Alienware představil X, přichází nová řada tenkých výkonných herních notebooků

2. 6. 2021 18:00    Rubrika: Tiskové zprávy

Jiní hledají „X-faktor“ mobilních herních počítačů -- jedinečnou a zásadní vlastnost, která dělá takový produkt výjimečným. Pro Alienware je výjimečnost od počátku přirozená a nic ji neztělesňuje lépe než řada Alienware X – zcela nová právě představená rodina herních notebooků, kde se snoubí všechny základní hodnoty: odvážné inovace, vysoký výkon, nezaměnitelný design a špičková kvalita. Prvními dvěma modely nové řady jsou Alienware x15 a Alienware x17, dosud nejtenčí 15” a 17” herní notebooky Alienware.

Alienware představil X, přichází nová řada tenkých výkonných herních notebooků

Unikátní konstrukční řešení novinek umožňují s přehledem hrát nejnovější a nejnáročnější herní tituly. Notebooky se mohou pochlubit technologií chlazení přihlášenou k patentové ochraně, nejmodernějšími výkonnými komponentami, displeji s mimořádně vysokou snímkovou frekvencí a jedinečným designem Legend 2.0. Díky spolupráci se společností Intel je vše poskládané do jednoho z nejtenčích těl, s jakým je možné se u PC tohoto kalibru setkat.

Při vývoji řady X bylo cílem nabídnout komunitě více než běžný tenký herní notebook. Cílem bylo vybočit ze zajetých kolejí a přijít s něčím, co nastaví novou laťku dokonalých mobilních herních zážitků. Výsledkem jsou dosud nejtenčí herní notebooky Alienware. Model x15 je považován za nejvýkonnější herní notebook na světě v kategorii 15 palců s tloušťkou do 16 mm.

Hlavně zachovat chladnou hlavu…

Dosaženo toho bylo díky několika aspektům. Prvním byla eliminace tepla. Co nejdokonalejší chlazení je ze strany zákazníků prioritní požadavek. Řešení chlazení dnes dostupná na trhu staví výrobce PC před skutečná dilemata a vždy jsou nutné určité kompromisy. Alienware proto přišel s vlastním řešením a objevil při tom nové materiály a několik nových konstrukčních metod. Na pět z nich je již podaná patentová přihláška. Nová generace technologie chlazení Alienware Cryo-Tech využívá Element 31, exkluzivní teplovodivý materiál vyrobený z tekuté galio-křemíkové slitiny. Tento materiál se nachází mezi procesorem a jeho chladicími prvky, kde rozptyluje teplo a předchází negativnímu vlivu teplotních špiček na výkon systému. Oproti tomu, co je v současné době na trhu, dosahuje řada X díky využití slitiny Element 31 až o 25 % nižšího tepelného odporu.

Dále je řada X vybavená regulací napětí HyperEfficient, která zajišťuje vysoký výkon při dlouhé době hraní. Výsledkem všech těchto inovací je lepší odvod tepla a vyšší herní výkon. Díky systému se čtyřmi ventilátory proudící vzduch účinně ochlazuje jednak šasi, jednak vnitřní zdroje tepla, takže herní stroj zůstane chladný ve všech situacích. Posledním důležitým prvkem je chytrá technologie řízení ventilátorů, rovněž přihlášená jako patent, která využívá umělou inteligenci ke zlepšení výkonu aplikací tím, že jednotlivé ventilátory zrychlují, zpomalují nebo běží stabilně nezávisle na sobě podle hodnot z různých senzorů strategicky rozmístěných okolo klíčových systémových komponent.

Spojení všech těchto technologií umožňuje hráčům užívat si oblíbené hry na mimořádně tenkých, pozoruhodně tichých a chladných strojích s vysokým výkonem.

Krásný jako motýl, výkonný jako včela

Provedení řady X je v mnohém nové. Notebooky se pyšní do detailu propracovaným a modernizovaným designem Alienware Legend 2.0. Tato nová identita s technologií Dark Core se poprvé objevila v nedávno představených herních noteboocích Alienware m15 R5/R6, ale řada X-Series přináší její druhou generaci s vyšším výkonem v ultra tenkém provedení.

Všimnout si můžete zejména hypnotizující nekonečné smyčky výrazného osvětlení zadní hexagonální ventilační mřížky, čistých linií s jemnými úhly. Nejde jen o eleganci, ale i o funkčnost designu. Ventilační otvory jsou úmyslně umístěny na horní i spodní straně, aby ve spojení se čtyřmi ventilátory pomohly zvýšit průtok vzduchu, a tedy účinnost chlazení. Výsledkem jsou herní notebooky s tloušťkou pouhých 15,9 mm u modelu x15 a 20,9 mm u modelu x17.

Jde především o zážitek

Notebooky řady Alienware X jsou nabité špičkovými technologiemi, které si mohou uživatelé zvolit a přizpůsobit přesně podle svého. Mohou obsahovat:

  • Nejnovější výkonné technologie pro hraní her včetně mobilních procesorů Intel Core H 11. generace a mobilních grafických karet NVIDIA GeForce RTX 30 Series (až 3080). Notebooky x15 a x17 podporují maximální příkon grafické karty 110 W, respektive 165 W.
  • Systém řízení teploty umožňuje nastavit maximální teplotu procesoru a zajistí, že hodnoty zůstanou při práci a hraní ve stanoveném rozmezí.
  • Lze si zvolit z pěti přednastavených režimů výkonu podle aktuálních potřeb, a to plné rychlosti (maximální výkon), režimu vysokého herního výkonu (priorita grafiky), vyváženého režimu (rovnováha CPU/GPU), úsporného režimu (priorita nízké teploty) a tichého režimu (priorita nízké hlučnosti).
  • Model x17 může být volitelně vybavený klávesnicí Cherry MX s klávesami s ultra nízkým profilem vysokými 3,5 mm, které umožňují hlubší a důraznější stisk. Klávesnice je vybavená německými mechanickými komponentami z nerezové oceli, které dávají bezkonkurenční hmatovou odezvu.
  • DirectX Raytracing ve spolupráci s nejnovějšími technologiemi displejů od neuvěřitelně rychlého FHD s obnovovací frekvencí 360 Hz po 4K-UHD HDR400 zajišťuje realistický zážitek z her. Notebooky řady X ve všech konfiguracích jsou vybavené IR kamerou Windows Hello pro rychlé biometrické přihlašování na základě rozpoznání obličeje. V nabídce displejů jsou i varianty ComfortView Plus s hardwarovou technologií omezující modré světlo, která pomáhá snížit únavu očí, aniž by tím byla ovlivněna kvalita zobrazení.
  • Osvětlení AlienFX je výraznější díky pokročilé technologii LED se 100 mikro-LED diodami u modelu x17 (90 u modelu x15). Funguje jako nezávisle programovatelná světelná zóna, kterou si hráči mohou přizpůsobit prostřednictvím ovládacího panelu Alienware Command Center.
  • Aby se novinky co nejsnáze přenášely, jsou jako první dodávány s 240W napájecím zdrojem Alienware v lehkém a kompaktním provedení.
  • V rámci cílů udržitelnosti, které si společnost Dell stanovila na období do roku 2030, je využito ekologicky šetrné balení vyrobeném z 92 % z recyklovaných materiálů nebo materiálů z obnovitelných zdrojů.
Tiskové zprávy

Diskuse