ASUS představil prémiový Zenbook 14X OLED (UX5400)

14. 12. 2021 22:20    Rubrika: Tiskové zprávy

14'' notebook s 4K OLED displejem s poměrem stran 16:10, HDR, certifikací PANTONE Validated a 100% gamutem DCI-P3

ASUS představil prémiový Zenbook 14X OLED (UX5400)

HLAVNÍ VÝHODY

• Věrný obraz: až 4K OLED HDR displej, poměr stran 16:10, NanoEdge, PANTONE Validated, 100% DCI-P3 gamut, TÜV certifikovaná péče o zrak
  • Vynikající výkon: processor až Intel Core i7 11. generace, AIPT, grafický procesor GeForce MX450; WiFi 6; porty: 2x Thunderbolt 4, USB-A, HDMI, microSD
  • Výjimečný uživatelský komfort: snímač otisků prstů na zapínacím tlačítku; efektivní touchpad ASUS ScreenPad

ASUS uvedl na český trh Zenbook 14X OLED (UX5400), prémiový tenký a lehký notebook s úhlopříčkou displeje 14 palců. Zenbook 14X OLED je vybaven mimořádně jasným NanoEdge displejem typu OLED s technologií HDR a rozlišením až 4K. Displej nabízí výjimečně realistický obraz s hlubokou černou barvou a kontrastním poměrem 1 000 000:1. Díky certifikaci PANTONE Validated garantuje obrazovka standardní přesnost barev a disponuje 100% gamutem DCI-P3 pro mimořádně živé barvy. Certifikace TÜV je zárukou nízké úrovně vyzařovaného modrého světla. Speciální poměr stran 16:10, a displej zabírající 92 % čelní části notebooku poskytují zvětšený pracovní prostor.

Výkon procesoru až Intel Core i7 11. generace zvyšuje technologie ASUS Intelligent Performance Technology (AIPT) zajišťující trvalý maximální výkon. Samostatný grafický procesor NVIDIA GeForce MX450 přidává dostatečně rychlý grafický výkon. Bezdrátové připojení Intel WiFi 6 vylepšuje technologie ASUS WiFi Master Premium, která obsahuje funkce ASUS WiFi Stabilizer pro snížení interference a ASUS WiFi SmartConnect pro bezproblémové připojení.

Zenbook 14X OLED zaujme 16,9 mm tenkým šasi, které obsahuje kompletní sadu vstupních a výstupních konektorů. Pro komplexní připojení na cestách je k dispozici port USB-A, dva porty USB-C podporující rozhraní Thunderbolt 4, standardní port HDMI, slotu pro microSD kartu a audio konektor. Zenbook 14X OLED je navíc vysoce odolný, protože splňuje mimořádně náročný americký armádní standard MIL-STD-810H v oblasti spolehlivosti a odolnosti.

Zenbook 14X OLED je také vybaven mnoha promyšlenými konstrukčními detaily, včetně snímače otisků prstů na zapínacím tlačítku, který slouží pro rychlé přihlášení, a inovativního dotykového panelu ASUS ScreenPad, umožňujícího efektivní práci.

Věrný obraz

14palcový Zenbook 14X OLED disponuje až 4K OLED HDR NanoEdge displejem. Tento nádherný displej s tenkým rámečkem využívá poměr stran 16:10, který poskytuje o 18 % větší vizuální pracovní prostor než standardní displej s poměrem stran 16:9. Vyšší obrazovka umožňuje mj. uživateli vidět větší část webové stránky nebo dokumentu, aniž by musel rolovat nahoru nebo dolů, takže je ideální pro čtení, psaní nebo kódování.

Displej má 100% barevný gamut DCI-P3 a také certifikaci PANTONE Validated pro mimořádně živé a přesné barvy. Technologie OLED zajišťuje věrnou černou s kontrastním poměrem až 1 000 000:1. Nadstandardní péči o zrak garantuje certifikát TÜV o nízkých emisích modrého světla.

Vynikající výkon

Zenbook 14X OLED je vybaven procesorem až Intel Core i7-1165G7 11. generace, až 16 GB RAM a samostatnou grafikou NVIDIA GeForce MX450. Díky tomu nabízí všestranný výkon potřebný pro plynulý multitasking a efektivní práci. Zásluhou až 1 TB ultrarychlého PCIe 3.0 x4 M.2 SSD a gigabitové Intel WiFi 6 (802.11ax) je načítání aplikací nebo webových stránek otázkou okamžiku.

Navzdory 16,9 mm tenkému šasi nabízí Zenbook 14X OLED všechny vstupní a výstupní porty potřebné pro připojení periferních zařízení na cestách, včetně portu USB 3.2 Gen 2 Type-A, dvou portů USB-C podporující Thunderbolt 4, standardního portu HDMI, slotu pro kartu microSD a audio konektoru.

Technologie ASUS Intelligent Performance Technology (AIPT) je mimořádně účinná konstrukce chlazení a současně řešení pro úsporu energie. Využívá exkluzivní algoritmy společnosti ASUS v kombinaci s pěti až devíti inteligentními senzory, aerodynamickou konstrukcí ventilátoru IceBlades a 100wattovým napájecím zdrojem. To vše zajišťuje inteligentní zvýšení výkonu procesoru s lepší stabilitou, prodlužuje výdrž baterie na celý den, a zároveň udržuje notebook tišší a chladnější. Díky technologii ASUS Intelligent Performance Technology může notebook pracovat na plné obrátky tak dlouho, jak je potřeba. K dispozici jsou tři uživatelsky volitelné režimy: Režim Performance zvyšuje výkon na maximum a nastavuje parametry chlazení s ohledem na náročné pracovní zatížení; režim Balanced inteligentně optimalizuje výkon, chladicí a energetické parametry pro zvládání každodenních úkolů; a režim Whisper zajišťuje chladný a tichý provoz s úsporou energie. Pomocí technologie ASUS Intelligent Performance Technology v režimu Performance může Zenbook 14X OLED využívat nárůst výkonu až o 70 % ve srovnání s běžným notebookem.

Výjimečný uživatelský komfort

Uživatelský zážitek z notebooku Zenbooku 14X OLED vylepšuje několik promyšlených konstrukčních prvků. Precizně zkonstruovaný pant ErgoLift s rozsahem pohybu až 180° mírně naklání zadní část notebooku při otevření, aby bylo psaní pohodlnější. Usnadňuje také sdílení obsahu s ostatními nebo spolupráci se skupinou lidí u stolu.

ASUS ScreenPad vylepšuje tradiční zážitek z notebooku pomocí interaktivní sekundární dotykové obrazovky zabudované do touchpadu, která zvyšuje produktivitu uživatele. Jeho intuitivní aplikace ScreenXpert 2 připomíná prostředí chytrého telefonu. Je určena pro organizování práce na více obrazovkách, umožňuje jednoduše spravovat úkoly, vytvářet vlastní pracovní postup při multitaskingu a zvládá bezproblémovou interakci mezi displejem, ScreenPadem a dalšími připojenými monitory.

Zenbook 14X OLED má také snímač otisků prstů, který je pohodlně umístěn na zapínacím tlačítku. Díky tomu se lze snadno a bezpečně přihlásit jedním dotykem pomocí funkce Windows Hello.

CENA & DOSTUPNOST

Zenbook 14X OLED (UX5400) se v Česku prodává od 10.12.2021 za cenu od 34,990,- vč. DPH .

• 40,990 - UX5400EG-KN137T - i7-1165G7/16G/512G PCIE G3/MX450/W10
  • 34,990 - UX5400EG-KN265T - i5-1135G7/16G/512G PCIE G3/MX450/W10