Acer představuje dva ultralehké výkonné notebooky řady TravelMate P6 pro hybridní styly práce

31. 5. 2021 14:00    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Acer oznámila příchod nejnovějších přírůstků do řady TravelMate P6, což jsou notebooky s operačním systémem Windows 10 Pro určené pro profesionály, kteří často pracují na cestách. Tyto odolné, zabezpečené a výkonné notebooky s dlouhou výdrží baterie jsou konstruovány tak, aby přežily život na cestách – a nyní je mezi nimi i konvertibilní varianta s dotykovým displejem překrytým sklem Corning Gorilla Glass, který lze otočit o 360° a používat v režimu prezentace, tablet, notebook a stan. Také je vybavena dokovacím stylusem Acer Active Stylus, který pracuje s technologií Windows Ink a umožňuje zaznamenávat poznámky a kreslit. Nové modely s klasickou konstrukcí navíc byly osvěženy procesory až Intel Core i7 vPro 11. generace a usnadňují spolupráci prostřednictvím možnosti otevření víka až do 180°, díky čemuž lze zařízení položit na plocho pro snadnější sdílení obsahu s ostatními.

Acer představuje dva ultralehké výkonné notebooky řady TravelMate P6 pro hybridní styly práce
  • Řada špičkových tenkých a lehkých notebooků Acer TravelMate P6 pro profesionály nyní zahrnuje konvertibilní model TravelMate Spin P6 se stylusem a dotykovým displejem krytým sklem Corning Gorilla Glass, který lze otočit až o 360° do čtyř režimů.
  • Nové modely TravelMate P6 a Spin P6 byly omlazeny a vybaveny nejnovějšími procesory Intel Core vPro 11. generace
  • Všechny nové konfigurace se mohou pochlubit 14" Full HD+ IPS displejem se 100% pokrytím barevného prostoru sRGB
  • Díky ultratenkému (16,8 mm) provedení, hmotnosti začínající na pouhém 1,0 kg a dlouhé výdrži je tato řada ideální pro práci v terénu a na služebních cestách
  • Bezdrátové připojení 5G a NFC umožňuje rychlé sdílení dat a platby na cestách

„Nový notebook Acer TravelMate Spin P6 je ideální pro profesionály, kteří tráví hodně času na schůzkách, protože nabízí režimy usnadňující psaní poznámek a kreslení, předvádění prezentací, podepisování smluv a sdílení videí,“ řekl James Lin, generální ředitel divize notebooků, podnikové IT produkty, společnost Acer Inc. „Ocení také možnost pracovat několik dní bez nutnosti dobíjení a odolné, tenké a lehké tělo, které je ideální pro služební cesty.“

Prvotřídní práce

14" displej notebooku s poměrem stran 16:10 a rozlišením Full HD+ (1 920 × 1 200 px) s úzkými rámečky poskytuje dodatečnou plochu obrazovky, která umožňuje prohlížení webových stránek, tabulek a dalších položek bez nutnosti posouvání obrazu. IPS panel se 100% pokrytím barevného prostoru sRGB poskytuje přesné barvy při pozorovacích úhlech až 170° – navíc lze pozorovací úhly omezit na 90° zapnutím funkce Acer PrivacyPanel. Plnohodnotně velká klávesnice s podsvícením umožňuje pohodlné psaní a cestovatelům práci v tmavých prostorách, například v kabinách letadel. Mimořádně citlivý touchpad krytý sklem Corning Gorilla Glass odolným proti poškrábání podporuje přesné ovládání gesty.

Všechny nové modely jsou vybaveny dvěma reproduktory pro křišťálově čisté videokonference, zatímco soustava čtyř mikrofonů zachytí vokály ze vzdálenosti až 6,5 m a umožňuje rychlé a přesné hlasové příkazy. Vestavěný inteligentní zesilovač poskytuje nezkreslený zvuk s hlubokými basy a slouží jako pojistka, která chrání reproduktory při zvyšování hlasitosti.

Tenké, lehké a odolné

TravelMate Spin P6 (TMP614-52) a TravelMate P6 (TMP614RN-52) mají tloušťku pouhých 16,8 mm, jsou tenké, přenosné a velmi lehké – jejich hmotnost začíná na pouhém 1,0 kg a 1,1 kg. Tělo je tvořeno slitinou hořčíku a hliníku, která je pevnější a lehčí než standardní hliníkové slitiny stejné tloušťky. Díky dlouhé, až 20hodinové výdrži TravelMate P6 na baterii mohou profesionálové pracovat po celý den bez nutnosti připojení k síti nebo dobíjení – a když přijde čas, rychlonabíjení dokáže během hodiny zvýšit kapacitu baterie až na 80 %.

Ať už se jedná o videokonference při sdílení prezentace nebo zpracování čísel v tabulkovém procesoru, nejnovější modely TravelMate P6 mají dostatek výkonu, a to díky nejnovějším procesorům Intel Core i7 vPro 11. generace a až 32 GB paměti DDR4X. 1TB PCIe Gen3 ×4 SSD využívající technologii NVMe pak umožňuje uživatelům uchovávat veškerou práci na jednom místě.

Notebooky řady TravelMate P6 splňují americké vojenské normy MIL-STD 810H a vydrží nárazy při letištní kontrole, náhodné pády i další nehody. Přísné testování odolnosti probíhá podle jasně daných postupů, které testují odolnost notebooku vůči tlaku, dešti, vlhkosti a extrémním teplotám.

Vynikající zabezpečení

TravelMate P6 využívá výkonné bezpečnostní funkce systému Windows 10 Pro včetně čtečky otisků prstů a infračervené webkamery pro rychlé a bezpečné přihlašování pomocí funkce Windows Hello. Vestavěná technologie Acer User Sensing rozpozná, zda se někdo nachází před počítačem, aby notebook probudila nebo uzamkla, a systém Windows Hello dokáže rozpoznat, zda je tato osoba jeho majitelem. Pro zajištění soukromí lze webkameru fyzicky vypnout, pokud není využívána. Integrovaný čip Trusted Platform Module (TPM) 2.0 a technologie Intel Active Management Technology z platformy Intel vPro usnadňují bezpečné ověřování a ochranu firemních dat.

Vysokorychlostní připojení

Wi-Fi 6 a volitelné 5G připojení s podporou eSim/USim umožňuje práci a spolupráci i mimo kancelář. Kromě toho rozhraní USB 3.2 Gen 2 Type-C Thunderbolt 4 poskytuje připojeným USB-C zařízením bleskurychlé datové přenosy rychlostí až 40 Gb/s a navíc dostatečný výkon pro podporu až 8K displejů. Mezi další výbavu patří slot pro karty MicroSD a rozhraní NFC (Near Field Communication) pro sdílení obsahu nebo mobilní platby.

5G mobilní Wi-Fi router Acer Connect M5

5G mobilní Wi-Fi router Acer Connect M5 je přenosné 5G zařízení pro profesionály na cestách, které váží pouhých 200 g. Vestavěná Wi-Fi 6 (802.11ax) umožňuje připojení až 32 různých zařízení k internetu najednou, zatímco gigabitový port LAN (Ethernet) nabízí v případě potřeby větší stabilitu připojení. Zařízení je vybaveno vysokokapacitní vestavěnou baterií, kterou lze snadno dobíjet prostřednictvím portu USB-C a která může fungovat také jako powerbanka pro rychlé doplnění energie jiným zařízením.

Cena a dostupnost

  • Acer TravelMate P6 (TMP614-52) bude v oblasti EMEA k dispozici v prosinci za cenu od 999 €.
  • Acer TravelMate Spin P6 (TMP614RN-52) bude v oblasti EMEA k dispozici v prosinci za cenu od 1 199 €.

Přesné parametry, ceny a dostupnost se může lišit v závislosti na zemi prodeje.

Tiskové zprávy

Diskuse