ROG představuje prémiový herní notebook Zephyrus S17 s výklopnou klávesnicí

22. 6. 2021 16:55    Rubrika: Tiskové zprávy

Výklopná opticko-mechanická klávesnice maximalizuje vaše pohodlí i chlazení notebooku, zatímco nový výkonný procesor Intel a grafický procesor GeForce RTX 3080 přinášejí špičkový výkon.

ROG představuje prémiový herní notebook Zephyrus S17 s výklopnou klávesnicí
  • Výklopná klávesnice a vynikající chlazení Opticko-mechanická klávesnice se dokáže vyklopit až o 5°, aby zlepšila vaše pohodlí a pustila více vzduchu do inovativního chladicího systému AAS Plus.
  • Nový výkonný procesor Intel: Špičkový výkon díky novému procesoru 11. generace Core i9-11900H a grafické kartě pro laptopy NVIDIA GeForce RTX 3080.
  • Pohlcující vizuální možnosti 17” displejů: QHD 165 Hz s G-SYNC a Advanced Optimus nebo 4K 120 Hz s Adaptive-Sync, oba s profesionálními barvami škály DCI-P3.
  • Herní notebook s nejlepšími reproduktory na světě: Šest reproduktorů s duálními basovými měniči s potlačením vibrací, dvěma inteligentními zesilovači a technologií Dolby Atmos.

Divize Republic of Gamers (ROG) společnosti ASUS představila model ROG Zephyrus S17, prémiový herní notebook s výklopnou opticko-mechanickou klávesnicí zajišťující vynikající chlazení. Zephyrus S17 poskytuje špičkový výkon pro hraní her a mnoho dalších aplikací v tenkém a stylovém balení, které se hodí pro každou příležitost.

Špičkový výkon modelu dodává procesor Intel Core i9-11900H 11. generace schopný využívat až 90 W napájení, který může být doplněn až grafickým procesorem pro laptopy NVIDIA GeForce RTX 3080, který s funkcí Dynamic Boost využije až 140 W. Tyto komponenty jsou podporované inteligentními technologiemi chlazení ROG a poskytují bezkonkurenční platformu pro hraní her a vytváření obsahu. Klávesnice se vyklopí až do úhlu 5°, zlepšuje vaše pohodlí při psaní a zároveň vytváří velké otvory, které umožňují inovativnímu chladicímu systému AAS Plus s novými ventilátory Arc Flow tiše nasávat chladicí vzduch do notebooku. Společně s tekutou kovovou termální směsí na procesoru tato vylepšení umožňují uživatelům užívat si maximální výkon ze zařízení, které je tenké, tiché a chladné na dotek.

Velká 17palcová obrazovka poskytuje pohlcující zážitek a volbu ze dvou panelů: WQHD displej s Advanced Optimus a G-SYNC pro vyšší snímkovou frekvenci nebo 4K verze s lepšími detaily a Adaptive-Sync. Oba panely nabízejí vysokou obnovovací frekvenci a skvělou přesnost barev bez další kalibrace. Výkonný systém šesti reproduktorů s duálními basovými měniči s potlačením vibrací umožňuje uživatelům užívat si Hi-Fi zvuk i na cestách. Možnosti úložiště, včetně RAID sestavy tří disků HyperDrive Ultimate SSD, nabízejí bleskově rychlý přístup k hrám a médiím. Opticko-mechanická klávesnice poskytuje přesný a pohotový vstup, zatímco konfigurovatelný ovládací prvek Multiwheel nabízí širokou škálu užitečných funkcí doslova na dosah ruky.

Výklopná klávesnice a vynikající chlazení

Model Zephyrus S17 přichází s novým odvážným designem, který je tvořen souhrou vysokého výkonu, tichého chodu a nízké teploty v šasi o tloušťce méně než 20 mm. Když uživatel zvedne kryt displeje, klávesnice se zvedne pod úhlem 5° a otevře široké ventilační otvory, které zvyšují průtok nasávaného vzduchu o 25 %. Tato unikátní implementace inovativní technologie AAS Plus divize ROG zajišťuje, že může mít tento mimořádně tenký systém mimořádně silné chlazení a vysoký výkon. Vyklopení klávesnice také snižuje její povrchovou teplotu a udržuje prsty uživatele chladnější.

Další funkce inteligentního chlazení ROG ještě dále zvyšují tepelnou kapacitu modelu S17. Nejnovější ventilátory ROG Arc Flow ženou vzduch tiše a efektivně; jednotlivé lopatky se liší tloušťkou, aby byl maximalizován průtok vzduchu a jsou zakryty speciálním aerodynamickým vlnovým vzorem, který minimalizuje turbulence a hluk. Když teplota komponent klesne pod 50 °C, ventilátory se automaticky zpomalí až do režimu 0 dB pro zcela tichý provoz.

Exotická tekutá kovová termální směs aplikovaná patentovaným procesem divize ROG účinně odvádí teplo od procesoru společnosti Intel. Ve srovnání s tradiční teplovodivou pastou snižuje teploty procesoru až o 10 °C. Celkem šest teplovodivých trubic odvádí teplo z obvodů CPU, GPU, VRAM a VRM a z celého šasi přes čtyři chladiče s ultratenkými žebry. Když se ventilátory otáčejí, vylepšený samočisticí design odvádí prach od kritických chladicích komponent, aby se zlepšil dlouhodobý výkon systému a jeho stabilita.

Požadavky na chlazení se mění podle toho, co zrovna děláte – ROG proto nabízí několik režimů vyladěných pro různé situace. Tichý režim mírně snižuje výkon, aby udržel nízkou hladinu hluku, což je ideální pro každodenní úkoly. Výkonný režim poskytuje výkon potřebný k dosažení vysokých snímkových frekvencí ve hrách bez nadměrného hluku. Režim Turbo rozjede procesor na plný výkon a přepne ventilátor do hlasitějšího režimu.

Uživatelé mohou přepínat mezi provozními režimy ručně pomocí ovládacího prvku modelu Zephyrus S17 nazvaného Multiwheel, pomocí rychlé klávesové zkratky nebo automaticky pomocí profilů scénářů. Profily scénářů, které jsou k dispozici v nástroji ROG Armoury Crate, umožňují uživatelům přiřadit jednotlivé hry a aplikace ke konkrétním provozním režimům, světelným efektům a dalším nastavením systému. Profily jsou aktivovány aplikací v popředí a poskytují plynulé přechody mezi předvolbami pro různé použití laptopu.

Nový výkonný procesor Intel

V nejvyšší konfiguraci je procesor Intel Core i9-11900H taktován na 4,9 GHz a díky inovativnímu chlazení ROG běží s trvalým výkonem až 50 W, když je aktivní GPU, a s výkonem až 90 W, pokud běží samostatně. Tento špičkový procesor je navržen tak, aby poskytoval výjimečný výkon v tenčích a přenosnějších zařízeních. Jeho osm jader a 16 vláken poskytuje dostatek výkonu pro hraní, streamování a tvorbu obsahu. Procesor je doplněn až 48 GB paměti RAM DDR4-3200 MHz pro rychlý a efektivní multitasking. Tvůrci mohou vytvářet velké projekty ve vysokém rozlišení a hráči mohou současně streamovat, chatovat a hrát.

Zephyrus S17 dosáhne vysokých čísel FPS i v těch nejnáročnějších hrách díky grafickému procesoru pro laptopy NVIDIA GeForce RTX 3080. Vylepšené chlazení umožňuje grafickému procesoru dosahovat taktu až 1545 MHz při 125 W s ROG Boost a dokonce 140 W s Dynamic Boost.

Stejně jako ostatní modely řady GeForce RTX 30 je i grafický procesor GeForce RTX 3080 založen na špičkové architektuře Ampere. Tento grafický procesor kombinuje nové streamovací multiprocesory s jádry RT 2. generace a jádry Tensor 3. generace, aby nabídl co nejrealističtější grafiku, ray-tracing a pokročilé AI funkce. Tato vylepšení umožňují vykreslování realistického obrazu a současně posouvají snímkové frekvence do zcela nových výšin. Podpořeny jsou technologií NVIDIA Reflex, která snižuje latenci ve vybraných hrách pro více hráčů, a efekty NVIDIA Broadcast, které dodávají šmrnc vašemu streamování. Grafický procesor se může spolehnout také až na 16 GB paměti GDDR6 VRAM vyhrazené výhradně pro potřeby grafiky. Podpora technologie Resizable BAR umožňuje CPU přístup k celé GPU paměti najednou, což může zlepšit výkon v mnoha hrách.

Možnosti úložišť nové generace umožňují uživatelům načítat hry a přistupovat k obrovským souborům s neuvěřitelnou rychlostí. Rychlost přenosu dosahuje neuvěřitelných 10,5 GB/s – nejrychlejší na světě v herním notebooku – díky sestavě HyperDrive Ultimate RAID, které využívá tři samostatné NVMe disky. Jiné konfigurace používají jeden SSD PCIe 4.0 disk s přenosovými rychlostmi dvakrát rychlejšími než PCIe 3.0 a nabízejí dva další sloty M.2 pro budoucí rozšíření.

Pohlcující vizuální možnosti 17palcových displejů

Velká 17palcová obrazovka vtáhne uživatele do her i tvůrčích projektů. Displej je obklopen velmi úzkými rámečky, které se po stranách zužují až na pouhých 5,65 mm. Rychlá 3ms odezva minimalizuje rozmazání v rychle se pohybujících scénách. Plné pokrytí barevného gamutu DCI-P3 a vylepšený kontrast s podporou Dolby Vision vytváří neuvěřitelně živé odstíny ve hrách i médiích. Všechny displeje modelu Zephyrus S17 jsou továrně kalibrovány a opatřeny ověřením PANTONE Validated pro výjimečnou přesnost barev ihned po vybalení, aby mohli tvůrci na svých projektech pracovat s maximální důvěrou.

Dva panely umožňují uživatelům zvolit nejlepší možnost pro jejich potřeby. Ten první kombinuje obnovovací frekvenci 165 Hz s WQHD rozlišením pro plynulé a rychlé hraní s bohatými detaily. Tento panel také přichází s technologií NVIDIA Advanced Optimus, která kombinuje nástroje Optimus pro úsporu baterie s plynulostí a odezvou technologie G-SYNC. Využívá dynamický přepínač zobrazení k inteligentnímu přepínání mezi integrovanou a dedikovanou grafikou, aby upřednostnil výdrž baterie nebo vysoký výkon v závislosti na tom, co uživatel zrovna dělá. Při využívání dedikované grafiky se obnovovací frekvence displeje synchronizuje s obnovovací frekvencí GPU pro plynulejší hraní bez trhání.

Druhou možností zobrazení je 4K panel, který nabízí ještě více detailů a přitom umožňuje plynulé hraní s obnovovací frekvencí 120 Hz. Technologie Adaptive-Sync eliminuje trhání a zajišťuje plynulejší hraní – 500 nitů špičkového jasu pak zajišťuje jasný a živý obraz i venku.

Herní notebook s nejlepšími reproduktory na světě

Šest reproduktorů s technologií Dolby Atmos pro ještě větší pohlcení. Dva výškové reproduktory se spojily s duálními basovými měniči s potlačením vibrací, aby společně vytvářeli ostré výšky a čisté basy. Každý basový reproduktor obsahuje dva měniče, které jsou vůči sobě mírně posunuty tak, aby navzájem rušily vibrace a snižovali nežádoucí rezonanci. To pomáhá modelu Zephyrus S17 produkovat hlubší basy a vyšší hlasitost než konkurenční herní notebooky.

3D sestava mikrofonů nabízí režimy nahrávání optimalizované pro různé scénáře. Kardioidní režim zachycuje zvukové zdroje bezprostředně před notebookem, aby byl hlas uživatele čistý a jasný pro streamování a chatování. Všesměrový režim snímá zvuk z celé místnosti a umožňuje tak zapojit do hovoru celou skupinu. Jejich smíchání ve stereofonním režimu otevírá bohaté možnosti nahrávání pro tvorbu hudby.

Pro zdokonalení hlasového chatu odstraňuje pokročilé obousměrné AI potlačení hluku nežádoucí zvuky na vstupu i výstupu. Lze jej použít na libovolné zařízení a dokonce přizpůsobit pro jednotlivé aplikace, takže uživatelé mohou omezit potlačení hluku na chatovací aplikace, aniž by to ovlivnilo zvuky z jejich her. Hráči mohou lépe komunikovat se spoluhráči, tvůrci mohou nahrávat čistší zvuk v jakémkoli prostředí a každý si může užít srozumitelnou konverzaci bez rušení. Vzhledem k tomu, že AI obousměrné potlačení hluku využívá výkon CPU, může se GPU soustředit na maximalizaci snímkových frekvencí.

Přenosná elegance

Šasi modelu Zephyrus S17 z hořčíku a hliníku je vyvedeno v nenápadné tmavé povrchové úpravě Off Black, který dobře odolává otiskům prstů. Tento sofistikovaný odstín dodává systému nádech elegance, která se hodí prakticky kamkoliv. Diamantem řezané okraje a průsvitné detaily za klávesnicí poskytují jemný kontrast a nezapomenutelný dotyk osobnosti, aniž by přitahovaly příliš mnoho pozornosti.

Díky tenkému designu a nenápadnému vzhledu si můžete model S17 jednoduše vzít úplně kamkoli. Jeho velká 90Wh baterie tuto mobilitu ještě vylepšuje, a když je čas baterii dobít, rychlé nabíjení to zvládne na 50 % za pouhých 30 minut. Podpora nabíjení USB Type-C až do 100 W umožňuje uživatelům nechat velkou nabíječku doma. I když je pro maximální výkon vyžadován plnohodnotný adaptér, každodenní práci notebook zvládne s menším adaptérem typu C nebo dokonce i s powerbankou.

Pohodlné vstupy, široká konektivita

Vyklopení klávesnice pod úhlem 5 ° maximalizuje pohodlí při psaní díky ergonomickému náklonu, který kopíruje sklon stolních mechanických klávesnic. Najít tu správnou klávesu je jednoduché díky vhodnému rozložení plnohodnotných kláves, numerické klávesnici a nezávislým klávesám se šipkami. Touchpad je vždy na dosah a jeho povrch je o 125% větší než u předchozí generace.

Mimořádně citlivé opticko-mechanické spínače kláves umožňují uživatelům precizní kontrolu nad zařízením. Aktivují se za pouhých 0,2 ms a bez zpoždění po odskoku, což dokonale minimalizuje jakékoliv prodlevy. Optický mechanismus je vysoce odolný a prodlužuje životnost spínače na 100 milionů stisknutí klávesy. Funkce N-key rollover zajišťuje, že všechny stisknutí kláves budou zaznamenány i uprostřed těch nejzběsilejších bitev. RGB osvětlení jednotlivých kláves nabízí uživatelům možnost přizpůsobit si styl klávesnice pro různé hry a pracovní aktivity. Synchronizuje se také s osvětlením na jiných zařízeních Aura Sync.

Ke společným ovládacím prvkům je snadnější přístup díky konfigurovatelnému prvku Multiwheel v levém horním rohu klávesnice. Kliknutím na váleček se zobrazí nabídka s různými funkcemi. Uživatelé mohou nastavovat vstupní a výstupní hlasitost, podsvícení klávesnice, jas displeje, provozní režimy a další funkce. Možnosti přizpůsobení v aplikaci Armoury Crate pak umožňují uživatelům zvolit, které funkce se zobrazí v rozbalovací nabídce, jakož i jejich výchozí pořadí při otáčení Multiwheelem.

Integrovaná webová kamera a snímač otisků prstů jsou nástroji pro pohodlné přihlášení a snadné videohovory. Tradiční fotoaparáty používají buď technologii 2DNR, která analyzuje jednotlivé snímky za účelem korekce šumu, nebo technologii 3DNR, která analyzuje sekvence snímků za účelem lepšího zobrazení pohybujících se objektů. Zephyrus S17 kombinuje technologie 2DNR a 3DNR, aby uživatelé vypadali co nejlépe v každé situaci, a to i v prostředí se slabým osvětlením. Snímač otisků prstů integrovaný do tlačítka pro zapnutí/vypnutí zařízení bezproblémově spolupracuje s funkcí Windows Hello. V mžiku zachytí otisk prstu uživatele, který zrovna zapíná notebook, a poté se automaticky přihlásí do správného účtu.

Bohatý výběr portů nabízí výjimečnou flexibilitu a pohodlné připojení příslušenství. Thunderbolt 4 přináší širokou škálu možností. Dokáže se připojit k univerzální dokovací stanici nebo externímu displeji s rozlišením až 8K. Rozhraní nabízí také vysokorychlostní přístup k velkým souborům na externím úložišti. Díky funkci přenosu energie jej lze použít také k nabíjení notebooku nebo vašich dalších zařízení.

Pro uživatele, kteří potřebují připojit další displej, je vedle vyhrazeného HDMI portu připraven také port USB Type-C s technologií DisplayPort. Čtečka karet SD podporuje přenosové rychlosti až 312 MB/s, díky kterým budete mít rychlý přístup k fotografiím a videím. Technologie WiFi 6 umožňuje uživatelům vytěžit maximální výkon z kompatibilních routerů a spousta USB portů usnadňuje připojení dalších zařízení.

DOSTUPNOST A CENY

ASUS ROG Zephyrus S17 bude k dispozici od 21.6.2021 v České Republice u vybraných partnerů. Další informace vám poskytne místní zástupce společnosti ASUS.

V těchto konfiguracích:

  • GX703HS-K4019T, 17.3-inch/165Hz/i9-11900H/16G*2/1T+1T SSD/RTX3080/Off Black, 102.990,-
  • GX703HS-K4033T, 17.3-inch/165Hz/i9-11900H/16G*2/1T+1T+1T/RTX3080/Off Black, 107.990,-
Tiskové zprávy

Diskuse