HP představuje nové herní portfolio, OMEN a Victus

2. 6. 2021 17:55    Rubrika: Tiskové zprávy

Nová značka Victus by HP debutuje 16palcovým notebookem, vyrobeným na základě DNA ekosystému OMEN a vytvořeným pro běžné hráče

HP představuje nové herní portfolio, OMEN a Victus

Společnost HP představila svůj nejnovější herní hardware a software. Jde o notebooky OMEN 16 a OMEN 17, přizpůsobitelný herní monitor OMEN 25i a beta verzi funkce OMEN OASIS pro OMEN Gaming Hub. HP rovněž přichází s novou řadou herních produktů „Victus by HP“, jejímž prvním zástupcem je 16palcový notebook.

„Naším hlavním záměrem, co se hraní týká, je vytvářet inovativní technologie, které nadchnou každého, ať už jde o herní nadšence a příznivce produktů OMEN nebo o nováčky v tomto rostoucím zábavním odvětví,“ uvedla Judy Johnsonová, ředitelka pro hry a esport ve společnosti HP Inc.

NAVRŽEN A ZKONSTRUOVÁN PRO POKROK

Zkušení hráči touží po nejnovějších výdobytcích v oblasti hardwaru i softwaru, které jim umožní hrát současné tituly na maximální výkon a plně se pohroužit do dění, aby mohli v multiplayerovém režimu dosáhnout výhry v poslední vteřině nebo porazit posledního nepřítele. Nejnovější přírůstky ekosystému OMEN se zaměřují na vytváření nových zážitků, které předčí očekávání hráčů, udrží je ve spojení, pobaví je a nadchnou pro to, co bude následovat.

OMEN 16 vstupuje na scénu s těmito parametry:

  • Špičkový výkon: Ohromující grafika, která oživí nejnovější hry i díky grafické kartě řady NVIDIA GeForce RTX 3070 GPU 8 GB nebo grafické kartě, založené na architektuře AMD RDNA 2. Zpracování obsahu pomocí mobilních procesorů řady Intel Core i7-11800H nebo 8jádrového procesoru AMD Ryzen 9 5900HX. Rychlá práce v několika aplikacích současně díky až 32 GB DDR4 s taktovací frekvencí 3200 MHz, ultrarychlý přístup k důležitým souborům při hraní díky až 1TB PCIe Gen 4x4 SSD nebo až dvěma 1TB PCIe SSD podporujícími Raid 07.
  • Spousta energie: Inovace HP v oblasti interního designu i nadále posouvají hranice toho, co je možné, zejména zásluhou čepelí, které jsou 2,5krát tenčí a jejichž počet je více než o 200 % vyšší ve srovnání s modely OMEN 15, což znamená vyšší průtok vzduchu k uspokojení požadavků výkonných vnitřních komponent. Díky vyšší kapacitě baterie (zvýšení z 52,5 Wh na 83 Wh) vydrží počítač v provozu až 9 hodin, můžete tedy hrát déle a odkudkoli.

OMEN 17 přichází v dosud nejpokročilejší podobě s těmito charakteristikami:

  • Hraní jako na stolním počítači: Možnost hraní nejnovějších AAA hitů s grafickou kartou až řady NVIDIA GeForce RTX 3080 GPU 16 GB s maximálním TGP až 165 W a procesorem až řady Intel Core i9-11900H. Současné spuštění her, prohlížečů nebo aplikací jako v profesionálním zařízení s až 32GB pamětí DDR4 s taktovací frekvencí 3200 MHz a rychlejší a úpornější hraní s až 1TB PCIe Gen 4x4 SSD nebo až dvěma 1TB PCIe SSD podporujícími Raid 0.
  • Chladicí čepele: Nižší teplota a pohodlnější hraní nejnovějších her zásluhou dalších 24 čepelí, které jsou o 17 % tenčí, spolu s o 14 % větším poměrem otevření výstupu, který přispívá ke snížení teploty na ploše klávesnice o 5 °C ve srovnání s předchozí generací, čímž zajišťuje pohodlí dlaním hráčů.

Společné vlastnosti notebooků OMEN 16 a OMEN 17:

  • Podmanivý obraz: Rychlé herní scény brilantně vykresluje QHD IPS panel s obnovovací frekvencí 165 Hz, dobou odezvy 3 ms a 100% pokrytím sRGB. Na noteboocích OMEN si poprvé vychutnáte barevně přesný obraz s potlačením modré složky světla s certifikací Eyesafe od společnosti TÜVRheinlan, která zajišťuje, že budou vaše oči svěží i při delším hraní. Jasné barvy najdete také na klávesnici s RGB podsvícením kláves, integrovaným do aplikace OMEN Gaming Hub Light Studio, díky které dosáhnete vzhledu, jenž přesně odpovídá hernímu prostředí.
  • Pokročilý systém chlazení: Efektivní chlazení usnadňují technologie OMEN Tempest Cooling Technology with Dynamic Power, OMEN Gaming Hub Performance Control a Undervolting řídící vnitřní komponenty, které zajišťují efektivní běh titulů s vysokými nároky na výpočetní prostředky.
  • Rozšiřitelnost, konektivita, rychlost: Rozšíření je rychlé a jednoduché, jelikož jednotky SSD a RAM jsou přístupné prostřednictvím jediného panelu, zajištěného šrouby s křížovou hlavou ve spodní části obou notebooků, díky nimž se výměna hardwaru stala hračkou. Díky Wi-Fi 6E vám neunikne ani bit a vestavěný port 1x Thunderbolt 4 poskytuje jeden univerzální port pro bezproblémové připojení. Volitelná paměť Intel Optane H20 s SSD nabízí personalizovaný výpočetní zážitek s novou úrovní výkonu a s velkou úložnou kapacitou pro hráče.
  • Ekologičtější hraní: HP rozšiřuje své vedoucí postavení v nabídce nejudržitelnějšího portfolia počítačů na světě s dosud nejudržitelnějšími notebooky OMEN, které získaly certifikace Energy Star a EPEAT Silver registered. Oba notebooky mají povrch klávesnice z recyklovaného hliníku, reproduktorové skříně jsou vyrobeny z kombinace recyklovaných plastů a také plastů, které by jinak skončily v oceánech, klávesy se rovněž vyrábějí z recyklovaných plastů. Notebooky jsou baleny do krabic s obalovými výplněmi z lisované buničiny, které ze 100 % pocházejí z udržitelných zdrojů a jsou recyklovatelné.

KAŽDÁ CESTA MÁ ZAČÁTEK

Každý hráč má svůj vlastní příběh o tom, jak vstoupil do světa počítačových her. Zařízení „Victus by HP“ bylo vytvořeno s cílem nabídnout hráčům přístupný, ale posílený herní zážitek, postavený na DNA ekosystému OMEN. Jako mladší sourozenec značky OMEN, určené pro profesionály, se Victus snaží pomoci komukoli a z jakéhokoliv prostředí s cílem zjistit, jakým typem hráče daný člověk je.

Prvním modelem řady Victus je Victus by HP 16 s výrazným stylovým designem, který nabízí tři výrazná barevná provedení: stříbrné Mica Silver, modré Performance Blue a bílé Ceramic White. Ve všech případech je standardem podsvícená klávesnice s potiskem v typu písma, který je typický pro zařízení OMEN. K dalším funkcím patří:

  • Výkonná kompaktnost: 16palcový displej nabízí možnost QHD 165 Hz a Eyesafe s potlačením modré složky světla. Krásně se snoubí s 15palcovým provedením, které je praktickým řešením při každodenní nutnosti notebook přenášet. Pixely se nikdy nehýbaly rychleji díky grafice, poháněné grafickým procesorem až řady NVIDIA GeForce RTX 3060 Laptop GPU 6 GB a AMD Radeon RX 5500M. Blesková rychlost a rychlá odezva s mobilními procesory6 až Intel Core i7-11800H nebo s osmijádrovým procesorem AMD Ryzen 7 5800H a pamětí až 32 GB DDR4 s taktovací frekvencí 3200 MHz.
  • Energie chlazení: Široké zadní větrací otvory jsou přitažlivým vizuálním prvkem, podporujícím lepší tepelnou účinnost (posílenou o pěticestné proudění vzduchu) a působivý design se čtyřmi tepelnými trubicemi (heat pipe). To pomáhá zajistit dostatečné chlazení, i když se akce pořádně rozjede. S jedním 1TB PCIe Gen 4 SSD diskem nebo duálním SSD diskem podporujícím RAID 0 jsou úložiště i volitelná paměť Intel Optane rychlé a jednoduché pro hraní her a další aktivity.
  • Maximální kontrola: Zařízení disponuje předinstalovaným herním centrem OMEN Gaming Hub, které využívá výkonné interní funkce, jako jsou Undervolting, Performance Mode, Network Booster a System Vitals, jež napomáhají hladkému průběhu hraní, a nabízí přístup k dalším funkcím, jako jsou Coaching, Rewards a OMEN OASIS Beta. Pozvedá herní zážitky novými a vzrušujícími způsoby.

VYTVOŘEN PRO DOKONALÝ ZÁŽITEK

Herní monitor OMEN 25i rozčeřil vody jako vůbec první herní monitor OMEN s funkcí HP Eye Ease a certifikací Eyesafe, která snižuje únavu očí při hraní. Toto řešení spočívající v potlačení modré složky světla, které hardware umožňuje, je zabudováno přímo do displeje. Díky 30% potlačení nadbytečného modrého světla ve srovnání se standardním LCD displejem není třeba upravovat si nastavení nebo se obávat zhoršené kvality barev. Tento monitor nabízí řadu inovativních funkcí včetně následujících:

  • Skvělá podívaná: Z displeje s obnovovací frekvencí 165 Hz a dobou odezvy 1 ms při použití funkce overdrive na vás vyskočí ostrá akce, zatímco technologie AMD FreeSync Premium Pro a NVIDIA G-SYNC Compatibility zajišťují nízkou prodlevu s širokou škálou adaptivních obnovovacích frekvencí, aniž by se bez ohledu na váš grafický procesor obraz trhal. Zažijte realističtější, živější a barevnější obraz než kdy dříve díky IPS panelu s technologií VESA DisplayHDR 400, DCI-P3 90%, jasu 400 nitů a věrným 8bitovým barvám.
  • Software příští generace: Díky Shadow Vision jsou v herním centru OMEN Gaming Hub i ta nejtemnější sklepení ve hře prokreslena do nejmenšího detailu. Technologie Edge Precision koriguje ostrý obraz a zajišťuje plynulé a přesné úhly ve hře, zatímco dynamický záměrný kříž – nejlepší na světě z hlediska možností přizpůsobení – umožňuje hráči dokonale zaměřit cíl. Vyzkoušejte si herní režim, první na světě, Game Remastered a připomeňte si staré školní počítačové hry, případně připojte konzoli přes rozhraní HDMI a vyzkoušejte první integrované řešení v monitoru, které používá filtry pro zvýšení rozlišení starých her s nižším rozlišením, abyste si mohli vychutnat klasiku jako nikdy předtím.

HRAJTE, SLEDUJTE, CHATUJTE A SDÍLEJTE SPOLEČNĚ

OMEN Gaming Hub se posouvá vpřed, aby uspokojil potřeby nové generace hráčů. Jde o centralizované řešení pro vše: od optimalizace vašeho herního počítače, dále pro přizpůsobení vašeho hardwaru a zlepšení herního zážitku. Výzkumy uživatelů ukazují, že 91 % hráčů dává přednost sdílení streamů malým skupinám o 1 až 20 lidech, přičemž 61 % gamerů uvádí, že sdílení jejich hraní je důležité, a 49 % by rádo sdílelo záznam z webové kamery. Aplikace OMEN Gaming Hub proto byla obohacena o funkci OMEN OASIS, která je v současné době v beta verzi, ta hráčům poskytuje rychlý a jednoduchý přístup ke streamování her s přáteli.

OMEN OASIS je možné stáhnout a snadno použít jako doplněk k aplikaci OMEN Gaming Hub. Funkce umožňuje streaming obsahu až pro 16 pozvaných osob. Sdílení vašeho hraní s přáteli je díky tomu velmi snadné a intuitivní. Přátelé mohou komunikovat pomocí hlasu nebo přes textový chat. S OMEN OASIS mohou hráči sdílet své hraní v reálném čase ve vysokém rozlišení a v nízké latenci.

Dostupnost a ceny:

  • Notebook OMEN 16 bude v České republice v prodeji od srpna za ceny od 39 990 Kč.
  • Notebook OMEN 17 bude v České republice v prodeji od srpna za ceny od 42 990 Kč.
  • Monitor OMEN 25 IPS FHD bude v České republice v prodeji od července za ceny od 6 290 Kč.
  • Notebook Victus 16 bude v České republice v prodeji od srpna za ceny od 26 990 Kč.
Tiskové zprávy

Diskuse