce řešit složité pracovní zadání v přenosném provedení.

Nejnovější generace těchto tří mobilních pracovních stanic ThinkPad P Series je odsouhlasena NVIDIA Studio. Účastí na programu "Studio" bude mít tvůrčí komunita naprostou jistotu, že tyto pracovní stanice bez problémů zvládnou kritické pracovní úkoly.

"Potřebujeme výkonné řešení, protože pokračujeme v práci na dálku a v přechodu na hybridní pracovní prostředí," uvedl Bob Petty, viceprezident oddělení Profesionální vizualizace společnosti NVIDIA. "Mobilní pracovní stanice ThinkPad P série Lenovo jsou poháněny grafickými procesory NVIDIA RTX a poskytují výkonnou grafiku a vykreslení v reálném čase, které umožňují lidem pracovat odkudkoliv potřebují."

ThinkVision P34w-20

Vylepšete si prvotřídní vizuální zážitek pomocí 34palcového ultra širokého zakřiveného (3800r) ThinkVision P34w-20, který poskytuje živý obraz s 99% sRGB barevnou kalibrací delta E <2 v rozlišení WQHD (3440 x 1440) a širokým pozorovacím úhlem. Je určen pro profesionální uživatele, kteří často vykonávají více úkolů mezi různými aplikacemi, přičemž poměr stran 21: 9 nabízí více prostoru pro plynulost jejich práce. Funkce Picture-in-Picture a Picture-by-Picture umožňují současné zobrazení ze dvou různých zdrojů pro vylepšenou spolupráci a patentovaná funkce eKVM šetří čas rychlým přepínáním mezi aplikacemi ve dvou počítačích.

Model P34w-20 také bere v úvahu zdraví a pohodlí svou péčí o oči a technologií Natural Low Blue Light pro snížení škodlivých světelných emisí a nastavitelný stojan pomáhá dosáhnout nejpohodlnější pozice při práci. Displej zjednodušuje správu individuálního pracovního prostoru tím, že nabízí řešení připojení jednoho kabelu k počítači a funkci dokovací stanice. Signály napájení, dat, videa i ethernetu mohou procházet monitorem s portem USB typu C, který nabízí nabíjecí výkon až 100 W. Software Lenovo ThinkColour umožňuje rychlé a snadné nastavení obrazovky a správu portů a funkcí P34w-20.

Dokovací stanice ThinkPad Thunderbolt 4

Nová dokovací stanice ThinkPad Thunderbolt 4 Workstation Dock je vybavena jedním napájecím zdrojem s příkonem 300 W, takže uživatelům nyní stačí pouze jeden vysoce výkonný univerzální port pro snadné napájení a připojení ke kompatibilním mobilním pracovním stanicím. ThinkPad Thunderbolt 4 je navíc jedním z prvních kabelových doků s procesorem Intel AMT pro vylepšenou správu.

Budoucnost práce

Transformace pracoviště tlačí stále více uživatelů k mobilním a flexibilním řešením. Potřebujete pracovat odkudkoliv a zároveň mít přístup k aplikacím a výkonným výpočetním zdrojům. Jelikož 83 % dotazovaných světových rozhodovacích a řídících týmů v oblasti IT očekává, že postpandemická práce bude řešena na dálku minimálně polovinu času, nejnovější mobilní pracovní stanice Lenovo spolu s novým profesionálním displejem a dokovací stanicí nabízejí ideální řešení přetrvávajících potřeb hybridního pracovního prostředí.

Zařízení ThinkPad P15 Gen 2 bude dostupné od 53 000 Kč DMOC s DPH. ThinkPad P1 Gen 4 bude dostupný za senu od 60 000 Kč DMOC s DPH. ThinkPad P17 Gen 2 bude dostupný za cenu od 67 000 Kč DMOC s DPH. ThinkVision P34w-20 bude dostupný za cenu od 19 500 Kč DMOC s DPH a ThinkPad Thunderbolt 4 Workstation Dock bude za cenu od 10 000 Kč DMOC s DPH.