Acer rozšiřuje svou nabídku produktů s antimikrobiálním povrchem

21. 10. 2021 13:00    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Acer oznámila, že rozšířila své portfolio antimikrobiálních produktů o několik produktových řad, které pokrývají běžné i podnikové uživatele. Od notebooků TravelMate pro pracovníky v kancelářích až po zařízení Enduro Urban pro milovníky outdoorových aktivit a řadu příslušenství, jako je sada klávesnice a myši s certifikací Works With Chromebook. Antimikrobiální zařízení tak jsou dostupná výrazně širšímu okruhu uživatelů.

Acer rozšiřuje svou nabídku produktů s antimikrobiálním povrchem
  • Acer rozšířil své portfolio antimikrobiálních produktů na širokou škálu kategorií, včetně notebooků, displejů, příslušenství a oblečení
  • Notebook Acer Enduro Urban N3 a tablet Enduro Urban T3 jsou odolná antimikrobiální zařízení určená pro lidi, kteří jsou pravidelně venku, ať už svítí slunce či prší
  • Acer TravelMate Spin P4 je antimikrobiální konvertibilní notebook podnikové třídy s vysokým výkonem pro ty, kteří pracují na cestách
  • Antimikrobiální monitor Acer VE246Q je vybaven 23,6" Full HD VA displejem, který je šetrný k očím i k planetě Zemi a je držitelem certifikací jako ENERGY STAR®, TCO a EPEAT
  • Klávesnice a myš Acer Bluetooth KM501 funguje s Chromebookem certifikovaným pro bezproblémovou práci s Chromebooky
  • Bunda Acer Eco-shell pro cestovatele je vyrobena z výtažků z použité kávové sedliny

Antimikrobiální konvertibilní notebook Acer TravelMate Spin P4
Acer TravelMate Spin P4 (TMP414RNA-51) je konvertibilní notebook podnikové třídy, který je vybaven antimikrobiálním designem Acer Antimicrobial 360 Design, — jde o antimikrobiální prostředek s ionty stříbra pokrývající povrchy, kterých se uživatel často dotýká, jako je šasi, klávesnice, touchpad a další. Ionty stříbra jsou vysoce reaktivní částice, které při kontaktu výrazně snižují rychlost množení mikrobů. Notebook také díky procesoru až 11. generace Intel® Core™ i7 vPro nabízí vysoký výkon, který je více než dostatečný pro chod několika programů, webových stránek a tabulek současně, zatímco až 1TB M.2 SSD úložiště nabízí dostatek prostoru pro všechny soubory a aktiva uživatele. Zařízení je vybaveno klávesnicí odolnou proti polití, která nabízí klid při rozlití kávy a jeho rohy tlumící nárazy byly nezávislou stranou certifikovány jako splňující normy odolnosti proti nárazu MIL-STD 810H.

14" displej notebooku s rozlišením Full HD (1 920 × 1 080 px) a antibakteriálním sklem Corning® Gorilla® Glass, které je odolné proti poškrábání, podporuje dotykové ovládání a lze jej otočit o 360° do režimu notebook, stojan, stan nebo tablet, což usnadňuje sdílení obsahu nebo pořizování poznámek. Při hmotnosti pouhých 1,53 kg a tloušťce 17,9 mm je ideální volbou pro ty, kdo pracují na cestách. Obzvláště pro dny plné schůzek se hodí, že se notebook může pochlubit výdrží baterie až 13,5 hodiny a lze jej rychle nabít na 80 % za pouhou hodinu, což uživatelům nabízí celodenní spolehlivost.

Kromě toho nabízí tento notebook celou řadu možností připojení včetně ethernetového konektoru RJ45, volitelné podpory LTE (eSIM a DSSA), čtečky čipových karet a několika portů USB-C a rozhraní Thunderbolt™ 4. Nechybí mu ani bezpečnostní funkce, které lze od firemního počítače očekávat, jako je modul TPM (Trusted Platform Module) 2.0, přihlašování pomocí otisku prstu a Windows Hello.

Antimikrobiální notebook Acer Enduro Urban N3
Acer Enduro Urban N3 (EUN314A-51W(G)) je odolný 14" notebook, který byl navržen pro nejrůznější dobrodružství. Zařízení je lehké pouhých 1,85 kg, tenké 21,95 mm a má certifikaci odolnosti vojenské třídy (MIL-STD 810H) a průmyslové třídy (IP53) proti prachu a vodě, takže obstojí v nejrůznějších situacích. Čtyři zesílené rohy pomáhají zařízení přežít pády (až z výšky 122 cm), zatímco vodotěsná konstrukce vstupních/výstupních portů, reproduktorů a tlačítek, jakož i jedinečný odvodňovací systém a vodotěsný systém Acer Aquafan™ znamenají, že se mohou uživatelé s tímto notebookem vydat kamkoli, aniž by se museli obávat nepříznivého počasí.

Tato generace notebooku Enduro Urban N3 posouvá ochranu o krok dál díky antimikrobiálnímu designu Acer Antimicrobial 360 Design a sklu Antimicrobial Corning® Gorilla® Glass, které slouží k udržení čistoty obrazovky na cestách. Zbytek zařízení je pokryt vrstvou iontů stříbra, která tuto antimikrobiální schopnost rozšiřuje na šasi, touchpad, tlačítka a další části. Procesor až 11. generace Intel® Core™ i7, grafický procesor NVIDIA® GeForce® MX330 s 32 GB paměti DDR4 poskytují dostatek výkonu pro jakýkoli úkol, zatímco 13hodinová výdrž na baterii a Full HD displej s jasem 450 nitů poskytují uživatelům svobodu pracovat, kdekoli se jim zachce.

Antimikrobiální tablet Acer Enduro Urban T3
Acer Enduro Urban T3 (EUT310A-11A) je odolný 10" tablet ideální pro rodiny, které rády objevují a učí se, ať už na výletě v kempu nebo při online výuce v obývacím pokoji. Jeho čtyři rohové nárazníky přispěly k získání certifikace MIL-STD-810H, která zahrnuje přežití 26 pádů z výšky 122 cm, zatímco vodotěsné krytky vstupů/výstupů, reproduktory a tlačítka vynesla tabletu certifikaci IP53 proti prachu a vodě. Tablet byl dále vylepšen technologií Acer Antimicrobial 360 Design, která zahrnuje antimikrobiální řešení na téměř všech dotykových plochách, včetně obrazovky, krytu, rámu, nárazníků a tlačítek. Díky tomu je Enduro Urban T3 více než schopný zvládnout vše, co ho během dne potká – to vše při působivé tloušťce 9,92 mm a hmotnosti 595 g.

Antimikrobiální tablet je vybaven Full HD displejem (1 920 × 1 200 px) podporujícím 10bodové dotykové ovládání a nabízí jas 600 nitů, což poskytuje intuitivní a jasný zážitek i ve venkovním prostředí. Nad displejem je umístěna přední 5Mpx širokoúhlá kamera a díky mikrofonu s AI redukcí šumu a dvoupásmové Wi-Fi je Enduro Urban T3 skvělý pro videohovory a distanční výuku. A aby toho nebylo málo, osmijádrový procesor MediaTek a 4 GB RAM nabízejí dostatek výkonu, aby si uživatelé mohli vychutnávat plynulý chod.

Antibakteriální monitor Acer VE246Q
Monitor Acer VE246Q je vybaven 23,6" Full HD VA panelem, který je šetrný k životnímu prostředí i k očím, podporuje široké 178° pozorovací úhly a nabízí kontrastní poměr 100 000 000:1 pro neuvěřitelně ostrý obraz. Zadní kryt a krycí sklo displeje s antimikrobiálním designem Acer Antimicrobial 360 Design jsou vyrobeny z recyklovaného plastu, který byl potažen antimikrobiální látkou s ionty stříbra a nabízí 99% míru redukce množství bakterií podle testovacích protokolů JIS Z 2801 a ISO 22196. Monitor se může pochlubit také řadou ekologických certifikátů, jako jsou ENERGY STAR®, TCO a EPEAT, které vypovídají o energeticky úsporném designu jeho LED podsvícení a odpovědném nakládání s materiály při jeho výrobě.

K pohodlnějšímu sledování obrazu přispívá technologie Acer ComfyView, která omezuje odlesky okolního světla, zatímco technologie Acer BlueLightShield snižuje vyzařování potenciálně škodlivého modrého světla.

Certifikované příslušenství Works With Chromebook
Společnost Acer přinesla antibakteriální vlastnosti do některých svých certifikovaných příslušenství Works With Chromebook, což jsou zařízení, která byla testována a schválena tak, aby splňovala standardy kompatibility společnosti Google. Jsou certifikována pro bezproblémovou spolupráci s Chromebooky a mají aktualizovatelný firmware, takže uživatelům nabízejí kompatibilitu s dnešními i budoucími periferiemi.

Bluetooth klávesnice a myš Acer KM501 je set klávesnice a myši s certifikátem Works With Chromebook. Tato kompaktní klávesnice se může pochlubit antimikrobiálním designem Acer Antimicrobial 360 Design, který zahrnuje antimikrobiální řešení s ionty stříbra, na většině povrchů a speciální rozložení navržené tak, aby doplňovalo všechny funkce systému Chrome OS. Klávesnice a myš jsou navíc velmi energeticky úsporné, dokáží vydržet až celý rok, než je potřeba vyměnit baterie.

Bluetooth myš Acer B501 je myš s rozlišením 1 000 DPI, která se může rovněž pochlubit antimikrobiálním designem Acer Antimicrobial 360 Design, který se sestává z antimikrobiálního řešení s ionty stříbra, na většině svých povrchů a ambidextrozním designem, který umožňuje pohodlné používání pravákům i levákům. Je k dispozici jako součást kombinovaného balení KM501 nebo samostatně jako samostatný výrobek.

Acer Eco-Shell Protective Jackets
Nová cestovní bunda Acer’s Eco-Shell Protective Jacket určená pro cestovatele je prodyšná, přitom voděodolná a obsahuje průhledný kryt kapuce z PET, který po vložení pomáhá zabránit kontaktu kapek aerosolu s obličejem uživatele. Obsahuje dvě přední kapsy, které jsou dostatečně velké na to, aby se do nich pohodlně vešel chytrý telefon nebo cestovní pas. Bunda má příjemnou texturu připomínající kůži, která je měkká na dotek. Vnitřní strana bundy je podšitá stříbrnou tkaninou vyrobenou z příze, na kterou bylo nalepeno stříbro, což jí propůjčuje antimikrobiální schopnosti.

Ekologická bunda je však víc než jen kus oděvu – je částečně (z 26 %) vyrobena z výtažků z použité kávové sedliny. Tento materiál vznikl extrakcí kávového oleje ze spotřebované kávové sedliny, jeho přeměnou na polyol kávového oleje a následnou syntézou polyolu na PU fólii pro použití jako tkanina.

Cena a dostupnost

  • Acer TravelMate Spin P4 (TMP414RNA-51) bude v oblasti EMEA k dispozici ve čtvrtém čtvrtletí za cenu od 1 119 €.
  • Acer Enduro Urban N3 (EUN314A-51W) bude v oblasti EMEA k dispozici ve čtvrtém čtvrtletí 2021 za cenu od 799 €.
  • Acer Enduro Urban T3 (EUT310A-11A) bude v oblasti EMEA k dispozici v prvním čtvrtletí 2022 za cenu od 299 €.
  • Set klávesnice s myší Acer Bluetooth Keyboard and Mouse KM501 bude v oblasti EMEA k dispozici v únoru 2022 za cenu od 59,9 €.
  • Myš Acer Bluetooth Mouse B501 bude v oblasti EMEA k dispozici v únoru 2022 za cenu od 24,9 €.
  • Bunda Acer Eco-Shell Protective Jacket (AAR2J1) bude v oblasti EMEA k dispozici za cenu od 169 €.
Tiskové zprávy

Diskuse