Dynabook uvedl odolný a lehký 13,3“ notebook Tecra A30-G s výdrží až 14 hodin

14. 6. 2021 17:55    Rubrika: Tiskové zprávy

Dynabook uvedl na trh první modely lehkého a odolného profesionálního notebooku Tecra A30-G s procesory Intel Core 10. generace Comet Lake a dlouhou výdrží na baterie. Flexibilní počítač byl navržen pro využití ve středních a velkých společnostech i v segmentech vzdělávání a veřejné správy.

Dynabook uvedl odolný a lehký 13,3“ notebook Tecra A30-G s výdrží až 14 hodin
  • Odolný přístroj s 13,3“ displejem a hmotností pouhých 1,2 kg
  • Procesory Intel Core 10. generace, bohatá konektivita a vysoká úroveň zabezpečení pomocí vlastního BIOSu a TPM

Prémiové vlastnosti a 14hodinová výdrž na baterie

Notebook Tecra A30-G vyniká velmi kompaktním provedením s tenkým šasi z tvrzeného plastu a hmotností pouhých 1,2 kg. Jeho dalším praktickým prvkem je kvalitní podsvícená klávesnice a antireflexní displej s úhlopříčkou 13,3“ a vysokým jasem až 470 Nitů, který zajišťuje vynikající čitelnost obrazovky za všech světelných podmínek. Uživatelé ocení také mimořádně dlouhou výdrž na baterii po dobu až 14 hodin, přesný dotykový panel Precision Touch Pad a rychlé SSD disky.

Výborná konektivita a zabezpečení

Pro nabíjení a připojení dalších periferií disponuje model A30-G flexibilním portem USB Type-C, dalšími dvěma konektory USB 3.1 a HDMI rozhraním v plné velikosti. K dispozici je také samostatně dodávaná hardwarová redukce z USB-C na VGA a v případě potřeby připojení většího množství zařízení také volitelná dokovací stanice USB-C. Spolehlivé a rychlé připojení k internetu a síti zajišťuje Gigabit LAN port spolu s bezdrátovým síťovým adaptérem Intel Wi-Fi 6 AX200, který minimalizuje riziko výpadků připojení.

O nadstandardní zabezpečení se stará speciální systém BIOS společnosti Dynabook chránící přístroj před kybernetickými útoky. Ten doplňuje Trusted Platform Module (TPM), který umožňuje šifrovat uložená data a také konfigurovat využití portů podle bezpečnostních kritérií společnosti. Dále je k dispozici široké možnosti autentizačních funkcí. BIOS i přístup k datům uloženým na SSD disku může být zabezpečen biometrickým ověřením uživatele a pro zamezení neoprávněného přístupu je možné využít také volitelně čipovou kartu či dvouúrovňovou autentizaci s využitím Windows Hello, IR kamery a čtečky otisků prstů.

První tři konfigurace na českém trhu

Všechny tři zástupci řady A30-G, kteří se dostávají na náš trh, jsou osazeny rychlým SSD diskem M.2. Základním modelem je Tecra A30-G-15A s procesorem Intel Core i3 (10110U), 8 GB operační paměti a 256 GB SSD s koncovou doporučenou cenou 26 290 Kč včetně DPH. Náročnější zákazníci mohou vybírat mezi notebookem Tecra A30-G-10Q s procesorem Intel Core i5 (10210U), 8 GB RAM a 256 GB SSD dostupným za 29 990 Kč nebo nejvyšším modelem Tecra A30-G-10T s procesorem Core i7 (10510U), rozšířenou kapacitou operační paměti na 16 GB, a SSD diskem 512 GB, který je na trhu za 36 190 Kč.

Tiskové zprávy

Diskuse