Lenovo představuje IdeaPad 5G a Lenovo Tab P11

8. 1. 2021 15:55    Rubrika: Tiskové zprávy

Digitální transformace je v současné době osobnější, než kdy dříve – obnovuje naši společnou touhu po bezstarostnosti a snahu zvládnout více věcí z domova. Přestože se náš každodenní život změnil, stále můžeme z domova sledovat nejnovější filmy, aplaudovat učitelům našich dětí nebo povzbuzovat spolupracovníky prostřednictvím propojených technologií. Chytřejší spotřebitelské produkty a software Lenovo™ vám mohou pomoci se přizpůsobit a zůstat ve spojení i v neustále se měnícím světě.

Lenovo představuje IdeaPad 5G a Lenovo Tab P11

Když vidíme, co všechno je možné pomocí technologie, která je stylová, vždy připravená, a jež se neustále přizpůsobuje měnícím se potřebám lidí, kteří se chtějí vzdělávat, relaxovat a pracovat z domova, inspiruje nás to k vytváření chytřejších zážitků pro všechny. Na letošním veletrhu CES® tak představujeme několik výjimečných notebooků IdeaPad™, a to včetně jednoho s 5G, tablet s brilantním 2K displejem a řadu doplňků podporujících produktivitu. Současně navíc zavádíme nejnovější softwarové aktualizace aplikace Lenovo Vantage, které pomohou přizpůsobit váš počítač ještě více vašim potřebám.

Udělejte si pohodlí s IdeaPad 5G a řekněte sbohem pomalé domácí Wi-Fi

Uživatelé potřebují rychlý, efektivní a propojený notebook, který jim pomůže překonat současnou situaci, a to vše za dostupnou cenu. Vzhledem k tomu, že členové domácnosti sdílejí ve špičce domácí Wi-Fi sítě, je důležitější než kdy dřív, mít spolehlivé mobilní připojení 4G/LTE a 5G, které vám umožní bleskovou rychlost během vaší příští prezentace nadřízeným. Proto představujeme nový ultra přenosný Lenovo IdeaPad 5G.

Díky až 20hodinové výdrži baterie při přehrávání videa si na tomto 14palcovém notebooku můžete užívat sledování filmů po celý den z pohodlí své pohovky. Kromě toho nabízí bleskovou rychlost připojení 5G (podporuje sub-6 GHz), spolehlivé 4G LTE4 a silné připojení Wi-Fi 5. Toto praktické, a přitom elegantní zařízení umožňuje lidem, kteří chtějí zvládat více věcí najednou, zůstat ve spojení doma i na cestách. A to i díky tomu, že kombinuje oblíbené vlastnosti vašeho smartphonu, jako je například okamžitá odezva, s efektivitou lehkého a tenkého notebooku bez ventilátoru a s Windows 10. V místech, kde není 5G k dispozici, můžete využít zabezpečené a spolehlivé připojení 4G LTE, které je na notebooku IdeaPad 5G nastaveno jako výchozí.

Vysoký výkon a efektivitu IdeaPad 5G zajišťuje špičková výpočetní platforma Qualcomm® Snapdragon™ 8cx 5G společně s výkonnou grafikou Qualcomm® Adreno™ 680 a systémem pro konektivitu Qualcomm® Snapdragon™ X55 Modem-RF. Tento inovativní notebook vám prostřednictvím poskytovatele služby 5G umožní stahovat filmy, telefonovat a odesílat e-maily prakticky odkudkoliv rychlostí až 10krát větší, než nabízí 4G. V mžiku tak stáhnete i velké soubory a díky 14palcovému (1920 x 1080) IPS displeji, který nabízí jas 300 nitů pro bohatý obraz se 100% barevným gamutem v kvalitě sRGB, budete moci sledovat videa ve Full HD rozlišení. K dispozici je také 14palcový model Lenovo IdeaPad 4G/LTE4 poháněný výpočetní platformou Snapdragon 8c, který poskytuje plynulý a citlivý výkon pro vzdělávání i hraní her. S IdeaPad 5G a IdeaPad 4G/LTE získáte také paměť až 8 GB LPDDR4X a 512GB PCle SSD úložiště.

Notebook je vyveden v jednoduchém designu v elegantním světle stříbrném odstínu bez ventilátoru a s pohodlnou klávesnicí IdeaPad, kterou zákazníci milují. Díky tomu je vše chladnější a tišší podobně jako u tabletu. Užijte si pronikavý zvuk z reproduktorů orientovaných směrem k uživateli a optimalizovaných pomocí Dolby Audio™. Dvojitý mikrofon navíc zajišťuje čisté online volání, ať už chatujete s přáteli, nebo se rychle přihlásíte do online porady v práci.

Okamžité zapnutí s moderním pohotovostním režimem znamená, že váš notebook IdeaPad 5G je připraven pracovat, kdykoliv ho zrovna potřebujete. Buďte bez starostí a odemkněte svůj notebook pomocí svého obličeje díky infračervené kameře (IR) pro větší bezpečnost. S váhou 1,2 kg a tloušťkou 14,9 mm je super přenosný. Vybaven je 51Wh baterií a technologií Rapid Charge Express, takže budete pravděpodobně unavení dříve než on. Svůj notebook i smartphone dobijete jednoduše pomocí jednoho kabelu díky portu USB typu C.

IdeaPad 5i Pro a IdeaPad 5 Pro – zvládnou práci i domácí zábavu bez ohledu na svou velikost

Lenovo představuje dosud nejvýkonnější notebooky IdeaPad – IdeaPad 5i Pro a IdeaPad 5 Pro. Jedná se o novou spolehlivou řadu notebooků, která vyniká svým stylem a výkonem v různých konfiguracích. Vyberte si dokonalé specifikace pro zábavu, velikost displeje (14 nebo 16palcový) a celokovový design v módním odstínu šedé – Cloud Grey nebo Storm Grey.

Vůbec poprvé je displej notebooku Lenovo IdeaPad nabízen jako vyšší s poměrem stran 16:10, aby lépe vyhovoval multitaskingu při práci s Windows a příležitostně i večerním filmovým maratonům. Notebooky IdeaPad 5i Pro IdeaPad 5 Pro mají také tenčí rámečky na všech stranách displeje, působivý 90procentní poměr displeje k tělu a barevné pokrytí 100 % sRGB. Přinášejí proto lepší zážitky při vzdělávání nebo zábavě kdekoliv v domě, a to i díky stabilnímu Wi-Fi 6 připojení5. Displej je certifikován TÜV Rheinland jako bezpečnější než běžné displeje, jelikož disponuje technologií Eye Care, která redukuje modré světlo, a pomáhá tak chránit váš zrak při dlouhých hodinách práce na počítači.

S váhou pouhých 1,45 kg u 14palcového modelu a 2 kg u 16palcového je snadno přenosný. Chytrá výbava, jako je infračervená kamera s Windows Hello, zajišťuje lepší zabezpečení a přihlášení bez použití rukou. Chytré senzory time-of-flight (ToF) infračervené kamery navíc zefektivňují vaši práci prostřednictvím softwaru pro snímání pozornosti Glance od Mirametrix®. Například pozastaví video, když si jdete pro šálek kávy, nebo spustí alarm v případě, že se notebook pohne, pokud jste k němu otočení zády.

Notebook je ve výchozím nastavení přepnut do režimu inteligentního chlazení, který pomáhá využít vyvážená vylepšení AI k optimalizaci životnosti baterie. Pro zvýšení nebo snížení výkonu notebooku stačí využít funkci Lenovo Q-Control stisknutím Fn+Q pro přechod do režimu maximálního výkonu, nebo naopak do režimu úspory baterie. A když se rozhodnete pro displej s rychlejším obnovovacím kmitočtem, budete mít možnost zpomalit obnovování obrazovky a tím si zajistit větší kontrolu nad výdrží baterie při lehčí práci. Stačí stisknout Fn+R.12

Užijte si větší trackpad v porovnání s předchozími generacemi a vylepšenou klávesnici s volitelným podsvícením. Zažijte kvalitní zábavu a ponořte se do zcela nového světa zvuku s technologií Dolby Atmos® a ostrého obrazu s vysokým rozlišením displeje až 2,8K nabízeným u 14palcových modelů notebooku.

U modelu Lenovo IdeaPad 5i Pro s procesory Intel® můžete očekávat:

  • Pozoruhodný výkon až 11. generace procesorů Intel Core™ i7.
  • Grafickou kartu až NVIDIA® MX450 ke zrychlení notebooku pro práci i zábavu.
  • 14palcový až 2,8K (16:10) IPS displej s obnovovací frekvencí až 90 Hz a jasem až 400 nitů.
  • Nebo můžete zvolit větší 16palcový 2,5K (16:10) IPS displej s obnovovací frekvencí až 120 Hz a jasem 350 nitů.
  • Získejte až 16GB DDR4 paměť a až 1TB SSD PCIe M.2 úložiště v obou velikostech notebooků.
  • 14palcový notebook nabízí 56.5Wh baterii a technologii Rapid Charge Boost.
  • 16palcový notebook přichází s kapacitou baterie 75Wh a podporou pro Rapid Charge Express.
  • 16palcový model také nabízí technologii Thunderbolt™ 4 s jedním kabelem pro kompletní propojení

Pokud se rozhodnete pro Lenovo IdeaPad 5 Pro poháněný novou generací mobilních procesorů AMD Ryzen™ (již brzy), můžete si vybrat:

14palcový IdeaPad 5 Pro, který je vybaven:

  • Grafickou kartou až NVIDIA MX450 GPU.
  • Až 16GB DDR4 pamětí a až 1TB SSD PCIe M.2 úložištěm.
  • 14palcovým až 2,8K (16:10) IPS displejem s obnovovací frekvencí až 90 Hz a jasem až 400 nitů.
  • Kapacitou baterie 56.5 Wh a technologií Rapid Charge Boost13.

16palcový IdeaPad 5 Pro, který nabízí:

  • Užijte si několik grafických možností včetně až nové generace grafických karet NVIDIA GeForce GTX™ (již brzy).
  • Až 32GB DDR4 paměti a až 1TB SSD PCIe M.2 úložiště.
  • 16palcový 2.5K (16:10) IPS displej s obnovovací frekvencí až 120 Hz a jasem 350 nitů.
  • Kapacitu baterie 75Wh a technologii Rapid Charge Express.

Využijte svůj počítač na maximum díky novým vylepšením Lenovo Vantage

Lenovo Vantage je aplikace, která vám bude vždy krýt záda, a to napříč celým portfoliem společnosti. Tento měsíc14 se navíc dočká vylepšení u několika svých funkcí. V zatím poslední aktualizaci nabízí Lenovo Vantage uživatelům nejnovějších zařízení Lenovo lepší pohled na výkon jejich chytrých baterií, přičemž zobrazuje i tak detailní aktualizace stavu, jako je aktuální kapacita baterie, předpokládaná životnost a teplota.

Další funkcí, u které nové aktualizace Vantage dále zvýší uživatelský komfort v rámci celého portfolia spotřebitelských notebooků Lenovo, je Lenovo Smart Assist. Jeho intuitivní aktualizace zahrnují vylepšení funkce přihlašování bez použití rukou s Windows Hello, stejně jako rozšíření podpory aplikací a prohlížečů pro přehrávání videa bez použití rukou a možnosti vylepšení videa Super Resolution 2.0.

Lenovo Tab P11 – naučte se žít svůj život z domova

Žít doma spokojeně i během současné situace vyžaduje větší spolehlivost technologií, které využíváme pro zábavu, vzdělávání a běžnou práci. S novým Lenovo Tab P11 získá celá vaše rodina přístup k nejnovějším technologiím, aniž by Vás to stálo jmění, a aniž byste se museli vzdát svých požadavků na elegantní vzhled a vysoký výkon tabletu.

Tablet je zobrazen v pracovním režimu notebooku s Keyboard Pack a Lenovo Precision Pen 2, oba doplňky se prodávají samostatně.

Brilantní Lenovo Tab P11 vám pomůže zvládnout více věcí s chytřejšími funkcemi a podporou pera. Pyšní se 11palcovým dotykovým IPS displejem s rozlišením 2K (2000 x 1200) z tekutých krystalů (LCD) a se 400 nity. Díky integrované technologii Eye Care certifikované TÜV Rheinland pomáhá také displej redukovat modré světlo a snižovat tak námahu očí.

Tablet Lenovo Tab P11 je k dispozici ve dvou barevných provedeních v různých odstínech šedé (Slate Grey a Platinum Grey). Poháněný je výkonnou mobilní platformou Snapdragon 662 s pokročilým LTE, integrovaným subsystémem Qualcomm® FastConnect™ a v jeho výbavě najdete až 6GB RAM pro rychlé procházení webových stránek. Lenovo Tab P11 je také jedním z mála tabletů certifikovaných pro streamování filmů a seriálů na Netflixu ve vysokém rozlišení.

Poslouchejte své oblíbené melodie kdekoliv doma po dobu až 15 hodin při plném nabití, zatímco můžete donekonečna automaticky přepínat mezi známým rozhraním předinstalovaných aplikací Microsoft Office (například Microsoft Word, Excel, OneNote a PowerPoint) a oblíbenými aplikacemi Google Play™.

Lenovo Tab P11 nabízí rodinám s dětmi také Kids Space od Google. Jedná se o nový dětský režim, který obsahuje aplikace, knihy a videa, aby pomohl dětem do devíti let při vzdělávání se i zábavě, zatímco dospělí dokončují online pracovní schůzky ve vedlejší místnosti.

Chcete-li se spojit s přáteli, nebo studovat na dálku, oceníte snadné přihlášení bez pomoci rukou a prvotřídní videohovory prostřednictvím přední 8MP kamery. K rozostření pozadí pak můžete využít funkci Smart Privacy. Přehrávejte hudbu a videa a vychutnejte si pohlcující zvuk podpořený čtyřmi reproduktory a technologií Dolby Atmos, ať už využíváte zařízení v poloze na výšku, nebo na šířku.

Díky volitelné klávesnici je pracovní režim tabletu Lenovo Tab P11 hračkou

Chcete-li zvládnout více práce z domova, oceníte Lenovo Tab P11 s volitelnou ultratenkou klávesnicí Keyboard Pack s integrovaným trackpadem, který se výborně hodí, když před obědem potřebujete rychle vyřídit nějaký e-mail. Magnetický kryt stojanu a integrovaný stojánek podepírají tablet tak, že vypadá jako zařízení s odnímatelnou klávesnicí.

Intuitivní pero Lenovo Precision Pen 2 je schopné snímat náklon a jemně upravovat tlak pro plynulejší digitální psaní a kreslení. Díky dlouhé výdrži baterie až 200 hodin, kapacitě baterie 60 mAh a konektoru USB typu C pro nabíjení je toto volitelné pero kdykoliv připraveno podpořit vaši případnou inspiraci.

Tento cenově dostupný tablet s Androidem podporuje i další volitelné příslušenství, které je jako stvořené pro dnešní dobu. Vybrat si můžete praktickou inteligentní nabíjecí stanici Lenovo 2, jež umožňuje sledování filmů bez použití rukou, zatímco se tablet nabíjí v doku, nebo nové pouzdro Folio Case z moderní tkaniny, které tabletu poskytuje další ochranu, takže jej jen stačí hodit do tašky a jít.

Cena a dostupnost

  • 14palcový IdeaPad 5G bude dostupný na vybraných trzích, dostupnost na českém trhu ještě nebyla potvrzena. Cena se bude lišit v závislosti na trhu.
  • 16palcový notebook IdeaPad 5 Pro s nejnovějšími mobilními procesory AMD Ryzen řady H a novou generací grafických karet až NVIDIA GeForce GTX bude dostupný za cenu od 22 999 Kč ve druhém čtvrtletí roku 2021. 14palcový notebook IdeaPad 5 Pro bude dostupný na českém trhu ve druhém čtvrtletí 2021 za cenu od 20 999 Kč včetně DPH.
  • 16palcový notebook IdeaPad 5i Pro bude dostupný na českém trhu ve druhém čtvrtletí 2021 za cenu od 22 999 Kč včetně DPH. Totéž platí pro 14palcový model v ceně od 17 999 Kč včetně DPH.
  • Tablet Lenovo Tab P11 je dostupný za cenu od 7 499 Kč.
Tiskové zprávy

Diskuse