Společnost HP na virtuální tiskové konferenci představila novinářům přednosti nových produktů

25. 11. 2021 23:10    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost HP Inc uspořádala pro české a slovenské novináře virtuální tiskovou konferenci, která byla zaměřena na produkty z oblasti počítačů, monitorů, příslušenství a tiskáren.

Společnost HP na virtuální tiskové konferenci představila novinářům přednosti nových produktů

„Jsem ráda, že jsme se prostřednictvím videohovoru opět mohli setkat se zástupci českých a slovenských médií,“ řekla Erika Lindauerová, ředitelka HP Inc pro Českou republiku, Slovensko a Maďarsko.

„Vzhledem k současné epidemiologické situaci nebylo možné se s novináři potkat osobně, jak jsme původně plánovali. Společnost HP však nabízí řadu zajímavých novinek, které jsme chtěli ukázat alespoň tímto způsobem a myslím, že se tisková konference povedla a že byla pro účastníky zajímavá.“

Kompaktní, přesto výkonné

Z kategorie osobních počítačů byly novinářům předvedeny prémiové notebooky HP Pavilion Aero 13 a HP Spectre x360 16, mini PC HP EliteDesk 800 G8 a přenosný monitor HP E14 G4. Tyto čtyři produkty spojuje jasná charakteristika – jde o velmi výkonná zařízení s kompaktními rozměry, která jsou vhodná i pro práci z domova.

„Trendy, jako je práce na dálku a důraz na mobilitu, byly patrné již před koronavirovou pandemií, která vše ještě více urychlila. Zásluhou portfolia našich produktů pro profesionály mohou lidé pracovat odkudkoliv bez toho, že by byli něčím omezeni,“ vysvětluje Erika Lindauerová.

Laptop HP Pavilion Aero 13 je nejlehčím spotřebitelským notebookem v portfoliu HP – jeho váha začíná díky magnéziovému šasi na méně než jednom kilogramu. Vedle toho se může chlubit prvotřídním designem, přičemž výpočetní výkon notebooku volitelně poskytuje nejnovější mobilní procesor AMD Ryzen™ 7 5800U s grafickou kartou AMD Radeon™. Dalším benefitem je i tříletá záruka.

Konvertibilní notebook HP Spectre x360 16 naplňuje očekávání i těch nejnáročnějších uživatelů. Mezi jeho přednosti patří vedle dostatečného výkonu také dlouhá výdrž baterie, volitelná herní grafická karta, ale například i integrovaná inteligentní kamera s rozlišením 5 Mpx. Ta umožňuje také jednoduché přihlášení pomocí funkce Windows Hello a podporuje rovněž software HP GlamCam, zkvalitňující celkový zážitek z videohovorů. Uživatelé ocení i výbornou konektivitu (2x Thunderbolt 4) a displej s rozlišením až 4K OLED a certifikací HDR 400.

Mini PC HP EliteDesk 800 G8 má sice velmi malé rozměry, ale nabízí široké spektrum rozšíření – nechybí konfigurovatelné porty ani možnost připojení až sedmi nezávislých monitorů. HP EliteDesk 800 G8 je ohleduplný také vůči přírodě, jelikož obsahuje plasty, které by jinak skončily v oceánech.

Přenosný monitor HP E14 G4 je přímo stvořený pro použití v jakýchkoli světelných podmínkách. Práce s monitorem, mezi jehož hlavní výhody se řadí jasná a antireflexní obrazovka s 400 nity, je velmi snadná – stačí jej položit na podstavec a poté snadno připojit prostřednictvím jednoho kabelu USB-C™.

Pro ještě lepší zážitek ze hry

Během virtuálního eventu se novináři mohli seznámit i s novými herními monitory HP řady X, jež hráčům zabezpečují dokonalý zážitek při hraní her. Všechny představené modely, včetně vrcholového 34palcového monitoru X34 WQHD, disponují technologií HP Eye Ease, snižující míru modrého světla, což však nemá žádný vliv na přesnost barev i na zobrazení obsahu.

Produkty z oblasti příslušenství na virtuální tiskové konferenci reprezentovala profesionální webkamera HP 950 s rozlišením 4K a podporou umělé inteligence. S touto širokoúhlou webkamerou se sledováním obličeje máte jistotu, že budete během pracovních videokonferencí s vašimi kolegy v dokonalém spojení – obrazově a rovněž zvukově. Toto zařízení je navíc velmi flexibilní a lze ho snadno upevnit na monitor i na notebook.

Nejchytřejší inkoustové tiskárny HP

Během novinářské akce byla upřena pozornost také na domácí tisk, jenž v současné době zažívá doslova renesanci. Inkoustové tiskárny řady HP Smart Tank 600/700 byly navrženy pro uživatele, kteří dbají na životní prostředí a je pro ně důležitý udržitelný tisk. Nové tiskárny HP Smart Tank, na jejichž výrobu se využívá i recyklovaný plast, zásluhou tankového systému s inkoustovými zásobníky naplňují potřeby uživatelů, kteří pravidelně tisknou ve velkých objemech. Samozřejmostí je jednoduché mobilní nastavení a řešení HP Wolf Essential Security pro zajištění bezpečného tisku.

Tiskové zprávy

Diskuse