Inovace v portfoliu počítačů Dell pro tvorbu, zábavu a práci

31. 5. 2021 10:20    Rubrika: Tiskové zprávy

Technika by měla poskytovat nové možnosti, ulehčovat práci a zpříjemňovat život. Dell proto představuje nové pracovní stanice, PC a příslušenství, které pomohou kreativcům, přinesou větší požitek ze zábavy a pomohou produktivně pracovat odkudkoli. Patří mezi ně zmodernizované počítače Precision a XPS, herní systémy Alienware a Dell 15 a nové notebooky Latitude.

Inovace v portfoliu počítačů Dell pro tvorbu, zábavu a práci

Pro tvorbu

Pro každého – ať začínajícího nebo zkušeného zvukaře, fotografa, animátora, architekta, módního návrháře, tvůrce 3D tiskových modelů nebo nadšence do VR/AR – připravil Dell PC a mobilní pracovní stanice určené pro kreativní práci.

Počítače Precision 5560, Precision 5760, XPS 15 a XPS 17 jsou zmodernizované a vybavené nejnovějšími procesory Intel Core 11. generace a mobilními procesory Xeon. O obraz se starají barevně věrné InfinityEdge displeje a u XPS 15 je zde i nový model s technologií OLED. Tato lehká stylová zařízení jsou vybavená nejnovějšími grafickými kartami NVIDIA RTX a softwarem NVIDIA Studio. Mají tedy vše, co je potřeba k zaznamenání nápadů kdekoli a kdykoli přijde inspirace.

Pro profesionály požadující výkonný systém s mobilní grafikou, včetně nejvyšší verze NVIDIA RTX A5000, jsou zde modernizované mobilní pracovní stanice řady Precision 7000, které jsou připraveny zvládat i nejnáročnější úlohy, jako je střih videa v 8K HDR nebo obří 3D simulace. Poprvé se v této kategorii objevuje i podpora 5G připojení.

Pro hry

V oblasti herních počítačů přichází Dell s herními systémy Alienware m15 R6 a Dell G15 s nejnovějšími mobilními procesory Intel Core H 11. generace a novými mobilními grafickými kartami řady NVIDIA GeForce RTX 30. Do rodiny Alienware oceňované pro agresivní vzhled, ikonický design a mimořádný výkon brzy přibude také nová řada Alienware X. Na malou ochutnávku se můžete podívat zde.

Řada X přijde během léta a přinese nové proprietární technologie chlazení, které umožňují do dosud nejtenčích herních notebooků vměstnat špičkový herní výkon. Další podrobnosti o novince zjistíte, když se 1. června připojíte ke streamu Alienware Update na Twitchi.

Pro práci

Žijeme v hybridním pracovním prostředí, kde se pracovní místo a okolí může neustále měnit, a to i v průběhu dne. Proto Dell při vývoji pracovních PC zohledňuje spolupráci a konektivitu a snaží se usnadňovat práci inteligentními funkcemi. V oblasti počítačů pro práci tak přichází s těmito novinkami:

  • Mimořádný výkon: Nedávno představená nová řada stolních počítačů OptiPlex a modernizovaná PC Precision 3000 Series v provedení tower jsou nyní v nabídce s nejnovějšími procesory Intel Core 11. generace. Vedle nových procesorů a grafických karet obsahují vybrané modely řad Latitude, Precision a XPS speciální výbavu jako jsou 3200MHz paměť, rozhraní Thunderbolt 4 a podpora 5G.
  • Udržitelnost: Součástí cílů Dell Technologies do roku 2030 je i závazek využívat recyklované materiály a materiály z obnovitelných zdrojů ve všech produktových řadách. U nových notebooků Latitude 5421 a 5521, které přijdou na trh začátkem léta, jsou ve větší míře využity bioplasty. Tento materiál z obnovitelných zdrojů se vyrábí z tálového oleje a je využitý ve víku notebooků (21 % hmotnosti). Dell stále hledá další možnosti, jak do svých produktů začlenit větší podíl obnovitelných a recyklovaných materiálů. Například nové modely OptiPlex 7090 Tower a 7090 Small Form Factor jsou první PC na světě využívající v pevných discích hliník recyklovaný v uzavřeném cyklu (20 % hmotnosti) a notebooky XPS 15 a 17 získaly ekologický certifikát EPEAT Gold. A nejde jen o hardware. Brašny Dell Ecoloop mají voděodolný povlak vyrobený z recyklovaných fólií z vyřazených čelních skel automobilů.
  • Produktivita: Studie ukazují, že lidé mohou být v průměru až o 38 % produktivnější, užívají-li správné monitory a příslušenství. Třeba jako jsou nový monitor Dell 32 4K USB-C Hub a náhlavní souprava Dell Premier Wireless ANC s aktivním potlačováním okolního hluku.
  • Jednoduché nasazení: Firemní zákazníci Dell nyní mohou poskytovat svým zaměstnancům individuálně přizpůsobená zařízení rychleji a zkrátit dobu nutnou ke zprovoznění z hodin na minuty. Postará se o to služba Dell Connected Provisioning, kde je celý proces zprovoznění řízený z cloudu.
Tiskové zprávy

Diskuse