Dynabook uvedl na náš trh výkonné profesionální notebooky Tecra A40-G

13. 7. 2021 16:30    Rubrika: Tiskové zprávy

Dynabook Europe uvedl na náš trh dva modely lehkého a odolného profesionálního notebooku Tecra A40-G, který kombinuje vysoký výkon, precizní a odolné provedení, bohatou konektivitu a propracované funkce k zabezpečení vzdálené práce. Základem přístroje, který nabízí výborný poměr užitných vlastností a ceny, jsou procesory Intel Core 10. generace.

Dynabook uvedl na náš trh výkonné profesionální notebooky Tecra A40-G
  • 14“ notebook s hmotností 1,47 kg a výdrží 13 hodin
  • Procesory Intel Core 10. generace, Wi-Fi 6 a bohatá konektivita
  • Vysoká míra zabezpečení pro mobilní práci a home office

Rychlou práci na náročných úkolech při současném využívání několika aplikací i rychlý start uspaného systému podporuje operační paměť s kapacitou od 8 GB a také SSD disky. Stabilní a svižné připojení k bezdrátové síti umožňuje adaptér WiFi 6 Intel 802.11ax a pro připojení externích periferií je k dispozici jeden port USB Type-C, dvě rozhraní USB 3.1, Gigabit LAN port, čtečka micro-SD karet a HDMI port v plné velikosti. Další možnosti otvírá samostatně dodávaná dokovací stanice USB-C. Komfort při večerní práci zvyšuje pohodlná a podsvícená klávesnice.

Optimalizován pro mobilní práci

14“ displej představuje pro mnoho uživatelů optimální volbu pro práci na cestách. Jeho antireflexní provedení snižuje namáhání očí a zajišťuje výbornou viditelnost i na přímém slunci a v prostředí s proměnlivým osvětlením. Odolné, a přitom tenké tělo notebooku Tecra A40-G přitom odpovídá z pohledu odolnosti vojenským standardům a přístroj váží pouhých 1,47 kg. Vestavěná baterie umožňuje v kombinaci s nástroji optimalizujícími vyžití výkonu práci až po dobu 13 hodin a v případě potřeby je k dispozici funkce rychlého nabíjení, která dodá přístroji během 30 minut nabíjení energii na 4 hodiny práce.

Zabezpečení firemních dat

Důsledné zabezpečení firemních i osobních dat před kybernetickými zločinci zajišťuje vlastní systém BIOS společnosti Dynabook, který snižuje riziko útoku zvenčí, a modul Trusted Platform Module (TPM) s možností šifrování všech uložených dat. Kromě toho lze pro přihlášení využít víceúrovňovou autentizaci pomocí funkce Intel Authenticate/Windows Hello s možností kombinace čtečky otisků prstů a rozpoznání obličeje.

První dvě konfigurace na českém trhu

Základní lokalizovaný model Tecra A40-G-10H je osazen procesorem Intel Core i5 (10210U), který podporuje 8 GB operační paměti, a pro data je k dispozici SSD disk s kapacitou 256 GB. Jeho doporučená koncová cena je 27 990 Kč včetně DPH. Pro velmi náročné uživatele je určena konfigurace Tecra A40-G-11J s procesorem Core i7 (10510U), 16 GB RAM a 512 GB SSD diskem za 34 290 Kč.

Tiskové zprávy

Diskuse