HP představuje Pavilion Aero - nejlehčí spotřebitelský notebook

13. 7. 2021 18:10    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost HP Inc. představuje svůj nejlehčí spotřebitelský notebook HP Pavilion Aero 13. Tento model, jehož hmotnost začíná na méně než jednom kilogramu, přináší prvotřídní design se schopností bavit, propojovat a být produktivní. HP také přináší nové monitory řady M HP M24fwa FHD a HP M27fwa FHD se zabudovanými reproduktory. Nejnovější přírůstky jsou součástí první řady monitorů s certifikací Eyesafe, vyrobených z recyklovaných plastů, které by jinak skončily v oceánech.

HP představuje Pavilion Aero - nejlehčí spotřebitelský notebook

Vzhledem k faktu, že se více lidí vrací k novému pracovnímu normálu, potřebují počítač, který se s nimi může pohybovat doma i na cestách. Své notebooky používáme 45 % času mimo domov, navíc k mnoha různým činnostem. Čtvrtinu času trávíme sledováním streamovaných videí a 11 % času pracovními záležitostmi, ať už se týkají školy nebo zaměstnání. S novým notebookem Pavilion Aero 13 dostávají uživatelé k dispozici lehké zařízení, na němž mohou pracovat a bavit se naplno bez ohledu na místo, kde se právě nacházejí.

„Dnešní uživatelé potřebují zařízení, které je výkonné a zároveň lehké, a dokáže se tak přizpůsobit jejich stále mobilnějšímu životnímu stylu,“ uvedla Josephine Tan, generální ředitelka divize spotřebitelských počítačů ve společnosti HP Inc. „Notebook HP Pavilion Aero 13 přináší do řady Pavilion nádherný prémiový vzhled a zpracování, které známe z produktových řad Spectre a ENVY.“

Notebook HP Pavilion Aero 13: vše zvládnete s lehkostí

Pavilion Aero 13 je nejlehčí spotřebitelský notebook společnosti HP s hmotností nižší než 1 kg. Reprezentuje první notebook v řadě Pavilion, vybavený celokovovým tělem ze slitiny hořčíku a hliníku a úzkým rámečkem po všech čtyřech stranách, což tomuto modelu dodává na trvanlivosti a rovněž na prémiovém vzhledu. Je k dispozici v barevných variantách Pale Rose Gold (růžově zlatá), Ceramic White (keramická bílá) a Natural Silver (stříbrná) a jde o první notebook v řadě Pavilion s 90% poměrem obrazovky k tělu, díky tomu se na obrazovku počítače vejde více obsahu.

Předpokládá se, že Pavilion Aero 13 půjde ještě letos upgradovat na systém Windows 11. Výpočetní výkon notebooku poskytuje nejnovější mobilní procesor AMD Ryzen™ 7 5800U s grafickou kartou AMD Radeon™, jež zaručí svižnou odezvu při pracovním využití nebo během prohlížení webu a plynulé detaily při sledování filmů. Podpora Wi-Fi 6 a výdrž baterie až 10,5 hodiny zaručí rychlé a spolehlivé bezdrátové připojení a napájení doma i na cestách. Pavilion Aero 13 je prvním notebookem značky HP s obrazovkou s úhlopříčkou 13,3 palce, poměrem stran 16:10 a rozlišením 2,5k, která poskytuje na výšku o 10 % více prostoru než tradiční poměr stran 16:9, tudíž se na obrazovku vejde více obrazu v zářivých barvách i více textu. Na displeji s jasem 400 nitů můžete surfovat po internetu i v plném slunečním světle a díky 100% pokrytí sRGB přinášejícímu širší paletu barev si vychutnáte živý obraz při surfování i při sledování streamovaných videí.

U Pavilionu Aero 13 se společnost HP v každé fázi jeho životního cyklu zaměřila na udržitelnost. Tento model je vyroben z recyklovaných spotřebitelských plastů a z plastů, které by jinak skončily v oceánech. Zásluhou toho se do oceánů nedostane více než 6 000 plastových lahví. Notebook je opatřen barvou na vodní bázi, která přispívá ke snižování emisí těkavých organických látek, přičemž jeho vnější obal a výplň z lisované buničiny pocházejí ze 100 % z udržitelných zdrojů a jsou recyklovatelné. Notebook Pavilion 13 Aero získal také certifikaci EPEAT Gold a Energy Star a je také součástí programu HP Planet Partners, což je snadný a bezpečný způsob sběru použitých produktů k dalšímu prodeji a recyklaci za účelem podpory oběhového, nízkouhlíkového hospodářství. To vše podporuje úsilí společnosti HP, které se týká vytvoření nejudržitelnějšího portfolia počítačů na světě.

Rozšiřujeme první řadu monitorů s certifikací Eyesafe na světě

Vzhledem k tomu, že si stále větší počet lidí vytváří ideální domácí centrum pro práci, zábavu a vzdělávání, rozšířila společnost HP svou řadu monitorů M o 24 a 27palcový displej s integrovaným zvukem. Monitory HP M24fwa FHD a HP M27fwa FHD optimalizují uživatelského prostředí díky minimalistickému designu, inovativnímu vedení kabelů a integrovaným duálním reproduktorům pro volnočasovou zábavu, jako je streamování pořadů, prohlížení internetu a občasné hraní her. O hraní her nebo sledování filmů bez rušivého zadrhávání či trhání se postará technologie AMD FreeSync a nastavení snadno upravíte pomocí nástroje HP Display Center. Dopřejte odpočinek svým očím pomocí funkce HP Eye Ease a certifikované technologii Eyesafe, která plně využije 99 % barevného prostoru sRGB. Oba monitory jsou z 85 % vyrobeny z recyklovaných materiálů a jsou dodávany v recyklovatelných obalech z udržitelných zdrojů.

Dostupnost a ceny:

  • Notebook HP Pavilion Aero 13 bude v České republice v prodeji od srpna za ceny od 22 900 Kč.
  • Monitor HP M24fwa FHD bude v České republice v prodeji od září za ceny od 4 990 Kč.
  • Monitor HP M27fwa FHD bude v České republice v prodeji od září za ceny od 5 990 Kč.
Tiskové zprávy

Diskuse