ASUS v soutěži Red Dot Brands & Communication Design Awards 2021

20. 9. 2021 13:35    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost ASUS oznámila, že na prestižní soutěži Red Dot Brands & Communication Design Awards 2021 dosáhla svého dosud nejlepšího výsledku a získala celkem pět ocenění v různých oborech - včetně digitálních řešení, designu a identity značky, filmu a animace, designu balení a designu rozhraní a uživatelské zkušenosti.

ASUS v soutěži Red Dot Brands & Communication Design Awards 2021

KLÍČOVÉ BODY

  • Nejlepší nová společnost: Pět ocenění v několika kategoriích Red Dot Brands & Communication Design znamená pro společnost ASUS dosud nejlepší výsledky.
  • Rozmanitý úspěch: Vítězství zahrnují ocenění za digitální řešení, design a identitu značky, film a animaci, design balení a design rozhraní a uživatelské zkušenosti.
  • Uznání závazku zákazníka: Úspěch potvrzuje závazek společnosti ASUS poskytovat zákazníkům radostné zážitky v každé fázi nákupní cesty.
  • Hnací silou jsou inovace: Jedinečný branding a komunikační inovace zahrnují interaktivní online svět a zážitky z rozbalování pomocí rozšířené reality.

Každoročně jsou společnosti z celého světa zvány k účasti na soutěži Red Dot's Brands & Communication Design Awards. Všechny přihlášené výrobky jsou hodnoceny odbornou porotou Red Dot s ohledem na jejich design a kreativní provedení. Konkrétně v rámci aspektu značky porota posuzuje vizi a hodnoty značky, design a komunikaci značky, identitu značky a odlišnost. V případě komunikačního designu jsou hlavními kritérii originalita a kreativita, kvalita designu a inovace a srozumitelnost a emocionální význam.

Společnost ASUS získala vítězství v pěti z 18 kategorií, čímž navázala na svůj každoroční úspěch v soutěži Red Dot Brands & Communication Design Awards - získala více ocenění než kdykoli předtím - a vyslala jasný signál, že je nyní vedoucí silou v oblasti brandingu i komunikačního designu. Toto srovnání úspěchu je také uznáním skutečnosti, že společnost ASUS se snaží navrhovat každý detail svých produktů, obalů a zákaznických zkušeností.

"Kromě estetické hodnoty a materiálového provedení každé produktové řady věříme, že estetika designu by se měla odrážet v každém kontaktu a zkušenosti s uživateli nebo spotřebiteli," řekl Mitch Yang, vedoucí ASUS Design Center (ADC), "Začínáme na stránkách produktu a pokračujeme přes nákupní zkušenosti, a to jak online, tak offline, až po vzrušující okamžik, kdy zákazník vybalí svůj produkt ASUS. Naším cílem je vytvářet produkty a zážitky se značkou, které uživatelům přinášejí radost od začátku až do konce."

Úplné podrobnosti o ocenění Red Dot Brands & Communication Design Awards, které společnosti ASUS a Republic of Gamers (ROG) získaly v roce 2021, jsou uvedeny níže:

ROG Citadel XV: Ocenění za digitální řešení

Během veletrhu CES 2021 jsme představili ROG Citadel XV - nový, inovativní a radostný způsob, jak se dozvědět více o produktech ROG. Společnost ADC úzce spolupracovala s animátorskými studii jako třetí stranou na vývoji ambiciózního virtuálního zážitku, který nemá obdoby. Výsledkem je vzrušující interaktivní zážitek, který zahrnuje příběhy z vizuálního světa ROG, prohlídku galerie nejnovějších zařízení ROG a minihru ve stylu FPS.

Kniha značky ROG: Cena za design a identitu značky

Společnost ROG navrhla knihu o značce, která zkoumá a rámuje historii, design, technologie a inovace herní podznačky ASUS od jejího vzniku až po současnost. Jedinečný design této knihy značky nastiňuje hodnoty značky ROG, její základní vizi a estetiku produktu.

ROG Flow X13: Cena za film a animaci

Produktové video pro ROG Flow X13 je jedinečné a představuje futuristický svět mimo vesmír, kde se diváci ponoří do světa produktových inovací a designu. Zkoumá také neuvěřitelný výkon a funkce, které pozoruhodný herní notebook ROG Flow X13 nabízí.

ASUS Zenfone 8: Ocenění za design balení

Společnost ASUS již dlouho chápe, že pro poskytování neuvěřitelných zážitků je zásadní každý krok zákaznické cesty - a proto porota Red Dot ocenila balení telefonu Zenfone 8 jako hodný ocenění Packaging Design Award. Elegantní obal působí prémiovým dojmem a má prémiovou povrchovou úpravu, která přináší procítěný zážitek při rozbalování. Součástí balení je dokonce barevně sladěné pouzdro pro Zenfone 8, které zajišťuje, že je produkt chráněn a připraven k použití ihned po vybalení z krabice.

ROG Phone 5 Ultimate: Cena za design rozhraní a uživatelskou zkušenost

Porota Red Dot ocenila také jedinečnost balení, které obklopuje ROG Phone 5 Ultimate. Konkrétně se jedná o rozbalování, které umožňuje přístup k jedinečné kronice vykreslené na displeji telefonu prostřednictvím rozšířené reality (AR). Při prvním spuštění telefonu ROG Phone 5 Ultimate je uživatel vyzván, aby naskenoval vnitřek obalu připomínající knihu. To následně spustí pohlcující zážitek v rozšířené realitě, který se rozvine do příběhu tvořícího začátek jejich herní cesty. Vyprávění příběhů je v centru uživatelského zážitku, prohlubuje zážitek z rozbalování a pomáhá uživateli ponořit se do hraní od samého začátku. V každém kroku rozbalování uživatel objevuje další obsah a příběh, který se za ROG Phone 5 Ultimate skrývá.

Tiskové zprávy

Diskuse