Acer představuje Chromebook Spin 514, první s AMD Ryzen a grafikou Radeon

8. 1. 2021 16:15    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Acer představila svůj první chromebook s mobilními procesory AMD Ryzen 3000 řady C a grafikami AMD Radeon - nový Acer Chromebook Spin 514 (CP514-1H/CP514-HH). Jeho vysoký výkon kombinovaný s odolným stylovým designem a dlouhou výdrží na baterii činí tento chromebook více než schopným zvládnout všechny aplikace, které uživatelé potřebují při práci a výuce z domova.

Acer představuje Chromebook Spin 514, první s AMD Ryzen a grafikou Radeon
  • Acer Chromebook Spin 514 je ideální volbou pro uživatele streamující obsah nebo pro ty, kdo pracují a učí se z domova. Jde o první chromebook od Aceru s novými mobilními procesory AMD Ryzen™ 3000 řady C a grafikami AMD Radeon™ pro vysoký výkon, rychlé spouštění a dlouhou výdrž na baterii
  • Acer Chromebook Enterprise Spin 514, který je připraven na podnikání, je vybaven Chrome Enterprise Upgrade – jsou odemčeny integrované firemními funkcemi systému Chrome OS
  • Design Go-anywhere kombinuje vyztužené kovové tělo s odolností na armádní úrovni (v souladu s americkým standardem MIL-STD 810H ), kompaktním konvertibilním formátem a 360° panty
  • Optimalizován pro produktivní práci a zábavu díky 14" Full HD displeji s úzkými rámečky a dotykovému displeji překrytém sklem Corning® Gorilla® Glass, nově navrženými klávesami pro lepší psaní a Google Asistentem

Acer také nabízí Acer Chromebook Enterprise Spin 514 (CP514-1W/CP514-WH), který je osazen nejnovějším mobilním procesorem AMD Ryzen™ 3000 řady C a vybaven firemními funkcemi Chrome OS odemčenými pro firemní zákazníky.

„Díky spojení mobilních procesorů AMD Ryzen s odolným designem je Acer Chromebook Spin 514 vynikající volbou pro uživatele, kteří musí pracovat z domova,“ řekl James Lin, generální ředitel divize Notebooky, IT Products Business, spolenočnost Acer Inc. „Uživatelé budou ohromeni novou úrovní odezvy a výkonu, který poskytuje Acer Chromebook Spin 514 s mobilními procesory AMD Ryzen. Navíc procesor Ryzen 7 3700C nabízí tu nejlepší grafiku dostupnou na chromeboocích poháněných procesory AMD, takže uživatelé mohou využívat širokou škálu aplikací k řešení i těch nejnáročnějších projektů.“

Pro vysoký výkon poháněn procesory AMD

Acer Chromebook Spin 514 je prvním modelem od Aceru, který využívá nejnovější generaci vysoce výkonných mobilních procesorů AMD Ryzen™. Mobilní procesory založené na výkonné architektuře „Zen“ zajišťují konzistentní odezvu, rychlé nabíhání notebooku a dlouhou výdrž na baterii. Díky tomu je na novém chromebooku vše svižné, ať už jde o streamování obsahu, využívání více aplikací současně, anebo běh kancelářských nástrojů pro vysokou produktivitu. Nový chromebook může dokonce pomoci uživatelům řešit i náročnější projekty do práce či školy, jako je úprava videa či programování.

Chromebook Spin 514 je také vybaven nejmodernější grafikou AMD Radeon™ pro lepší hraní, streamování a tvorbu obsahu. Modely se čtyřjádrovými procesory AMD Ryzen 7 3700C nebo Ryzen 5 3500C budou vybaveny výkonnou integrovanou mobilní grafikou AMD Radeon™ Vega.

Energeticky úsporné procesory AMD přispívají k tenkému a lehkému designu. Chromebook Spin 514 tak lze snadno vzít kamkoli díky hmotnosti pouhých 1,55 kg a tloušťce jen 17,35 mm. Navíc se může pochlubit až 10hodinovou výdrží na baterii . Chromebook Spin 514 také přichází s až 16 GB paměti DDR4 DRAM a až 256GB úložištěm.

Konvertibilní konstrukce s odolností na armádní úrovni

Elegantní tělo notebooku Acer Chromebook Spin 514 je vyrobeno z eloxovaného pískovaného hliníku a na horním krytu i touchpadu bylo opatřeno stylovým vzorem. Nejenže tento chromebook skvěle vypadá, ale je také neuvěřitelně odolný. Může se pochlubit odolností na armádní úrovni (v souladu s americkými standardy MIL-STD 810H1 2); jeho vyztužené kovové tělo odolá promáčknutí, otřesům i korozi. Bylo navrženo tak, aby přežilo pád z výšky až 122 cm a zátěž až 60 kg směrem dolů na víko, takže uživatelé nemusí ztrácet čas starostmi o poškození chromebooku a více se tak soustředit na úkol, který mají vyřešit.

Jeho 14" dotykový IPS7 displej s rozlišením Full HD překrývá sklo Corning Gorilla Glass, takže odolává poškrábání a umožňuje snadné ovládání. Živý obraz ještě více vynikne díky štíhlým bočním rámečkům o šířce 6,1 mm, které mají zásluhu na 78% poměru velikosti obrazovky k tělu notebooku. Volitelně podsvícená klávesnice navíc poskytuje vyšší produktivitu za různých světelných podmínek a nabízí konkávní kryty kláves, které se pohodlně používají, což má za následek celkově lepší zážitek z psaní na klávesnici.

Zařízení má konvertibilní konstrukci a jeho víko tak lze otočit o celých 360°. Díky tomu je možné jeho dotykový displej využívat ke spolupráci, sdílení, prezentaci nebo psaní v různých prostorech a prostředích. Zařízení je k dispozici je ve třech barevných provedeních: stříbrném Pure Silver, šedém Steel Gray a zeleném Mist Green.

Nejnovější porty a Wi-Fi pro neustálé připojení

Tento nový chromebook má dva porty USB typ C, oba s podporou USB 3.2 Gen1 (až 5 Gb/s), rozhraním DisplayPort přes USB-C a USB nabíjením. Také je vybaven dvěma klasickými porty USB 3.2 Gen1, z nichž je jeden neustále napájen, a čtečkou paměťových karet MicroSD. Vybrané modely Acer Chromebook Spin 514 mají také port HDMI pro pohodlné připojení k projektorům během schůzek a školení .

Acer Chromebook Spin 514 je ideálním zařízením pro udržování kontaktu s kolegy, spolužáky a přáteli. Dvojice integrovaných stereofonních reproduktorů zajišťuje skvělou zábavu i videohovory, zatímco dvojice mikrofonů efektivně odděluje zvuk od šumu, aby zajistila jasnější zvuk během videohovorů, čisté nahrávání zvuku a videa, a také podporu integrovaného Asistenta Google. Dvoupásmová Wi-Fi 5 (802.11a/b/g/n/ac) s technologií 2x2 MU-MIMO poskytuje rychlé a spolehlivé bezdrátové připojení pro konzistentní streamování během videochatů pomocí HD webkamery. Bluetooth 5.0 pak přináší pohodlný způsob připojení periferních zařízení.

Acer Chromebook Enterprise Spin 514

Acer Chromebook Enterprise Spin 514 poskytuje zabezpečení, podnikové funkce i úspory nákladů a pomáhá podnikům spravovat zařízení ve velkém. Chromebook Enterprise odemyká integrované firemní funkce Chrome OS u chromebooků Acer a umožňuje IT zabezpečit, organizovat a pohánět cloudovou pracovní sílu. Tyto chromebooky také vytváří bezpečné a produktivní prostředí pro cloudové pracovníky. IT oddělení ocení komplexní funkce zabezpečení integrované do Chromebooku Enterprise Spin 514 a IT administrátoři zjistí, že díky webové správě lze snadno ovládat aktualizace, konfigurovat aplikace, využívat rozšíření ke zvýšení funkcionality prohlížeče, aktualizovat firemní politiky a další.

Díky bezdotykové registraci mohou IT oddělení rovnou odeslat Acer Chromebook Enterprise Spin 514 koncovým uživatelům – zařízení se automaticky zaregistruje do podnikové správy, jakmile se koncový uživatel připojí k internetu. Chrome OS zjednodušuje proces nasazení, správy a pohánění cloudových pracovních sil, čímž v konečném důsledku zvyšuje dobu provozuschopnosti a snižuje celkové náklady na vlastnictví (TCO).

Chromebook Enterprise Spin 514 je vybaven až 16 GB paměti DDR4 DRAM a až 256GB rychlým PCIe NVMe SSD úložištěm4.

Podpora aplikací

Nové modely Acer Chromebook Spin 514 i Acer Chromebook Enterprise Spin 514 podporují aplikace z obchodu Google Play, stejně jako webové aplikace, takže uživatelé budou mít přístup ke všem aplikacím, které chtějí využívat pro produktivní práci, kreativitu, služby a další činnosti.

Cena a dostupnost

  • Acer Chromebook Spin 514 (CP514-1H) bude v oblasti EMEA k dispozici v březnu 2021 za cenu od 529 €.
  • Acer Chromebook Enterprise Spin 514 (CP514-1WH) bude v oblasti EMEA k dispozici v březnu 2021 za cenu od 799 €.
Tiskové zprávy

Diskuse