Lenovo představuje nové modely ThinkBook pro mobilní profesionály

13. 1. 2021 18:25    Rubrika: Tiskové zprávy

Lenovo výrazně vylepšuje ThinkBook Plus Gen 2 i. Zároveň představuje nové ThinkBook 13x i s 11. generací procesorů Intel Core a ThinkBook 16p Gen 2 poháněný nejnovější generací mobilních procesorů AMD Ryzen a vybavený grafickou kartou NVIDIA GeForce nové generace

Lenovo představuje nové modely ThinkBook pro mobilní profesionály

Společnost Lenovo oznámila uvedení nového ThinkBook Plus Gen 2 i na trh a představila stylové notebooky ThinkBook 13x i a ThinkBook 16p Gen 2. Jde o zařízení vytvořená speciálně pro profesionály v malých a středních firmách (SMB), kteří si potrpí na dostatečnou mobilitu. Zkonstruována jsou ze slitiny hliníku, přičemž jsou k dispozici ve dvou barevných provedeních. Nejnovější modely ThinkBook tak spojují inovativní funkce se sofistikovaným designem, což uživatelům umožňuje flexibilně pracovat v jakémkoliv prostředí. Nejnovější řada notebooků ThinkBook spojuje nejmodernější technologie, které zlepšují uživatelské prostředí bez ohledu na to, kde se uživatelé zrovna nachází. Nové displeje s poměrem stran 16:10 a obrazem Dolby Vision HDR, podpora Dolby Atmos u vybraných modelů a nejnovější generace grafické karty NVIDIA GeForce ve ThinkBook 16p otevírají nový svět plný tvorby, úprav a zábavného obsahu. S tím, jak se rychle mění způsob podnikání, je pro malé a střední podniky často složité přejít na hybridní obchodní modely. Je proto velmi důležité, aby byli uživatelé vybaveni tou správnou technologií, která jim umožní přizpůsobit se jakékoliv situaci.

Jeden design, dvě různé hardwarové výbavy

Nejnovější notebooky ThinkBook jsou navrženy na základě zkušeností zákazníků a soustředí se tak na vše, co je pro koncové uživatele opravdu důležité. ThinkBook Plus Gen 2 i byl vylepšen téměř ve všech oblastech. Mezi klíčová vylepšení patří:

• Poměr vnějšího displeje e-Ink k tělu notebooku se zvýšil ze 48 % na 68 %. Nabízí tak větší 12palcovou využitelnou plochu, přičemž rozlišení tohoto vnějšího displeje bylo navýšeno tak, aby odpovídalo rozlišení 2560x1600, jakým disponuje hlavní displej.
  • Výkon byl navýšen díky lepší obnovovací frekvenci. Uživatelské rozhraní (UI) e-Ink bylo přepracováno tak, aby poskytovalo intuitivnější přístup k nejpoužívanějším informacím. Nyní nabízí možnost flexibilního spuštění aplikací, aniž by bylo nutné otevírat víko notebooku.
  • Tenčí (13,9 mm) a lehčí (1,3 kg) model přechází na nový 16:10 displej s redukcí modrého světla. Poměr stran displeje k tělu notebooku se zvýšil ze 78 % na skoro 90 %, což zaručuje téměř dokonalý zážitek ze sledování.
  • Možnosti dotykové interakce byly vylepšeny pomocí vestavěného pera, které automaticky spustí vybrané aplikace pro snazší použití.
  • K možnostem konektivity patří porty Intel Thunderbolt 4, Wi-Fi 61 a nová volitelná nabíjecí podložka ThinkBook, která je napájena technologií Power by Contact od Energysquare. Ta umožňuje bezdrátově nabít větší baterii až na 15 hodin2, nebo až na 24 hodin2 v případě využívání pouze e-Ink displeje.

Kompaktní ThinkBook 13x i, který je dostupný v barevných odstínech Storm Gray nebo Cloud Gray, je jedním z nejtenčích 13palcových pracovních notebooků na trhu. S tloušťkou pouhých 12,9 mm a hmotností menší než 1,2 kg mají uživatelé možnost přenášet své zařízení bez jakékoliv námahy, kamkoliv je práce zavede. Tento elegantní notebook se s výjimkou displeje e-Ink pyšní všemi atributy ThinkBook Plus Gen 2 i, jako jsou technologie Dolby Vision, Dolby Atmos a Thunderbolt 4. ThinkBook Plus Gen 2 i and 13x i jsou navržené na platformě Intel Evo a jsou poháněné 11. generací nízkoenergetických procesorů Intel Core. Díky tomu nabízí vysokou rychlost a inteligenci při zachování skvělé výdrže baterie3. V kombinaci s rychlou bezdrátovou sítí Wi-Fi 61 a 53Wh baterií to znamená, že se uživatelé s takovou výbavou dokážou přizpůsobit jakékoliv pracovní situaci v kanceláři i mimo ni.

Výkon pro náročné uživatele

ThinkBook 16p poháněný nejnovějšími mobilními procesory AMD Ryzen osloví náročné uživatele, kteří touží po výkonných modelech s profesionální kvalitou zobrazení, rychlou pamětí a vysokorychlostním připojením. Uživatelé se mohou těšit z notebooku optimalizovaného pro videokonference prostřednictvím volitelné webové Full HD kamery, která je chráněná krytkou ThinkShutter. Ocení určitě i větší touchpad a pohodlnou podsvícenou klávesnici, která rozpoznává okolní světlo a disponuje klávesami pro rychlý přístup ke konferenčním hovorům. Notebook je vybaven také dalšími inteligentními funkcemi, které zlepšují práci. Algoritmus pro potlačení šumu založený na AI potlačí okolní hluk a uživatelé mohou snadno přepínat zvukové režimy mezi soukromým pro osobní hovory, sdíleným pro skupinové volání, nebo režimem „prostředí“, pokud si uživatel přeje sdílet zvuky z jiných zařízení.

ThinkBook 16p bude k dispozici s volitelnou grafickou kartou NVIDIA GeForce RTX nové generace, která doplní výpočetní výkon procesoru AMD Ryzen. Vznikne tak vysoce výkonný notebook s 16palcovým displejem (2560 x 1600), který může urychlit kreativní práci, a to i díky technologiím ray tracing, AI a videím s vysokým rozlišením. Pro věrnost a přesnost barev lze ThinkBook 16p konfigurovat také s předkalibrovaným displejem s certifikací X-Rite Pantone.

Aby mohli být podnikoví uživatelé při práci ještě efektivnější, dočká se software Lenovo Vantage v příštích měsících4 několika aktualizací, z nichž některé budou specifické pro malé a střední podniky, které v rámci aplikace uvedou, že je jejich zařízení používáno v režimu „práce“. Mezi nové funkce patří přidání vyhrazených stránek, jako Meeting Manager a Creator Center, které uživatelům pomáhají lépe konfigurovat nastavení jejich zařízení pro online schůzky, kreativní práci a aplikace. Autodiagnostická služba Vantage Smart Performance Services, která je nyní v rámci této aktualizace přístupná na globálních trzích, poskytuje uživatelům přístup ke skenování jedním kliknutím, opravám malwaru a odstraňování dosud neznámých virů, pro výkon all-in-one počítače, jeho údržbu a vylepšené zabezpečení. Díky novému progresivnímu ukládání do mezipaměti webových aplikací, které Vantage načte během pouhých několika sekund5, získáte rychlejší přístup ke všem novým i stávajícím funkcím Vantage bez ohledu na to, kde na světě se právě nacházíte.

Cena a dostupnost

• ThinkBook Plus Gen 2 i bude dostupný v dubnu 2021, cena zatím nebyla stanovena.
  • ThinkBook 13x i bude dostupný v červenci 2021, cena zatím nebyla stanovena.
  • ThinkBook 16p bude dostupný v dubnu 2021, cena zatím nebyla stanovena.