Společnost HP na veletrhu CES 2021

13. 1. 2021 16:55    Rubrika: Tiskové zprávy

Počítače dosud nikdy nehrály důležitější úlohu, proto společnost HP Inc. letos na veletrhu CES 2021 představuje počítačové inovace se zaměřením způsob, jakým a kde dnes lidé žijí a pracují. Společnost HP představila nová zařízení a řešení, určená k použití v hybridních pracovních prostředích a v rostoucím počtu osobních kreativních studií.

Společnost HP na veletrhu CES 2021

Vzhledem k faktu, že polovina globální pracovní síly pracuje kvůli pandemii covidu-19 stále na dálku, objevují se nové způsoby využívání počítačů u spotřebitelů i u zaměstnanců, kteří zůstávají doma. Od počátku pandemie probíhá nárůst objemu času, jejž člověk týdně stráví u osobního počítače, o sedm hodin. V některých případech to vedlo k růstu kreativity v běžném životě. Mezi tři nejoblíbenější aktivity patří u spotřebitelů fotografování, psaní příběhů nebo článků a živý streaming. Práce z domova a pobyt doma ale nejsou vždy snadné, protože jen 30 % lidí má k dispozici prostor, kde za sebou mohou zavřít dveře. Přesto by 72 % pracovníků ze znalostních oborů uvítalo rozšíření hybridního modelu práce z domova i z kanceláří a 48 % příslušníků generace Z zvažuje do budoucna rozšíření svého podnikání na volné noze, což vyžaduje řešení s vylepšenými funkcemi pro vzdálenou spolupráci a mikromobilitu.

„I když jsou dnes počítače ještě důležitější než v minulosti, nejdůležitějším ze všeho zůstávají lidé. Naše inovace vycházejí i nadále z hlubokých poznatků zákazníků, které pomáhají udržet lidi ve spojení, pomáhají je zapojit a umožňují jim přispívat do tohoto nového světa,“ uvedl prezident divize Personal Systems společnosti HP Inc. Alex Cho. „Nesoustředíme se jen na zařízení, která lidé používají, díváme se dál: na to, co zlepší jejich zážitek – od softwaru, jenž ovládá osvětlení při videohovorech, přes periferní zařízení, která lze více přizpůsobit, až po to, jak mohou služby usnadnit sledování a správu většího počtu zařízení najednou.“

Spolupráce nad rámec očekávání

Způsob, jakým pracujeme a kde pracujeme, vedl ke zvýšení poptávky po technologiích, díky nimž jsme produktivní a dokážeme spolupracovat na dálku. Schopnost spolupráce navzdory fyzické odloučenosti nebyla nikdy důležitější. Společnost HP tuto potřebu naplňuje díky novému zařízení HP Dragonfly G2, umožňující spolupráci na nové úrovni.

HP Elite Dragonfly G2, který patří k nejlehčím kompaktním konvertibilním zařízením na světě s výchozí hmotností pod 1 kg, dává lidem svobodu pohybu po domě nebo po kanceláři. Je také součástí nejudržitelnějšího počítačového portfolia na světě, jež se vyznačuje výraznými povrchovými úpravami a akcenty v podobě recyklovaných materiálů, např. plastů, které by jinak skončily v oceánech. Díky procesorům Intel® Core™ 11. generace a nové integrované grafické kartě Intel® nabízí zařízení špičkový výkon a umožňuje uživatelům zůstat ve spojení prostřednictvím neuvěřitelně rychlých sítí 5G nebo gigabitových sítí 4G LTE, to vše díky integrované technologii Tile™. Výrazné tělo notebooku v provedení Dragonfly Blue představuje konvertibilní model 2 v 1, který se snadno udržuje. Mezi nové a vylepšené funkce patří křišťálově čistý zvuk s funkcí Audio by Bang & Olufsen, nyní díky umělé inteligenci umožňující maximalizovat zážitek při hlasových hovorech, poslechu hudby a sledování filmů. Nová technologie detekce napadení od společnosti HP, již představuje HP Tamper Lock, uzamkne počítač, pokud byl fyzicky otevřen nebo je v ohrožení, a upozorní na to uživatele.

Bezdrátová sluchátka HP Elite nabízejí ve světovém měřítku nejpokročilejší funkce pro usnadnění spolupráce. Umožňují individuální doladění zvukového profilu, nastavitelné potlačení okolního hluku a předvolby pro různá zvuková prostředí. Se sluchátky, která lze prostřednictvím jednoduché aplikace pro OS Windows® 10, iOS nebo Android bez problémů přepínat z konferenčního hovoru na počítači na poslech hudby z telefonu, svým dnem doslova proplujete.

Spolupracujte bez překážek a proplujte bez problémů jakýmkoli dnem s bezdrátovými sluchátky HP Elite. Ta se dokáží připojit k více zařízením a nabízejí individuální doladění zvukového profilu a funkci pro potlačení okolního hluku.

Lehký, elegantní a výkonný

HP EliteBook 840 G8 Aero poskytuje uživatelům svobodu pohybu a vychází vstříc jejich požadavkům na možnost používat notebook k různým účelům a na různých místech. Výchozí model v této řadě se může pochlubit hmotností méně než 1,13 kg. Přístroje jsou vybaveny procesory Intel® Core™ 11. generace, integrovanou technologií Tile™ , Wi-Fi 6 , a volitelně také možností připojení prostřednictvím sítí 5G LTE. Díky integrované HD kameře s rozlišením 720p, třetímu mikrofonu umístěnému na víku přístroje, špičkovým reproduktorům a zvuku s podporou umělé inteligence spoluuživatelé těchto zařízení mohou kooperovat, ač je třeba dělí velká vzdálenost. Toto zařízení se řadí k nejbezpečnějším osobním počítačům na světě s nejsnadnějšími možnostmi správy a podporuje řadu bezpečnostních funkcí HP, které uchovávají citlivá data v bezpečí, včetně webkamery HP Privacy Camera a volitelného filtru obrazovky HP Sure View Reflect, chránícímu zobrazované informace před nepovolanými zraky. Pokud jde o design, tento přístroj nabízí nové šasi z hořčíku, z 90 % vyrobené z recyklovaných materiálů včetně recyklovaných plastů. Obal ze 100 % pochází z materiálů získaných z udržitelných zdrojů, aby se snížil dopad na životní prostředí.

HP EliteBook 840 G8 Aero je nejlehčí 14palcový standardní pracovní notebook na světě, který dává uživatelům svobodu věnovat se bez kompromisů své práci v různých typech prostředí.

Mezi další nová zařízení od společnosti HP patří:

  • HP EliteBook x360 1030 G8 a HP EliteBook x360 1040 G8 přinášejí změny v preferovaném stylu práce, které umožňuje výkonný procesor, silné zabezpečení a volitelná podpora sítí 5G.
  • HP Elite x2 G8 v sobě spojuje výkon moderního počítače s mobilitou typickou pro tablet a je jako stvořený pro profesionály, kteří touží po svobodě pracovat kdekoli bez kompromisů týkajících se produktivity, úrovně zabezpečení nebo ochrany soukromí.

Elegantní, tenké a lehké notebooky HP EliteBook x360 1030 G8 a HP EliteBook x360 1040 G8 se dokáží přizpůsobit pracovnímu stylu, který vyhovuje uživateli.

HP Elite x2 G8, jenž se může pochlubit ohromujícím designem, poskytuje výkon odpovídající stolnímu počítači a zároveň svobodu tabletu, navíc nabízí funkce, které ocení zejména podniky.

Dejte volný průchod kreativitě

Notebook HP ENVY 14 představuje mobilní osobní kreativní studio, které lidem poskytuje tvůrčí svobodu a umožňuje jim zůstat ve spojení, ať už se nalézají kdekoli. Volitelný otočný vícedotykový IPS displej s poměrem stran 16:10 a rozlišením WUXGA (1920 x 1200) nabízí o 11 % větší zobrazovací plochu než tradiční notebook s poměrem stran 16:9. Jde také o první 14palcový notebook HP s barevnou kalibrací s odchylkou Delta E < 2 zaručující přesné podání barev hned po vybalení z krabice. Pomocí funkce HP Display Control můžete snadno vstupovat do parametrů zobrazení a přizpůsobovat si ho dle typu tvůrčí činnosti, které se věnujete.

Podle daného typu pracovní činnosti si prostřednictvím čtyř různých nastavení v ovládacím panelu HP System Control můžete přizpůsobit výkon procesorů Intel® Core™ 11. generace a grafických karet až po řadu NVIDIA® GeForce® GTX 1650 Ti Max-Q. Díky pokročilému systému chlazení, využívajícímu infračervený termočlánkový senzor, jehož nastavení lze upravit v ovládacím panelu HP Performance Control, můžete zůstat chladnými i v žáru tvůrčího úsilí. Pomocí funkce HP Dynamic Power lze rozdělovat výpočetní výkon mezi CPU a GPU a zajistit si tím dokonalé prostředí pro tvůrčí práci. Toto vše budete mít k dispozici s vědomím, že vám baterie vydrží až na 16,5 hodiny práce.

Notebook ENVY 14 je opatřen webkamerou s fyzickou krytkou, speciální klávesou pro ztlumení mikrofonu a funkcí AI Noise Removal pro inteligentní potlačení okolního hluku při použití reproduktorů, sluchátek nebo mikrofonu při videokonferencích, hlasových hovorech či nahrávání. S použitím funkce HP QuickDrop můžete snadno, spolehlivě a především bezdrátově přenášet fotografie, videa, dokumenty a další soubory mezi počítačem a mobilními zařízeními.

Notebook HP ENVY 14 je vybaven funkcí HP Enhanced Lighting, která pomocí ovládacích prvků osvětlení na displeji upravuje a vylepšuje vzhled snímané osoby při videohovorech.

Navrženo pro vyšší produktivitu

Monitory HP M-Series FHD se vyznačují tenkým designem, jenž jim dodává moderní vzhled, a jsou určeny pro běžné uživatele i kreativce, kteří pracují z domova a potřebují být produktivní. Trvale aktivovaná technologie potlačení modré složky světla s certifikací Eyesafe® zajišťuje očím pohodlí při práci, aniž by měla negativní vliv na přesnost barevného podání. 99% pokrytí barevného prostoru sRGB přináší širší barevný gamut a při sledování obsahu si barvy zachovávají realistickou věrnost a živost. Monitory M24f, M27f a M32f FHD se ze tří stran obejdou zcela bez rámečku a při rozlišení Full HD poskytují jasný obraz a široký pozorovací úhel. Díky skrytému vedení kabelů v zadní části stojanu, které minimalizuje změť kabelů, zůstává pracovní prostor volný a uspořádaný.

Monitory HP M-Series FHD jsou první řadou monitorů s certifikací Eyesafe® vyrobených z recyklovaných plastů, které by jinak skončily v oceánech. Každý monitor je vyroben udržitelnými postupy z 85 % z použitých spotřebitelských plastů a dodává se v obalu, vytvořeném ze 100% recyklovaného materiálu.

Monitory HP E24u G4 a HP E27u G4 USB-C zajišťují volný prostor na stole a rychlé a snadné připojení přes rozhraní USB-C®, které dokáže napájet připojený notebook až do příkonu 65 W. Pro uživatele pracující z domova či v kanceláři, kteří potřebují jednoduchou konfiguraci s více monitory, nabízejí tyto displeje možnost sériového zapojení, víceportové připojení, čtyřcestnou ergonomii a funkci trvalého potlačení modré složky světla HP Eye Ease, čímž umožňují pracovat dlouhé hodiny. Pomocí tlačítka napájení na displeji můžete monitor a notebook probudit i uspat, i když je víko notebooku sklopené.

Monitory HP E24u G4 a HP E27u G4 USB-C umožňují uživatelům vychutnat si volný prostor na stole s menším množstvím kabelů a přímo napájet svůj osobní počítač pomocí jediného kabelu USB-C®.

Bezdrátová myš HP 635 pro více zařízení je ideální miniaturní společník na cesty z práce domů s celoroční výdrží baterie. Pomocí miniaturního USB® donglu ji můžete připojit až ke třem různým zařízením, nebo pomocí Bluetooth® až ke dvěma zařízením, a nerušeně přecházet mezi osobním počítačem a tabletem. Své pracovní postupy můžete zjednodušit pomocí čtyř programovatelných postranních tichých tlačítek, jimiž můžete aktivovat předdefinované příkazy, jako jsou např. funkce Zpět a Znovu, to vše až v deseti aplikacích, včetně následujících: Adobe® Illustrator, Adobe® Photoshop, Microsoft Excel, Microsoft Word, Microsoft PowerPoint, AutoCAD, SolidWorks, Sketch Up, Chrome a Zoom.

Miniaturní bezdrátová myš HP 635 pro více zařízení zjednodušuje pracovní postupy a poskytuje lidem svobodu pohybu s množstvím možností přizpůsobení. Můžete ji používat na jakémkoli rovném povrchu, dokonce i na skle.

Batoh a taška na notebook HP Renew Travel o velikosti 15,6 palce jsou vyrobeny udržitelnými postupy z vláken získaných recyklací plastových lahví. Tyto lehké tašky s nastavitelnými popruhy a několika kapsami uvnitř i vně pro snazší organizaci se osvědčují jako velmi praktické i na cesty. Polstrované kapsy a elastické zipy poskytují notebookům s úhlopříčkou až 15,6 palce adekvátní ochranu proti krádeži.

Batoh a taška na notebook HP Renew Travel o velikosti 15,6 palce jsou vyrobeny z vláken získaných udržitelnými postupy z plastových lahví a plastového odpadu; k výrobě tašky na notebook a batohu byl použit materiál získaný recyklací šesti, respektive deseti plastových lahví.

Ceny a dostupnosti

  • Notebook Elite Dragonfly G2 bude v prodeji od března za ceny od 44 900 Kč.
  • Bezdrátová sluchátka HP Elite budou v prodeji od května za ceny od 4 990 Kč.
  • Notebook HP EliteBook 840 Aero G8 bude v prodeji od května za ceny od 30 990 Kč.
  • Notebooky HP EliteBook x360 1030 G8 a HP EliteBook x360 1040 G8 budou v prodeji od března za ceny od 41 990 Kč.
  • Notebook HP Elite x2 G8 bude v prodeji od května za ceny od 39 490 Kč.
  • Dostupnost a cena notebooku HP ENVY 14 bude oznámena později.
  • Monitory HP M-Series FHD budou v prodeji od poloviny dubna. Ceny budou oznámeny později.
  • Monitor HP E24u G4 bude v prodeji od března za ceny od 5 900 Kč.
  • Monitor HP E27u G4 USB-C bude v prodeji od března za ceny od 8 490 Kč.
  • Bezdrátová myš HP 635 bude v prodeji od března za ceny od 990 Kč.
  • Cestovní batoh na notebook (15,6 palce) řady HP Renew bude v prodeji od března za ceny od 799 Kč.
  • Taška na notebook (15,6 palce) řady HP Renew bude v prodeji od března za ceny od 699 Kč.
Tiskové zprávy

Diskuse