Lenovo ThinkPad X1 Extreme Gen 4 přichází na trh

13. 7. 2021 16:15    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Lenovo oznámila nejnovější přírůstky do svého portfolia ThinkPad a ThinkVision. Propracovaný ThinkPad X1 Extreme Gen 4 poskytuje víc energie, lepší konektivitu a bohaté možnosti konfigurace v reakci na poptávku zákazníků. Model X1 Extreme Gen 4 je poháněný nejnovějšími procesory Intel Core i9 série H v sérii 11. generace a je k dispozici s nejnovějšími grafickými procesory NVIDIA GeForce RTX , až 64 GB paměť DDR4 a podporou dvou disků SSD (Solid-State Drive).

Lenovo ThinkPad X1 Extreme Gen 4 přichází na trh

ThinkPad X1 Extreme Gen 4 je také nabízený s volitelnou 5G bezdrátovou sítí WAN pro vysokorychlostní přístup ke cloudovým datům. S množstvím až 74 % společností, které plánují trvalý přechod na hybridní práci, je potřeba zabezpečit všechny požadavky uživatelů. X1 Extreme Gen 4 poskytuje špičkové služby díky 16palcovému displeji s úhlopříčkou od okraje po okraj až do 4K spolu s podporou Dolby Vision, novou webovou kamerou s rozlišením FHD, duálními mikrofony s potlačením hluku a systémem reproduktorů Dolby Atmos o 20% větším jako v předchozí generaci. Celý tento výkon zabalený v legendárním odolném balení ThinkPad, které váží méně než 1,81kg!

Lenovo také představuje modely ThinkPad L13 Gen 2 a L13 Yoga Gen 2 poháněné nejnovějšími mobilními procesory AMD Ryzen 5000 Series. Série L13, která nabízí hodnotu bez kompromisů, pomáhá uživatelům efektivněji pracovat s funkcemi zaměřenými na produktivitu a bezpečnost. K doplnění portfolia, které se zaměřuje na nové hybridní pracovní styly, uvádíme na trh také úplně nový mobilní monitor ThinkVision M15, který poskytuje flexibilitu druhé obrazovky v přenosném balení, a displej ThinkVision T24m-20, nebo také webkameru MC50. Vše dohromady tak nabízí promyšleně navrhnutý koncept pro kvalitní a dostupné řešení videokonferencí.

Čtvrtá generace ThinkPad X1 Extreme je navržena jako powerhouse pro potěšení digitálních kreativců a zákazníků, kteří hledají nejvyšší výkon pro práci a zábavu s procesory až 11. generace Intel Core i9 H s volitelnou platformou Intel vPro, ochranou ThinkShield pro funkce zabezpečení na podnikové úrovni, živé zobrazování a pokročilé možnosti mobilní grafiky. Tenký pouze 17,7mm a méně než 1,81 kg vážící X1 Extreme Gen 4 s několika vrstvami vyztužených uhlíkových vláken představuje vysokou kvalitu. Extrémní výkon vyžaduje maximální tepelnou účinnost, aby uživatelé mohli posouvat své kreativní hranice bez obav z přehřátí. Inženýři Lenovo vyvinuli tři nové doplňkové chladicí systémy pro modely nakonfigurované na NVIDIA RTX. Hybridní chladící systém využívá k zajištění optimálního chodu intenzivní grafiky jako tradiční tepelné trubice, tak i velkou parní komoru. Nasávání vzduchu z klávesnice zvyšuje proudění chladného vzduchu přes ventilátory při zachování odolnosti proti rozlití kapalin. A konečně, design s dvojitým obtokem umožňuje proudění vzduchu přes horní a spodní část chladicího systému, aby se zlepšila tepelná izolace. Tyto prvky poskytují pohled na neúnavné úsilí společnosti Lenovo o zdokonalování inženýrských procesů, které pomáhají dále chránit nejmodernější vnitřní komponenty.

Stručný přehled nových funkcí:

  • Nový 16palcový displej s poměrem stran 16:10 obklopen čtyřstranným úzkým rámem, který je uložen v 17,7 mm těle s hmotností 1,81 kg (3,99 libry).
  • Možnosti zobrazení nabízejí až 600nitový jas s rozlišením 4K, Dolby Vision HDR pro mimořádně živý obraz a jsou vybaveny technologií slabého modrého světla. Volitelné jsou také možnosti dotyku, pera a kalibrace barev.
  • Napájení ohromujících vizuálů vyžaduje vysoce výkonnou mobilní grafiku, která je poskytována díky grafickému procesoru NVIDIA GeForce RTX 3050Ti, NVIDIA RTX 3060, RTX 3070 nebo RTX 3080, přičemž disponuje 16 GB paměti GDDR6.
  • Komunikace z libovolného místa nikdy nebyla snazší a rychlejší díky Intel Wi-Fi 6E a volitelné 5G bezdrátové síti WAN poskytující optimální připojení doma, v kanceláři nebo kdekoli jinde.
  • X1 Extreme Gen 4 může být nakonfigurován s až 64 GB pamětí DDR4 a dvěma 2 TB M.2 PCIe Gen 4 SSD a standardní baterií s kapacitou 90Wh (watthodiny) nabízí výdrž baterie až 10,7 hodin.
  • Nový design integruje FHD webkameru, nebo infračervenou FHD webkameru pro vylepšení kvality videokonferencí a samozřejmě obsahuje i uzávěrku kamery. Zábavu a sjednocenou komunikaci ještě vylepšuje systém reproduktorů Dolby Atmos, který vydává čistý zvuk směrem k uživateli a mikrofony se vzdáleným polem zajišťující zřetelný zvuk.
  • Nezapomíná se ani na bezpečnost a snadné používání. Čtečka otisků prstů je integrována do vypínače pro snadnější přihlášení pomocí Windows Hello , větší, 115mm touchpad vyhovuje uživatelům, kteří upřednostňují tuto metodu ovládání před legendárním TrackPointem. Klávesy rychlého přístupu umožňují rychlé přijímání a ukončování videohovorů.

Vynikajícím společníkem X1 Extreme je nový mobilní monitor ThinkVision M15. S hmotností pouhých 860 gramů (2 libry) představuje M15 téměř dvojnásobný pozorovací prostor k X1 Extreme s 15,6palcovou obrazovkou s rozlišením FHD, která je snadno připojitelná pomocí kabelu USB typu C. Ten může také nabídnout přenos energie pro elegantní řešení s jedním kabelem. Můžeme ho dokonce připojit ke kompatibilnímu smartphonu s plně funkčním portem USB typu C.

Ať už jde o přidán druhého displeje v domácí kanceláři, nebo o pohodlné sdílení obsahu s kolegy v konferenčních prostorách, ThinkVision M15 je vhodný na dlouhodobé používání díky ergonomickému stojanu na nastavení výšky a je vybaven technologií TÜV Rheinland pro slabé modré světlo, které snižuje námahu očí. Navíc je dodáván s ochranným pouzdrem, takže se pohodlně vejde kamkoliv.
Pokud je pro vyhrazený pracovní prostor potřebný větší pevný monitor, ThinkVision T24m-20 není jen obyčejným 23,8palcový FHD monitorem, ale je efektivním řešením dokování pomocí jednoho kabelu USB typu C, které podporuje přenos dat, videa, zvuku, ethernetu a také dodávku energie až 90 W na kompatibilní zařízení. Podporuje také pokročilejší funkce, jakou je například daisy chain pro konfiguraci více monitorů, přičemž tlačítko napájení může zapnout kompatibilní připojený počítač. ThinkVision T24m-20 také obsahuje software Lenovo Display Control Center s názvem ThinkColor, který pomáhá uživatelům bezproblémově provádět více úkolů najednou a také provádět pokročilé úpravy obrazovky prostřednictvím oken s jedním nebo více displeji v jednoduchém uživatelském prostředí typu point-and-click.

Nová webová kamera pro monitor ThinkVision MC50, která je navržena tak, aby vyhovovala všem současným monitorům série ThinkVision P nebo T66, je však dokonale vhodná k tomu, aby z T24m-20 učinila cenově dostupný videokonferenční hub. Webkamera FHD 1080 p s vestavěnými mikrofony s dvojitým potlačením hluku poskytuje vynikající audiovizuální kvalitu a má inteligentní semafor, který rozsvítí červené světlo na webové kameře, když je uživatel na konferenčním hovoru, čímž informuje kolegy nebo členy rodiny, že je uživatel ,,zaneprázdněn“!

Webkamera MC50 se snadno používá s připojením USB typu plug-and-play, má funkci naklánění a otáčení, takže je potřeba přemístit pouze kameru, ne celý monitor. Pro větší bezpečnost obsahuje fyzickou závěrku kamery a zabezpečení proti krádeži.

Společnost Lenovo rovněž rozšiřuje své portfolio ThinkPad L o dva nové přírůstky poháněné mobilními procesory AMD Ryzen 5000 Series s dostupnými grafickými kartami AMD Radeon Graphics a PRO. Černé nebo stříbrné notebooky L13, které zvyšují produktivitu díky flexibilním možnostem dokování a modernímu pohotovostnímu režimu, obsahují vestavěné bezpečnostní řešení ThinkShield pro ještě větší bezpečnost. Biometrie na podnikové úrovni, jako například rozpoznávání tváře Windows Hello, čtečka otisků prstů Match on Chip, spolu s uzávěrkou webkamery a bezpečnostními funkcemi AMD. To vše kombinuje vylepšenou ochranu dat a zařízení.

ThinkPad L13 Yoga Gen 2 je náš první konvertibilní notebook se systémem Windows 10 poháněný nejnovějšími procesory AMD Ryzen Mobile. 13,3palcový počítač L13 Yoga Gen 2, který poskytuje rychlost a odezvu potřebnou v dnešním světě práce odkudkoliv, poskytuje ze své 46Wh baterie všestrannost na až 10,6 hodin denně. Volitelné integrované pero je určeno pro práci s dotykovým displejem známými způsoby, které uživatelé znají a využívají, s přesnějšími funkcemi zápisu, kreslení, posouvání a potažení.

ThinkPad L13 Gen 2 přináší uživatelům výkonný, příjemný a bezpečný notebook. Díky stejným základním komponentům jako L13 Yoga a výdrži baterie až 10,8 hodin je L13 Gen 2 ideální volbou pro současné hybridní pracovní styly.

Tiskové zprávy

Diskuse