Společnost HP představuje nový Chromebook pro práci i volný čas

18. 8. 2021 16:05    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost HP Inc. představila HP Chromebook x2 11, jímž rozšiřuje svůj robustní ekosystém zařízení s OS Chrome pro zákazníky, kteří v dnešním hybridním světě touží po maximální všestrannosti a mobilitě. Společnost HP na trh také uvádí nový monitor HP M24fd USB-C s certifikací Works with Chromebook pro bezproblémový uživatelský zážitek při propojení s Chromebooky a dalším příslušenstvím.

Společnost HP představuje nový Chromebook pro práci i volný čas

Podle nejnovějšího průzkumu společnosti HP vyhledávají dnešní uživatelé zařízení, vybavených OS Chrome, technologická řešení, která podporují a optimalizují jejich životní styl včetně hybridního způsobu práce a času stráveného s rodinou. Nakupují nejen zařízení, které jim umožní pracovat z domova (63 %), ale také zařízení pro další členy domácnosti (27 %). Ve skutečnosti má 52 % respondentů děti, což vysvětluje, proč 53 % respondentů používá zařízení s OS Chrome pro účely práce i školní výuky. Nový HP Chromebook x2 je odpovědí na tyto změny, protože nabízí personalizované zážitky přizpůsobené každému uživateli v domácnosti.

„V posledním roce a půl se spotřebitelé rázně přesunuli do nového hybridního světa a změnili pohled na svá zařízení a na způsob jejich využití. Z jednoho počítače na domácnost se stal jeden počítač na osobu, který slouží k práci, každodennímu životu i zábavě,“ říká Josephine Tan, globální ředitelka a generální manažerka divize spotřebitelských počítačů ve společnosti HP Inc. „Společnost HP úzce spolupracovala se společností Google na optimalizaci svých nejnovějších platforem a na vývoji znamenitého a bezpečného ekosystému softwaru a aplikací pro co nejlepší zážitek z interakce se zařízeními s OS Chrome. HP Chromebook x2 11 tedy rozšiřuje naše portfolio zařízení s OS Chrome, protože uživatelé mají zájem o zařízení, která jim v dnešním hybridním světě pomohou vytvořit osobnější a také příjemnější rodinné prostředí.“

HP Chromebook x2 11 je určen uživatelům, kteří chtějí být neustále produktivní a chtějí se bavit, jelikož nabízí mobilitu smartphonu a zároveň produktivitu většího dotykového zařízení. Díky ultratenké a odolné konstrukci hliníkového těla zhotoveného CNC obráběním z jednoho kusu materiálu je ideální pro aktivní životní styl v neustálém pohybu. Magnetická odnímatelná klávesnice a stojánek s rozsahem 170 stupňů umožňují nastavit zařízení do ideální polohy pro práci, tvorbu nebo sdílení obsahu.

Jde o první Chromebook s odnímatelnou klávesnicí na světě, využívající výpočetní platformu Snapdragon 7c1 navrženou pro cloudové operační systémy, jako je OS Chrome, k zajištění vyšší energetické účinnosti, díky níž vydrží baterie v provozu až 11 hodin. Chromebook x2 je také prvním Chromebookem s odnímatelnou klávesnicí na světě s volitelnou podporou sítí 4G LTE2 ve spojení s Wi-Fi 5. Díky těmto funkcím může být zařízení stejně mobilní jako smartphone, poskytuje však produktivitu plnohodnotného notebooku.

Zajímavé funkce nového HP Chromebook x2 11:

• Živý zážitek ze sledování videí a filmů i hraní online her vám poskytne první Chromebook s odnímatelnou klávesnicí na světě s 11palcovým displejem s rozlišením 2K a poměrem stran 3:2.
  • Pro zvýšení produktivity ihned po vybalení z krabice se zařízení dodává také s klávesnicí standardní velikosti s nadrozměrným touchpadem a s bezdrátově dobíjecím perem HP s certifikací USI. Poměr stran 3:26 umožňuje uživatelům Chromebooku pohodlné psaní na výšku i na šířku. Díky aplikacím HP QuickDrop, Concepts a nové aplikaci Cursive od společnosti Google nebylo přesné psaní, kreslení a sdílení nikdy jednodušší.
  • Pro živé videokonference a dokonalé momentky jsou k dispozici dva fotoaparáty – přední širokoúhlý fotoaparát s rozlišením 5 Mpx a zadní fotoaparát s rozlišením 8 Mpx. Ve spojení s technologií Audio by Bang & Olufsen nabízí zařízení skvělý zážitek při používání služby Google Meet nebo jiných nástrojů pro spolupráci.
  • K dispozici je možnost stahování aplikací z obchodu Google Play a stahování her ze služby Stadia Streaming Game Service.

Nový monitor s certifikací Works with Chromebook od společnosti HP

Monitor HP M24fd USB-C dále rozšiřuje řadu monitorů s certifikací Works With Chromebook. Monitor připojíte ke Chromebooku hned po vybalení z krabice. Nepotřebujete provádět žádná další nastavení ani řešit jakékoli problémy. Certifikace Works With Chromebook znamená, že produkt byl testován společností Google a splňuje specifické požadavky na připojení, vstupy a napájení. Uživatelé jej tedy budou moci připojit bez jakýchkoli překážek a komplikací.

HP M24fd USB-C je navržen tak, aby dobře spolupracoval se zařízeními s OS Chrome, a je vybaven 65W kabelem USB-C, který funguje s jakýmkoli notebookem podporujícím technologii USB-C a umožňuje připojení a napájení počítače pomocí jediného kabelu v zájmu jednoduché instalace. Tento monitor je také vybaven technologií HP Eye Ease s certifikací Eyesafe®, která potlačuje modrou složku světla bez negativního vlivu na zobrazované barvy.

Portfolio spotřebních zařízení s OS Chrome: společnost HP staví na ekologicky nejudržitelnějším portfoliu na světě

Společnost HP pokračuje v inovacích ve všech oblastech svého podnikání, přičemž buduje nejudržitelnější portfolio na světě. Dnes představené výrobky:

• HP Chromebook x2: je opatřen obalem z udržitelných zdrojů a má certifikace Energy Star a ePeat Gold.
  • Monitor HP M24fd USB-C: je vyroben udržitelným způsobem, obsahuje recyklované materiály a plasty, které by jinak skončily v oceánech, a je zabalen ve 100% recyklovatelném obalu.

Ceny a dostupnost

• Notebook HP Chromebook x2 11 vč. bezdrátově dobíjeného pera HP bude v České republice v prodeji od října za ceny od 14 990 Kč.
  • Monitor HP M24fd FHD USB-C bude v České republice v prodeji od října za ceny od 6 490 Kč.
  • Bezdrátově dobíjené pero HP s certifikací USI bude v České republice v prodeji od září za ceny od 1 990 Kč.