Lenovo se stává hlavním partnerem týmu Ducati MotoGP

11. 2. 2021 13:35    Rubrika: Tiskové zprávy

Lenovo a Ducati oznámily, že společnost Lenovo se stává titulním partnerem týmu Ducati MotoGP a s okamžitou platností představují nový název "Ducati Lenovo tým". Toto sdělení navazuje na tříleté klíčové technologické partnerství Lenovo se společností Ducati. Nové tříleté partnerství potvrzuje rostoucí význam pokročilé hardwarové technologie při napájení rozsáhlé analýzy dat, jakož i umělé inteligence (AI) a inteligentních softwarových řešení ve světě motocyklových závodů. Jako oficiální technologický partner od roku 2018 společnost Lenovo umožnila technikům a designérům Ducati rychlé přijetí algoritmů a technologií pro závodní i silniční kola.

Lenovo se stává hlavním partnerem týmu Ducati MotoGP

"Očekává se, že globální trh s motoristickým sportem bude do roku 20251 každoročně růst o 10 procent ročně, a to částečně díky roli IT v stále více datově orientovaném světě motocyklových závodů. Proto se Lenovo a Ducati – dvě značky, které sdílejí základní hodnoty vysoké rychlosti, vysokého výkonu a vytrvalých inovací – rozhodli pozvednout své partnerství na nejvyšší úroveň," uvedl Luca Rossi, generální viceprezident Lenovo. "Prostřednictvím mise Lenovo umožnit inteligentní transformaci se těšíme na posun naší technologické integrace do nových výšin a na umožnění rozšířit význam MotoGP závodního týmu Ducati na další roky."

Claudio Domenicali, generální ředitel společnosti Ducati Motor Holding, uvedl: "Čeká nás silný rok – máme mnoho novinek, počínaje jezdci: Jack Miller a Pecce Bagnaia, kteří jsou členy našeho oficiálního týmu a získali zkušenosti s týmem Pramac Racing. Tento rok se Lenovo, které nás provází již od roku 2018, stává novým hlavním partnerem týmu Ducati Lenovo. Spolu s jezdci našeho závodního týmu máme také závodníky Ducati MotoGP, kterým je Johann Zarco a tří z nejlepších talentů pocházejících z Moto2, Enea Bastianini, Luca Marini a Jorge Martin. Jsou to mladí a budoucí účastníci šampionátu. Těšíme se na začátek sezóny 2021 už 28. března v Kataru a jako vždy - #ForzaDucati. "

Značka Ducati je známá po celém světě jako nejčistší vyjádření technologie, designu a vášně pro motoristický sport. Toto partnerství umožňuje společnosti Lenovo výrazné zviditelnění se na mezinárodní úrovni. Nové partnerství znamená posílení postavení Lenovo jako globálního technologického lídra v tom, že umožní společnosti Ducati jezdit rychleji, inteligentněji a lépe.

Lenovo od roku 2018 přineslo Ducati množství konkurenčních technologických výhod. Analýzy a simulace nyní probíhají v MotoGP pomocí kompaktního a odolného serveru Lenovo ThinkSystem™ SE350 na zpracování a analýzu dat u zdroje. Díky této vylepšené výpočetní síle mohou inženýři Ducati sledovat simulace pomocí AI a strojového učení a vyvíjet na trati ještě bezpečnější strategie včetně lepší správy spotřeby pneumatik. Technici, kteří jsou již zvyklí na mobilní pracovní stanice Lenovo ThinkPad ™ P1, kompletují a analyzují údaje přímo z motocyklů. Inženýři pak použili notebooky ThinkPad přímo v garáži pro simulaci možných konfigurací motocyklů, což zvýšilo efektivitu o 25 % a zkrátilo čas rozhodování v klíčových momentech o 35 %.

Mezi další zařízení Lenovo nasazené pro Ducati patří mobilní pracovní stanice ThinkPad P53 na navrhování silničních a závodních kol, lehce přenosný ThinkPad X1 Tablet a dále sortiment populárních prémiových notebooků Yoga™ pro zaznamenávání poznámek na poradách s jezdci. V roce 2020 přineslo partnerství Lenovo s Ducati na trh i zařízení se společnou značkou, jako například Lenovo Ducati 5, crossover notebook s omezenou edicí s designovými prvky Ducati Corse šitý na míru pro ty nejnáročnější fanoušky Ducati.