Hodinky ASUS VivoWatch SP pro zdravý životní styl

5. 5. 2021 18:20    Rubrika: Tiskové zprávy

ASUS začal v Česku a na Slovensku prodávat inteligentní hodinky VivoWatch SP, které monitorují zdravotní stav uživatele prostřednictvím senzorů pro elektrokardiografii (EKG) a fotopletysmografii (PPG). Hodinky díky nim dokážou nepřetržitě sledovat zdraví a kondici svého nositele a informace z nich mu pomáhají udržovat zdravý životní styl a dosahovat svých fitness cílů.

Hodinky ASUS VivoWatch SP pro zdravý životní styl
  • Integrované senzory ECG a PPG: sledování času přenosu pulzu (Pulse Transit Time), srdeční frekvence, puls O2, index harmonie těla, sledování kvality spánku, fyzických aktivit a stresu.
  • ASUS HealthConnect: doprovodná aplikace pro sledování krevního tlaku a srdeční frekvence, menstruačního cyklu, připomenutí léků a sdílení zdravotních dat.

VivoWatch SP spolupracují s chytrou aplikací ASUS HealthConnect, díky níž uživatel může sledovat svou srdeční frekvenci, cvičení, spánek a řadu dalších zdravotních kategorií a zaznamenávat krevní tlak jednoduchým způsobem. Speciální technologie ASUS HealthAI nabízí personalizované zdravotní tipy založené na naměřených hodnotách a osobních návycích. Hodinky se prodávají za 6990 Kč, resp. 264,90 euro s DPH.

Sledování zdraví ve dne i v noci

Hodinky VivoWatch SP jsou vybaveny dvojicí senzorů EKG (elektrokardiografie) a PPG (fotopletysmografie), které tomuto zařízení umožňují vypočítat dobu PTT a také měřit srdeční frekvenci, kvalitu spánku, fyzickou aktivitu a úroveň stresu po celý den, což nositeli poskytuje informace, díky nimž může udržovat zdravý životní styl.

Díky senzoru EKG měří VivoWatch SP sympatickou a parasympatickou reakci těla a vypočítávají index vitality a index relaxace během jedné minuty. Index vitality představuje skóre odolnosti vůči stresu, zatímco index relaxace je skóre aktuální relaxace nebo úrovně stresu. Tyto dvě hodnoty se pak využijí k výpočtu indexu harmonie těla, který nositelům poskytuje snadno srozumitelný pohled na celkovou stresovou reakci.

ASUS HealthConnect

ASUS VivoWatch spolupracují s mobilní aplikací ASUS HealthConnect, která využívá technologii HealthAI. Ta pomáhá uživatelům spravovat údaje o jejich zdravotním stavu a poskytuje personalizované zdravotní tipy založené na naměřených hodnotách a osobních návycích. S aplikací ASUS HealthConnect si uživatelé mohou prohlížet informace o svém krevním tlaku, srdeční frekvenci, cvičení, úrovních stresu, kvalitě spánku nebo menstruačním cyklu.

ASUS VivoWatch SP sledují zdravotní údaje uživatele 24 hodin denně, což uživateli umožňuje získat ucelenější obraz o stavu svého kardiovaskulárního systému, než může odhalit jen občasné měření. Zaznamenané údaje o cvičení a činnosti zahrnují denní počet kroků, ušlou vzdálenost, spálené kalorie a délku tréninku. Intuitivní měření úrovně stresu poskytuje srozumitelný přehled denní hladiny stresu založený na variabilitě tepové frekvence (HRV). Větší variabilita tepové frekvence mohou naznačovat nižší úroveň stresu a pevnější zdraví. VivoWatch SP také měří tepovou frekvenci, délku spánku a pohyb svého nositele během noci. Aplikace ASUS HealthConnect analyzuje a kompiluje tyto informace do denních a týdenních grafů, aby mohl uživatel sledovat dlouhodobou kvalitu svého spánku.

ASUS HealthConnect zahrnuje také sledování menstruačního cyklu, což ženám umožňuje odhadovat ovulaci a plodné dny, zaznamenávat projevy jednotlivých fází menstruačního cyklu a získat přehled o svém celkovém zdraví.

Sledování cvičení a fitness

ASUS VivoWatch SP zároveň plní funkci chytrého fitness náramku. Jsou vybaveny vestavěným snímačem Pulse O2, který měří saturaci krevního kyslíku, což nositeli umožní zjistit, jak dobře se jeho tělo přizpůsobuje cvičení a kdy je čas na odpočinek. VivoWatch SP jsou také schopny detekovat aerobní srdeční frekvenci a vizuálně nebo vibracemi upozorní, pokud nositel provádí aerobní cvičení zdravým způsobem nebo když se naopak nadměrně přetěžuje.

Integrovaný GPS senzor dokáže sledovat venkovní tréninky s různými statistikami aktivit, včetně rychlosti, vzdálenosti a doby trvání. Výškoměr určuje aktuální nadmořskou výšku a výškový graf, jestliže uživatel provozuje pěší turistiku nebo se věnuje horolezectví.

ASUS VivoWatch SP pomáhají svým uživatelům dosahovat denních kondičních cílů a žít zdravěji. Umožňují uživateli sledovat počet kroků, které za den ušel a počet podlaží, které za den vystoupal, a připomínají, že je čas zvednout se ze židle a pravidelně se hýbat.

Nonstop asistent

ASUS VivoWatch SP jsou navrženy tak, aby byly nepřetržitým chytrým pomocníkem, který může doprovodit svého uživatele téměř kamkoli. Jsou voděodolné do hloubky 50 metrů, takže je lze nosit při plavání nebo venkovních sportovních aktivitách. VivoWatch SP poskytují výdrž baterie až 14 dní v normálním provozu.

Díky univerzálnímu designu, který umožňuje jednoduše odepnout řemínek, lze snadno změnit vzhled VivoWatch SP nebo vybrat jeden z atraktivních ciferníků tak, aby hodinky odpovídaly osobnímu vkusu svého nositely a přizpůsobily se každé příležitosti.

Tiskové zprávy . Příslušenství

Diskuse