Dynabook představuje notebooky Tecra A40-J a Tecra A50-J navržené pro profesionály a IT manažery

16. 6. 2021 15:25    Rubrika: Tiskové zprávy

Dynabook Europe GmbH představuje dva nové notebooky řady Tecra – 14'' Tecra A40-J a 15'' Tecra A50-J. Novinky byly navrženy tak, aby splňovaly všechny potřeby flexibilních profesionálů a zároveň usnadnily práci IT manažerům. Oba lehké a stylové počítače charakterizuje spolehlivost, vysoké zabezpečení a snadné ovládání.

Dynabook představuje notebooky Tecra A40-J a Tecra A50-J navržené pro profesionály a IT manažery
  • 14” Tecra A40-J nabízí lepší mobilitu při zachování vlastností většího notebooku
  • 15” Tecra A50-J poskytuje uživatelský komfort, styl a výkon na vysoké úrovni
  • Notebooky splňují požadavky společnosti Microsoft na zabezpečené PC a pokročilá správa umožňuje snadnou hybridní práci

Zabezpečení dat a snadná správa pro pracovníky i IT manažery

Oba notebooky splňují požadavky na zabezpečení a správu v souladu s aktuální situací a rychlým přechodem k flexibilním pracovním postupům. Mezi bohaté bezpečnostní prvky patří vlastní BIOS Dynabook, Trusted Platform Module (TPM) 2.0, zajišťující šifrování dat a volitelná možnost ověřování uživatele pomocí otisků prstů a obličeje s využitím Windows Hello. Notebooky odpovídají požadavkům společnosti Microsoft na zabezpečené PC v oblasti ochrany dat, zařízení i identifikace hrozeb. Další vrstvu ochrany zajišťuje volitelná čtečka čipových karet.

Notebooky Tecra lze jednoduše spravovat díky inteligentním možnostem a technologie Intel Active Management (AMT) umožňuje také vzdálenou správu zařízení. Také BIOS Dynabook lze spravovat a upgradovat na dálku a udržovat tak průběžně vysokou úroveň zabezpečení.

Vyladěný výkon

Díky funkcím optimalizujícím výkon mohou uživatelé z modelů Tecra A40-J a A50-J vytěžit maximum. Kromě výkonných 28W variant nejnovějších procesorů Intel Core 11. generace lze notebooky osadit různými variantami pamětí a úložišť až do 32 GB RAM (2 x SO-DIMM DDR4 3200) a 1 TB SSD OPAL 2.0. Výkon zvyšuje také grafická karta Intel Iris Xe a nová tichá technologie chlazení pomocí duálních ventilátorů. Obě zařízení kombinují působivou výdrž baterie – až 10,4 hodiny¹ – spolu s funkcí rychlého nabíjení, která dosáhne 40% kapacity baterie během pouhých 30 minut.

„Naše nejprodávanější řada Tecra je založena na více než 35 letech zkušeností a je světově proslulá svou odolností, mobilitou a elegancí,“ říká Damian Jaume, prezident společnosti Dynabook Europe GmbH. „Nové přírůstky do rodiny jsou postaveny na stejných principech s využitím nejnovějších technologií. Díky tomu jsou ideální volbou pro stále častěji využívanou mobilní práci."

Pohodlná a stylová práce

Modely Tecra A40-J a A50-J byly vyvinuty tak, aby při zachování prémiového designu nabídly optimální vyváženost mezi přenositelností a výkonem. Víko notebooků má charakteristicky zvlněný design a antibakteriální povrch Mystic Blue dodává styl a chrání uživatele tím, že zamezuje ulpívání až 99 % nežádoucích bakterií. Hmotnost notebooku Tecra A40-J s 14” HD nebo FullHD antireflexním displejem začíná na 1,45 kg a přístroj má tloušťku pouhých 18,9 mm. Sasi většího 15” sourozence určeného pro moderního hybridního uživatele má tloušťku 19,9 mm.

Rychlé spuštění a ergonomii během celodenní práce usnadňuje úzký rámeček a snadno otevíratelné víko. Displej obou notebooků je možné otevřít až do úhlu 180 stupňů, což usnadňuje sdílení dokumentů. Tecra A40-J nabízí navíc možnost dotykové obrazovky. Velká a nízká podsvícená klávesnice s Clickpadem nebo volitelným SecurePadem zajistí pohodlné celodenní psaní. Větší notebook Tecra A50-J je také vybaven samostatnou numerickou klávesnicí. Víko s výrazným designem a antibakteriálním povrchem Mystic Blue dodává styl, zamezuje ulpívání až 99 % nežádoucích bakterií a chrání uživatele.

Podpora týmové práce

Novinky Tecra nabízí uživatelům celou řadu nástrojů pro produktivní a týmovou práci z různých míst. Posuvný kryt objektivu HD kamery chrání soukromí a duální mikrofony s funkcí potlačení ruchů a podporou Cortany spolu s kvalitními stereofonními reproduktory s vybavenými technologií DTS umožňují bezproblémové videokonference i audio hovory.

Ověřená pevnost a bytelné provedení

Všechny prvky modelů A40-J a A50-J byly navrženy v interním výzkumném a vývojovém centru společnosti Dynabook s ohledem na odolnost. Lehká šasi byla důkladně testována v souladu s nejnovějšími vojenskými normami MIL-STD-810H na pád, změny teplot, vlhkosti, vibrace a nárazy2. Odolnost dále posiluje bezrámová klávesnice odolná proti polití.

Kompletní sada nástrojů pro konektivitu

Ať už pracuje uživatel u kancelářského stolu nebo v domácím prostředí, má k dispozici vše, co potřebuje pro efektivní práci a připojení externích zařízení. Dva porty USB-C s podporou Thunderbolt 4 umožňují rychlé nabíjení, přenos dat a zobrazení až na čtyřech monitorech. Další příslušenství mohou uživatelé snadno a rychle využít díky dalším portům v plné velikosti, jako HDMI 2.0, LAN a dalších rozhraní USB-A 3.2 či čtečka Micro SD karet. Rychlé a spolehlivé bezdrátové připojení zajišťuje technologie Intel 802.11ax (WiFi 6) a nepřerušovanou práci na cestách umožní modely s volitelným modemem LTE.

Tecra A40-J a A50-J budou na evropském trhu k dispozici od července 2021.

Tiskové zprávy

Diskuse