Společnost ASUS představuje zcela novou řadu Zenfone 8

13. 5. 2021 13:15    Rubrika: Tiskové zprávy

Smartphony pro každou situaci. Kompaktní Zenfone 8 a Zenfone 8 Flip s výkonným fotoaparátem, které pohání procesor Qualcomm Snapdragon 888.

Společnost ASUS představuje zcela novou řadu Zenfone 8
  • Zenfone 8, kompaktní výkonný telefon: Dokonale se hodí pro používání jednou rukou, má 5,9palcový 120Hz AMOLED displej Samsung, duální zadní fotoaparáty Sony a baterii s kapacitou 4 000 mAh
  • Zenfone 8 Flip, výkonný fotoaparát: Jedinečný otočný fotoaparát Flip Camera se třemi fotoaparáty pro přední i zadní použití, 6,67palcový AMOLED displej přes celou obrazovku, baterie s kapacitou 5 000 mAh
  • ZenUI 8: Promyšlená vylepšená verze systému Stock Android, která obsahuje režimy One-handed Mode, Dark Mode, nastavení System Mode a nástroj AudioWizard pro bezkonkurenční uživatelský zážitek

Společnost ASUS představila zcela novou řadu Zenfone 8, která je v současnosti nejvýkonnější generací inovativní rodiny smartphonů Zenfone. Úžasně kompaktní 5,9palcový Zenfone 8 a 6,67palcový Zenfone 8 Flip zaměřený na fotografování jsou navrženy tak, aby vyhovovaly potřebám každého uživatele.

Nová řada je poháněna nejnovější špičkovou mobilní platformou Qualcomm® Snapdragon™ 888 5G, která se vyznačuje nejvyššími možnými 5G rychlostmi. Vysokokapacitní baterie – s kapacitou 4 000 mAh v Zenfone 8 a 5 000 mAh v Zenfone 8 Flip – poskytují vynikající výdrž baterie pro aktivní životní styl.

Zenfone 8 i Zenfone 8 Flip jsou vybaveny úžasnými AMOLED displeji Samsung s přesností barev Delta-E < 1, které nabízejí skvělý pohlcující vizuální zážitek s nádherně živými barvami. Displej telefonu Zenfone 8 má navíc mimořádně rychlou obnovovací frekvenci až 120 Hz. Zenfone 8 Flip disponuje 90 Hz. Displeje mají rovněž integrované snímače otisků prstů pro pohodlné zabezpečení.

Špičkové senzory fotoaparátů Sony dodávají oběma telefonům vynikající schopnosti při pořizování fotografií a videí. Zenfone 8 má pevný zadní duální fotoaparát a a výkonnou selfie kameru vpředu, zatímco Zenfone 8 Flip je vybaven inovativním trojitým fotoaparátem Flip Camera – motorizovaným výklopným modulem, který umožňuje pořizovat fotografie a videa ve stejně vysokém rozlišení vpředu i vzadu.

Zenfone 8 má zcela nový elegantní design a jeho rozměry byly speciálně zvoleny tak, aby umožňovaly snadné uložení do kapsy a bezproblémové ovládání jednou rukou. 3D zakřivená zadní strana s povrchovou úpravou z matného skla zajišťuje jistější úchop. Zenfone 8 je rovněž držitelem ocenění Red Dot Product Design Award 2021, které mu udělila mezinárodní porota za vynikající design.

Špičkový výkon

Zenfone 8 a Zenfone 8 Flip používají nejnovější špičkovou mobilní platformu Qualcomm Snapdragon 888 5G, která je vyrobena pomocí 5nanometrové technologie. Tento procesor nabízí až o 25 % vyšší výkon procesoru a až o 35 % rychlejší grafické vykreslování ve srovnání s předchozí generací.

Vynikající výdrž baterie pro aktivní životní styl zajišťují vysokokapacitní baterie – s kapacitou 4 000 mAh v Zenfone 8 a 5 000 mAh v Zenfone 8 Flip. Pokročilé systémy péče o baterii maximalizují její životnost a nové nastavení System Mode v operačním systému ZenUI 8 má řadu automatických režimů správy napájení, mezi kterými mohou uživatelé snadno přepínat podle svých potřeb – od maximálního výkonu až po maximální výdrž baterie. Možné je také pokročilé ruční nastavení parametrů úspory energie.

Zažijte dokonalý obraz

Zenfone 8 i Zenfone 8 Flip jsou vybaveny jasnými, mimořádně citlivými AMOLED displeji Samsung. Byly vyladěny ve spolupráci s přední společností v oboru zpracování obrazu Pixelworks® a vynikající vizuální zážitek je umocněn přesností barev Delta-E < 1 a technologií stmívání DC Dimming . Displeje mají také certifikaci HDR10+, a tak zvýrazní detaily i v těch nejtmavších scénách. Integrované snímače otisků prstů v displeji umožňují jednoduché a intuitivní odemykání telefonů.

Zenfone 8 má 120Hz AMOLED displej Samsung s dobou odezvy 1 ms pro hladké a plynulé posouvání a nerozmazaný obraz. 112% pokrytí barevného gamutu DCI-P3 filmové kvality oživuje videa a fotky a jas 1 000 nitů umožňuje snadnou čitelnost ve venkovním prostředí. A aby displej vypadal skvěle po delší dobu, je chráněn nejnovějším a nejodolnějším sklem Corning® Gorilla® Glass Victus™.

Zenfone 8 Flip má 90Hz AMOLED NanoEdge displej Samsung přes celou obrazovku, 100% bez výřezů, s živými barvami a plynulou odezvou.

Profesionální fotografování

Pokročilé profesionální systémy fotoaparátů řady Zenfone 8, které jsou vybaveny výhradně snímači Sony, potěší fotografy všech úrovní.

Systém zadního duálního fotoaparátu Zenfone 8 zachytí každý vzácný okamžik s vynikající kvalitou fotografií za jakýchkoli podmínek. Hlavní 64MP fotoaparát Sony IMX686 poskytuje nebývalé rozlišení, automatické ostření s duálními pixely, optickou stabilizaci obrazu a vysokou úroveň citlivosti na světlo pro dokonalé fotografie ve dne i v noci. Ultraširokoúhlý 12MP fotoaparát Sony IMX363 vám dává ještě větší svobodu při kompozici a také dokáže zachytit neuvěřitelné makro snímky s detailními záběry. Přední integrovaný 12MP fotoaparát Sony IMX663 s automatickým ostřením s duálními pixely vytváří nádherně čistá selfie a videa.

Zenfone 8 Flip je vybaven přelomovým fotoaparátem Flip Camera, motorizovaným výklopným modulem s vyvinutým systémem tří fotoaparátů, který nabízí stejné možnosti pořizování fotografií a videí ve vysokém rozlišení, ať už je modul umístěn vpředu, nebo vzadu. Hlavním fotoaparátem je širokoúhlý fotoaparát Sony IMX686 64 MP, který má vysoké rozlišení a automatické ostření pomocí fázové detekce pro udržení mimořádně ostrého zaostření na objekty, navíc s technologií Quad Bayer a zvýšenou citlivostí na světlo pro úžasné fotografie – ve dne i v noci. Sekundární ultraširokoúhlý fotoaparát je vybaven snímačem Sony IMX363 a tento fotoaparát podporuje až 4cm makro snímky pro neuvěřitelně detailní snímky. Třetím fotoaparátem je teleobjektiv, který umožňuje 3x optický zoom, až 12x celkový zoom a plynulé přechody mezi fotoaparáty během záznamu.

Neodolatelný design

Zenfone 8 má zcela nové přenosné provedení, aby poskytl maximální výkon a nezatěžoval svou hmotností nebo objemem. Je navržen tak, aby se snadno používal a snadno se přenášel kamkoli, a je vyroben tak, aby zaujal svým neodolatelným vzhledem a luxusním dojmem. Klíčovým cílem při navrhování telefonu Zenfone 8 bylo mimořádně snadné ovládání, a to i jednou rukou. Zcela nový režim ovládání jednou rukou umožňuje uživatelům plné a pohodlné ovládání pouze palcem. 3D zakřivená zadní strana dokonale padne do dlaně a zbrusu nová matná skleněná povrchová úprava dodává telefonu Zenfone 8 po celou dobu čistý a elegantní vzhled a navíc se i snadněji drží.

Zenfone 8 Flip byl přepracován tak, aby umožňoval lepší uchopení a zároveň obsahoval velkou baterii. 3D zakřivená zadní strana byla pečlivě přetvořena pro optimální uchopení.

ZenUI 8

Nové rozhraní ZenUI 8 v sobě spojuje plynulost a rychlost a snadno se používá. Ovládání jednou rukou v režimu One-handed Mode pro snadnější ovládání je otázkou jednoho gesta a režim Dark Mode automaticky přizpůsobuje aplikace tmavému barevnému schématu, což pomáhá uživatelům udržet pozornost, snižuje únavu očí a zlepšuje viditelnost. Nastavení System Mode nabízí několik různých režimů, které uživatelům umožňují buď upřednostnit výkon, nebo prodloužit výdrž baterie. Nástroj Smart Key umožňuje okamžitý přístup k oblíbeným akcím. Nástroj AudioWizard umožňuje uživatelům okamžitě přizpůsobit zvukový zážitek tomu, co právě poslouchají, a to díky předvolbám Dynamic, Music, Cinema a Game, které vylepšují jakýkoli druh zvukového prostředí. Vylepšili jsme také základní systém Stock Android, aby dokonale vyhovoval potřebám každého uživatele.

DOSTUPNOST A CENY

Zenfone 8 se bude prodávat ve variantách 8/128 GB, 8/256 GB a 16/256 GB. Vybrané varianty telefonu budou dostupné v Česku u prodejců Alza.cz, Datart.cz, Huramobil.cz a také na oficiálním ASUS eshopu. Prodej bude zahájen 12. května a nabídne speciální zvýhodněnou cenu u varianty 8/128 GB v černém provedení za 15 990 Kč. Exkluzivní nabídka bude k dispozici do 31.5.2021 nebo do vyprodání zásob. Zenfone 8 Flip bude dostupný v konfiguraci 8/256 GB a v prodeji koncem května 2021.

Tiskové zprávy . Příslušenství

Diskuse