Dynabook Satellite Pro E10-S byl vybrán společností Microsoft jako zařízení doporučené pro Windows 11 SE

10. 11. 2021 15:25    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Dynabook Europe GmbH s potěšením oznamuje, že notebook Satellite Pro E10-S byl vybrán jako jedno z omezeného počtu zařízení doporučených společností Microsoft pro Windows 11 SE – zcela nový operační systém učený pro oblast vzdělávání.

Dynabook Satellite Pro E10-S byl vybrán společností Microsoft jako zařízení doporučené pro Windows 11 SE

Výběr tohoto zařízení potvrzuje pevné partnerství mezi společnostmi Dynabook a Microsoft ve vzdělávacím sektoru.

Robustní, cenově dostupný a účelový
Notebook Satellite Pro E10-S s displejem o úhlopříčce 11,6” byl představen v březnu tohoto roku. Jedná se o robustní, cenově dostupné a dobře zabezpečené zařízení určené pro oblast vzdělávání jak z pohledu optimální výuky, tak i z hlediska snížení zátěže IT administrátorů.

Satellite Pro E10-S byl navržen tak, aby odolal nástrahám studentského života. Gumové prvky chrání zařízení před případnými nárazy ve školních taškách a zároveň zvyšují stabilitu na stole během práce. Rám notebooku byl zesílen tak, aby vydržel tlak i případné pády z výšky běžného stolu*. Odolnější nabíjecí konektor, panty i klávesnice odolná proti polití** s nově navrženými závěsy kláves byly přísně testovány, aby zajistily vyšší odolnost i během dlouhodobého používání. Displej notebooku E10-S lze otevřít o 180 stupňů a snadno tak sdílet obsah displeje bez nebezpečí poškození pantů. „Bezvětrákové“ provedení navíc umožňuje ve třídách během výuky tichý chod.

Windows 11 SE, systém vytvořený pro studenty a optimalizovaný pro administrátory
Zcela nový operační systém Windows 11 SE je první cloudová verze optimalizovaná pro vzdělávání se zaměřením na studenty základních a středních škol. Tato zjednodušená edice operačního systému Windows 11 poskytuje přehledné prostředí bez rušivých prvků, jednoduchou startovací obrazovku Simple Start a optimalizované rozvržení aplikací zaměřené na webové využití. Systém navržený pro cloudové prostředí pracuje výhradně s cloudovými identitami, uživatelské soubory se ukládají do cloudu (prostřednictvím OneDrive) a na vyžádání jsou k dispozici také offline***.

Soukromí studentů a zabezpečení dat je zajištěno tak, aby se uživatelé mohli přihlásit odkudkoli. Windows 11 SE nabízí srozumitelné a komplexní filtrování obsahu, a také SmartScreen, která poskytuje funkce pro správu a zabezpečení notebooku E10-S. Zařízení se konfiguruje prostřednictvím Microsoft Intune for Education, včetně technologie Windows Autopilot, což IT správcům usnadňuje práci při konfiguraci i údržbě a neklade zvýšené nároky na infrastrukturu přenosných počítačů studentů i učitelů.

„Máme více než třicetileté zkušenosti v oblasti vzdělávání a jsme hrdí na to, že společnost Microsoft vybrala Satellite Pro E10-S jako zařízení doporučené pro systém Windows 11 SE. To zároveň vyzdvihuje vlastnosti tohoto zařízení a také celé řady Satellite Pro,“ říká Damian Jaume, prezident společnosti Dynabook Europe GmbH. „Satellite Pro E10-S byl pečlivě navržen s ohledem na výzvy moderní výuky a učitelé i studenti se na něj mohou spolehnout. Spolu s našimi dalšími zařízeními pro vzdělávání je i E10-S stále k dispozici s předinstalovaným systémem Windows 10 Pro Education. Naši zákazníci si tak mohou vybrat konfiguraci, která nejlépe vyhovuje jejich potřebám.“

„Silná historie Dynabooku v oblasti inovací je výborným základem tohoto partnerství, jehož cílem je využít zkušenosti obou stran, podporovat studenty při výuce a zároveň dát pedagogům prostor k rozvíjení kreativity i podpoře týmové práce. Chceme nabídnout jednoduché a zároveň bezpečné řešení, které je navrženo pro vzdálenou či hybridní výuku,“ říká Kurt Petersen, generální ředitel, Global Device Partners, Microsoft.

Satellite Pro E10-S s Windows 11 SE bude celosvětově dostupný od prvního čtvrtletí roku 2022.

* Splňuje japonské normy na test baterie „Denanho Step 2“. Standardní výška stolu pro osoby od 11 let do dospělosti je přibližně 71 cm
** Až 30ml
*** Offline podpora se synchronizací v cloudu

Tiskové zprávy

Diskuse