Acer představuje notebook ConceptD 7 SpatialLabs Edition pro tvůrce ve 3D

21. 10. 2021 13:10    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Acer představila notebook ConceptD 7 SpatialLabs Edition (CN715-73G), který designérům a vývojářům přináší úchvatné stereoskopické 3D prostředí bez brýlí. Tato mobilní pracovní stanice podporuje tvůrce pomocí sady optických, zobrazovacích a senzorických technologií Acer SpatialLabs s funkcemi vykreslování v reálném čase, které poskytují stereoskopický 3D zážitek bez brýlí. Je také podporována ekosystémem NVIDIA Studio zahrnujícím grafické procesory NVIDIA GeForce RTX 3080 Laptop s exkluzivními ovladači, které vylepšují kreativní aplikace pro optimální úroveň výkonu a spolehlivosti. Jednoduše řečeno, nový ConceptD 7 je ideální notebook pro 3D modelování a také vynikající notebook pro vývojáře.

Acer představuje notebook ConceptD 7 SpatialLabs Edition pro tvůrce ve 3D
  • Notebook ConceptD 7 SpatialLabs Edition je vybaven procesorem Intel Core řady H 11. generace a nabízí různé grafické možnostmi včetně grafického procesoru NVIDIA GeForce RTX 3080 Laptop. Díky tomu mají kreativní profesionálové k dispozici zařízení, které dokáže držet krok s jejich představivostí
  • Aplikace SpatialLabs Go se dočkala aktualizace a nyní využívá umělou inteligenci k automatickému převodu a zobrazení 2D obsahu do stereoskopického 3D, například videí, obrázků, jednoduchých her a záznamu z webové kamery účastníků během videokonference nebo videohovoru
  • Řada ConceptD 3 byla rozšířena o nové modely klasické konstrukce s 16" displejem s poměrem stran 16:10 a nové konvertibilní modely s 15,6" displejem.

Ohlášena byla také 15,6" verze ConceptD 3 Ezel a ConceptD 3 s poměrem stran displeje 16:10
„Společnost Acer se snaží překonávat bariéry mezi lidmi a technologiemi,“ řekl Jerry Kao, spoluředitel společnosti Acer Inc. „SpatialLabs je skvělým příkladem toho, jak se snažíme, aby tento cíl udával směr všemu, co děláme. Od produktových a architektonických CAD projektů až po projekty s 3D grafikou – návrháři mohou konečně vidět své 3D výtvory v trojrozměrné podobě již během pracovního procesu, aby se mohli lépe rozhodnout a nečekat až na pozdější fázi. Vývojáři mají k dispozici také nové způsoby, jak vyprávět příběhy a přivést své nápady k životu.“

Výkonný hardware, inovativní technologie
K vykreslování 3D modelů v reálném čase je zapotřebí opravdu výkonné zařízení, takže je notebook ConceptD 7 SpatialLabs Edition vybaven až procesorem Intel Core i7 11. generace, až grafickým procesorem NVIDIA GeForce RTX 3080 Laptop, až 64 GB paměti DDR4 a až 2 TB úložištěm NVMe PCIe SSD. Všechen tento hardware doplňuje UHD 4K displej s PANTONE ověřením, který se může pochlubit širokou škálou barevných technologií, jež pokrývají 100 % barevného gamutu Adobe RGB a dosahují přesnosti barev Delta E<2, což zajišťuje, že to, co tvůrci na obrazovce stereoskopického 3D notebooku vidí, také dostanou.

Nad obrazovkou je umístěna sada stereokamer, které sledují polohu očí a pohyby očí i hlavy uživatele, aby bylo možné zobrazit obraz ve stereoskopickém 3D. Toho je dosaženo promítáním dvou mírně odlišných obrazů přes optickou čočku, která je přilepena k panelu displeje, přičemž každý se láme do jiného oka. Technologie okamžitého vykreslování umožňují, aby tento proces probíhal v reálném čase – pokud uživatel otočí hlavou, stereoskopický 3D obraz se přizpůsobí, jako by se uživatel díval kolem sebe. Počítač je navíc vybaven sadou technologií umělé inteligence, které provádějí úlohy, jako je generování stereoskopického obrazu, a umožňují uživatelům přeměnit standardní 2D obsah na stereoskopický 3D obsah.

Stereoskopický 3D software pro designéry
Aplikace SpatialLabs dává návrhářům možnost v reálném čase vidět, jak jejich projekty ožívají. Podpora všech hlavních formátů 3D souborů umožňuje tvůrcům převést jejich 3D modely do stereoskopického 3D pouhým importem do prohlížeče modelů SpatialLabs, kde mohou také upravit osvětlení, textury i HDRI pozadí a najít optimální nastavení prezentace. Kromě toho jsou v současné době k dispozici doplňky SpatialLabs Model Viewer pro osm různých 3D softwarů, jako jsou Autodesk Fusion 360, Rhinoceros a Zbrush. Tyto doplňky umožňují modely vytvořené v těchto aplikacích exportovat do SpatialLabs Model Viewer jediným kliknutím a prohlédnout si je ve stereoskopickém 3D.

Notebook lze také používat společně s externím 2D monitorem, takže je možné vytvářet nebo upravovat obsah na 2D monitoru a následně zobrazit všechny provedené změny v reálném čase ve stereoskopickém 3D na SpatialLabs zařízení. To urychluje proces odhalování problémů s návrhem a výrazně zlepšuje pracovní postupy: návrháři produktů mohou pomocí prohlížeče modelů SpatialLabs získat představu o tom, jak bude navrhovaný předmět vypadat ještě předtím, než investují čas a prostředky potřebné k jeho tisku nebo výrobě nástrojů. Manažeři a členové týmu mohou také poskytovat jasnější zpětnou vazbu v každé fázi projektu a zákazníci si mohou návrh vizualizovat, aby se ujistili, že odpovídá jejich očekáváním.

Vlastní řešení SpatialLabs Go společnosti Acer bylo navíc doplněno o technologii AI, která umožňuje generovat stereoskopický 3D obsah z většiny 2D obsahu, jako jsou fotografie, videa, jednoduché hry, a dokonce i videokonference.

Vývojářské stránky Acer SpatialLabs - zásuvný modul Unreal Engine a řešení Ultraleap Hand Tracking
V květnu 2021 spustila společnost Acer vývojářský program SpatialLabs pro Unreal Engine, 3D nástroj pro práci v reálném čase, který dává tvůrcům svobodu při realizaci jejich vizí a umožňuje vývojářům a týmům spolupracovat a vylepšovat rychleji než kdykoli předtím, a to bez kompromisů v kvalitě nebo škálovatelnosti. Společně s uvedením notebooku ConceptD 7 SpatialLabs Edition společnost Acer spustila webové stránky SpatialLabs Developer Site, kde mohou vývojáři získat přístup ke všem nástrojům včetně zásuvného modulu Unreal Engine a také k podpoře Ultraleap Hand Tracking. Pomocí hardwaru a softwaru Ultraleap mohou uživatelé zadávat příkazy gesty rukou, nikoli myší nebo ovladačem. To umožňuje mnohem intuitivnější ovládání a snižuje potřebu uživatelů dotýkat se samotného zařízení, což je obzvláště užitečné pro velmi frekventovaně využívané displeje například v muzeu nebo výstavní síni.

V rámci programu spolupracují vývojáři se společností Acer na řadě inovativních obsahů, aplikací a projektů – všechny jsou vytvořeny pomocí notebooku ConceptD 7 SpatialLabs Edition. Jde například o tyto:

  • Konfigurátor vozů umožňuje prodejcům ukázat zákazníkům různé modely a možnosti, i když podobně nakonfigurovaný vůz není na parkovišti k dispozici.
  • Návrháři interiérů mohou s klienty sdílet procházky svým designem, aby měli lepší představu o prostoru a měřítku jednotlivých položek v tomto prostoru.
  • Technologie snímání pohybu umožňují vytvářet videa s objemovou hloubkou, takže si uživatelé mohou vychutnat 360stupňové filmové zážitky odkudkoli na světě.
  • Geoprostorové pozorování Země kombinuje data s vysokým rozlišením ze satelitů, leteckých plošin a batymetrických senzorů a následně je spojuje do skutečných 3D krajin.

Konvertibilní notebook ConceptD 3 Ezel a notebooky ConceptD 3 s poměrem stran 16:10
Společnost Acer také rozšířila svou řadu ConceptD 3 o několik nových modelů, například o nový 16" model klasické konstrukce (CN316-73G) s obrazovkou s poměrem stran 16:10 a nový 15,6" konvertibilní model (CC315-73G), který je vybaven perem Wacom EMR. K dispozici jsou také modely ConceptD 3 Pro (CN316-73P) a ConceptD3 Ezel Pro (CC315-73P), které jsou osazeny procesorem Intel Core i7 s taktem až 4,6 GHz a grafickým procesorem NVIDIA T1200 Laptop.

Všechny nové notebooky ConceptD 3 mají výrazně moderní design s čistě bílou povrchovou úpravou MAO (Micro-Arc Oxidation), která odolává skvrnám i oděrkám a chrání celohliníkové MgAl šasi. Displej s certifikací PANTONE a stupněm přesnosti barev Delta E<2 pak zajišťuje, že všechny jemné detaily vypadají přesně tak, jak si tvůrce přeje.

Cena a dostupnost

  • ConceptD 7 SpatialLabs Edition (CN715-73G) bude v oblasti EMEA k dispozici v prosinci za cenu od 3 599 €.
  • ConceptD 3 (CN316-73G) bude v oblasti EMEA k dispozici v říjnu za cenu od 1 799 €.
  • ConceptD 3 Pro (CN316-73P) bude v oblasti EMEA k dispozici v prosinci za cenu od 1 899 €.
  • ConceptD 3 Ezel (CC315-73G) bude v oblasti EMEA k dispozici v říjnu za cenu od 2 099 €.
  • ConceptD 3 Ezel Pro (CC315-73P) bude v oblasti EMEA k dispozici v listopadu za cenu od 2 199 €.
Tiskové zprávy

Diskuse