V roce 2021 pokračuje partnerství Acer a Sauber Motorsport

18. 2. 2021 16:45    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnosti Acer a Sauber Motorsport, které řídí a provozují vstup Alfa Romeo Racing ORLEN na mistrovství světa Formule 1 oznámily, že své partnerství rozšíří do sezóny 2021.

V roce 2021 pokračuje partnerství Acer a Sauber Motorsport
  • Acer a Sauber Motorsport učinili další kroky k propojení a podpoře týmů – jak trackside a Sauber’s Hinwil HQ, tak notebooky Acer Enduro a TravelMate, pracovní stanici ConceptD a řešení pro displeje.
  • Nový marketingový tah počítá s Kimi Rӓikkӧnenem jako řidičem na Alfa Romeo Racing ORLEN.
  • Formule 1 na digitálních platformách výrazně překonává ostatní významné sporty - včetně Bundesligy, NBA, NFL nebo Premier League a to plně v souladu s cílovou demografickou skupinou zákazníků Acer.

Své cenné partnerství uzavřené v roce 2020 posouvá celý tým se společností Acer na další úroveň. Budou pokračovat v zavádění nejmodernější technologie k podpoře a propojení týmu –trackside a Sauber’s Hinwil HQ. Přitom také odhalí ambiciózní marketingový tah, kdy tváří kampaně na Alfa Romeo Racing ORLEN bude řidič Kimi Räikkönen.

Acer, jako jedna z předních světových společností ICT – s vedoucím zastoupením ve více než 160 zemích - poskytne týmu komerční řešení jako: notebooky Enduro a TravelMate, pracovní stanice ConceptD a řešení pro displeje. Speciální hardwarové a propojovací řešení, které navrhl Acer, bude hrát po celou sezónu 2021 klíčovou roli pro celý tým – od jeho ústředí v Hinwillu až po týmové prostředí v garážích na závodní dráze. Nejen, že Acer a Alfa Romeo Racing ORLEN sdílí stejnou vášeň pro technologie, ale dokonce cílí i na stejnou demografickou skupinu fanoušků – což jsou lidé mezi 13 a 44 lety.

Šéf týmu Alfa Romeo Racing ORLEN a výkonný ředitel Sauber Motorsport AG Frédéric Vasseur říká: „Rozšiřovat náš vztah se společností Acer je velkým potěšením. V roce 2020 naše vzájemná spolupráce jen podtrhla součinnost světových špičkových infomačních technologií a motorsportu – obojí je vysoce konkurenční prostředí, ve kterém je snaha o výkon neustálým cílem, a ve kterém se každý den otevírají nové možnosti rozvoje. To, že nadále spolupracujeme v roce 2021, je jen přirozeným výsledkem a těšíme se na společnou úspěšnou sezónu.”

„Jsme potěšeni, že můžeme v roce 2021 rozšířit naše partnerství o jeden z nejprestižnějších týmů v historii Formule 1, za který vystupují ikoničtí jezdci.“ Ve společnosti Acer posouváme nejen hranice toho, co je možné v oblasti technologií, ale také v oblasti digitálního marketingu a to tím, že do naší komunity fanoušků přinášíme poutavější obsah a příběhy,” řekl Hajo Blingen, marketingový viceprezident v Acer Europe SA. „Světově je Formule 1 jeden z nejvíce sledovaných sportů s nejrychlejším růstem digitální arény. Jako taková je dokonalou platformou k tomu, aby vtáhla generaci Y/Z a její životní styl.”

Formule 1 je sport založený na technologiích a výkonu, a proto je pro ni zásadní mít spolehlivý hardware. Acer jako oficiální partner a poskytovatel technologií zajišťuje pracovní stanice ConceptD včetně monitorů. Zařízení se používají pro napájení vozu na startovním roštu a díky nim také celá dvou stovka techniků ze Sauber Motorsport získává přesnost a spolehlivost při plnění nejtěžších úkolů od aerodynamického designu až po dosažení nejvyššího výkonu motoru.

Pro závodní operace v nejnáročnějších podmínkách jako je déšť v Silverstone, vedro v Singapuru nebo chladná písečná noc v poušti v Bahrajnu využije Acer své nejnovější produkty Enduro z certifikované řady vojenských počítačů, které jsou extrémně silné a odolné.

Klíčoví členové týmu take využijí pokročilá řešení notebooků TravelMate ke zlepšení spolupráce, produktivity a zabezpečení bez ohledu na to, kde ve světě se zrovna budou pohybovat.

Tiskové zprávy

Diskuse