Acer představuje nové monitory a 4K projektor pro domácí zábavu

21. 10. 2021 13:40    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Acer oznámila modernizaci své řady projektorů a monitorů, která přináší hráčům a milovníkům domácí zábavy nové možnosti. Nový 4K laserový projektor přináší na běžný trh vysoký výkon a vysokou účinnost. K dispozici jsou také dva nové monitory, jeden s WQHD IPS displejem pro profesionály, kteří pracují a hrají doma, a druhý s 300Hz WQHD panelem pro hráče.

Acer představuje nové monitory a 4K projektor pro domácí zábavu
  • Acer L811 je projektor s velmi krátkou projekční vzdáleností, který nabízí rozlišení 4K kompatibilní s HDR10 a jas 3 000 lumenů pro neuvěřitelný zážitek z domácího kina.
  • Nitro XV272U KF je 27" WQHD monitor, který se může pochlubit obnovovací frekvencí 300 Hz a nabídnout tak hráčům novou úroveň zážitků.
  • Acer CB273U je 27" WQHD (2 560 × 1 440 px) IPS monitor, který zobrazuje živé 8b barvy, takže se skvěle hodí pro úpravu fotografií a design.

„Pandemie změnila přístup lidí k práci a zábavě,“ řekl Victor Chien, prezident divize Digital Display Business společnosti Acer Inc. „Lidé, kteří pracují na noteboocích, investují do monitorů a stále více rodin využívá technologie domácího kina. Snažíme se pružně reagovat a tuto novou poptávku uspokojit.“

Laserový projektor Acer L811 – podmanivý obraz s univerzálností ultrakrátké projekční vzdálenosti
Acer L811 je laserový projektor s velmi krátkou projekční vzdáleností, který nabízí 4K rozlišení kompatibilní s HDR10 a jas 3 000 lumenů pro úžasné zážitky z domácího kina. Zařízení dokáže nabídnout 120" projekci z pouhých 0,312 m, čímž překonává prostorová omezení a umožňuje umístit velkou obrazovku do malé místnosti. Vynikající kvalitu obrazu dále zvyšuje kontrastní poměr 2 000 000:1, který umožňuje dosáhnout hluboké černé, zatímco technologie Acer LumiSense analyzuje obsah po jednotlivých snímcích a poté dynamicky upravuje úroveň jasu tak, aby poskytovala nejlepší možnou kvalitu obrazu. Obsah lze také promítat ve 3D při frekvenci 144 Hz 24p prostřednictvím 3D Blu-ray.

Tento projektor je dodáván s předinstalovaným obchodem s aplikacemi, který uživatelům umožňuje využívat různé streamovací služby, platformy sociálních sítí a další služby ihned po vybalení z krabice – bez nutnosti použití kabelů. Uživatelé mohou také bezdrátově zrcadlit obsah prostřednictvím technologie Miracast, pokud používají zařízení se systémem Android nebo Windows, nebo také prostřednictvím služby EShare, pokud používají systémy iOS nebo Android. Nízké vstupní zpoždění, možnost nastavení frekvence 240 Hz při rozlišení 1080p a dva vestavěné 10W reproduktory vylepšené technologií Acer TrueHarmony zvyšují kvalitu obrazu a zvuku, zatímco technologie Acer EcoProjection snižuje spotřebu energie v pohotovostním režimu až o 66 %, aby se prodloužila životnost laseru na 30 000 hodin. Projektor také podporuje nepřetržitou projekci 24 hodin denně, 7 dní v týdnu a poskytuje tak uživatelům spolehlivou a kvalitní projekci, kdykoli ji budou potřebovat.

Projektor L811 s certifikací IP6X pro prachotěsnost, což je nejvyšší dostupný stupeň pro pevné částice, je velmi odolný a nabízí spolehlivý výkon i v prašném nebo venkovním prostředí. Odtud mohou uživatelé nastavit každý ze čtyř rohů projekce, aby se obraz snadno přizpůsobil stávajícím držákům nebo prostoru na stěně a projektor tak zapadl do vašeho jedinečného obytného prostoru.

Řada Nitro XV2 – seriózní herní IPS monitory
Nitro XV272U KF je 27" WQHD monitor, který se může pochlubit obnovovací frekvencí 300 Hz pro opravdu plynulý obraz. Technologie AMD FreeSync Premium dále zvyšuje vizuální výkon tím, že mění obnovovací frekvenci displeje tak, aby odpovídala obnovovací frekvenci grafického procesoru, čímž eliminuje trhání při hraní. Nízká doba 0,5ms (G-to-G) odezva dále zlepšuje kvalitu obrazu tím, že prakticky eliminuje rozmazání rychle se pohybujících objektů na obrazovce a umožňuje tak bleskurychlé reakce při hraní, zatímco technologie Acer Black Boost usnadňuje rozeznávání detailů v tmavém prostředí – například skrytých nepřátel.

Monitor s certifikací VESA DisplayHDR 600 využívá 90% pokrytí barevného gamutu DCI-P3 a přesnost barev Delta E<1, takže hry vypadají realističtěji. Acer Agile-Splendor IPS panel poskytuje vysoký kontrast a živé barvy i ze širokých pozorovacích úhlů, zatímco technologie Acer Vision Care 3.0 přináší několik funkcí, které mohou pomoci snížit namáhání očí při dlouhodobém používání a zajistit tak pohodlnější sledování obrazu. Například technologie Acer LightSense detekuje množství okolního světla v prostředí a podle toho upravuje jas displeje. Technologie Acer ColorSense zase přizpůsobuje teplotu barev displeje okolnímu prostředí. Monitor je navíc certifikován TÜV/Eyesafe.

Monitor Nitro XV272U KF je umístěn na stojanu Ergostand, který umožňuje uživatelům najít ideální pozorovací úhel nastavením jeho sklonu, výšky, natočení a otočení. Obsahuje také nástroj Acer Display Widget, který hráčům umožňuje automaticky upravovat nastavení barev a vybírat z 11 přednastavených screen-snap konfigurací, což zjednodušuje proces udržování pořádku ve více oknech.

Monitor Acer CB273U – profesionální výkon
Acer CB273U je 27" IPS monitor s rozlišením WQHD (2 560 × 1 440 px), který zobrazuje živé 8b barvy, takže se skvěle hodí pro úpravu fotografií a design. Podpora technologie HDR10 umožňuje dosáhnout hlubší černé a zářivější bílé barvy a prezentovat barvy s přesností barev Delta E<1. Pro tvůrce, kteří rádi hrají hry, zde je technologie AMD FreeSync, která zajišťuje plynulejší hraní her a snižuje zpoždění pro obraz prakticky bez rozmazání, což je ještě umocněno funkcí Visual Response Boost (VRB) s odezvou 1 ms.

Monitory Acer řady CB3 podporují široké 178° pozorovací úhly a jsou vybaveny dokovací stanicí, takže si uživatelé mohou vytvořit dokonalý pracovní prostor bez nepořádku, který stačí nastavit pouze jednou. Dokovací stanice obsahuje 90W port USB-C, který podporuje napájení notebooků, port RJ-45 pro gigabitový ethernet a vestavěný KVM přepínač, který umožňuje přepínat mezi stolními počítači a notebooky bez nutnosti měnit monitory, klávesnice nebo myši.

Monitor má certifikaci TÜV/Eyesafe a je vybaven řadou technologií, které umožňují co nejpohodlnější sledování včetně technologie Acer BlueLightShield Pro, technologie Acer Flickerless, která eliminuje blikání obrazovky a technologie Acer low dimming. Stojan monitoru Ergostand umožňuje uživatelům najít ideální pozorovací úhel nastavením jeho sklonu, výšky, natočení a otočení.

Cena a dostupnost

  • Projektor Acer L811 (UL5630) bude v oblasti EMEA k dispozici v listopadu za cenu od 2 599 €.
  • Monitor Nitro XV272U KF bude v oblasti EMEA k dispozici v listopadu za cenu od 1 149 €.
  • Monitor Acer CB273U bude v oblasti EMEA k dispozici v listopadu za cenu od 449 €.
Tiskové zprávy . Příslušenství

Diskuse