Lenovo představuje Yoga Slim 7i Pro nyní i s OLED displejem

12. 1. 2021 17:40    Rubrika: Tiskové zprávy

Budoucnost lehkých a tenkých počítačů je nyní mnohem jasnější. Společnost Lenovo představila 14palcový notebook Yoga Slim 7i Pro, který nabízí uživatelům možnost volitelného LCD, nebo mimořádně živého OLED displeje. Nový notebook Lenovo Yoga Slim 7i Pro (OLED verze) představilo Lenovo na CES a podobně jako jeho sourozenec s LCD a Intel Evo nabízí až 11. generaci mobilního procesoru Intel Core s grafikou Intel Iris Xe, nebo až NVIDIA GeForce MX450.

Lenovo představuje Yoga Slim 7i Pro nyní i s OLED displejem

Lenovo se snaží neustále zařízení vylepšovat, a to díky odvážným inovacím, rafinovanému a chytřejším technologiím, jako je okamžité zapnutí notebooku, bezdotykové přihlášení a režim inteligentního chlazení. Zařízení jsou vytvořena tak, aby splňovala certifikaciIntel Evo – Lenovo a Intel na toto označení cílí vylepšeným designem notebooku s OLED panelem, které chystají na 2. čtvrtletí 2021. Navíc Yoga disponuje vestavěnými mikrofony, které doplňují funkce „hands-free“, jako třeba oslovování Alexy.

Díky OLED panelu vyrobenému společností Samsung Display je 14palcový Yoga Slim 7i Pro dostupný také s 2.8K (2880 x 1800) OLED displejem a disponuje obnovovací frekvencí 90Hz a vyšším poměrem stran 16:10 pro plynulejší a přirozenější zobrazení. Yoga Slim 7i Pro je prvním notebookem řady Lenovo Yoga, který nabízí uživatelům vylepšenou technologii OLED displeje, která se zásadně liší od LCD. Prakticky nekonečně vysoký kontrastní poměr, sytá čerň tmavých scén a posílení barevné složky obrazu prokazují kvality OLED technologie. Důmyslná kombinace kvalitního displeje, tenkého designu, mobilních procesorů a umělé inteligence (AI) společně vytváří prvotřídní notebook, který nabízí lepší kvalitu obrazu, nízkou dobu odezvy a spotřebu energie.

Displej má impozantní pokrytí barevného prostoru (gamut 100% DCI-P3, 125% sRGB) pro živější a realističtější zážitek z HDR vhodný pro špičkové úpravy videa a fotografií. HDR také vylepšuje kontrast mezi nejjasnější a nejtmavší částí obrazu a nechybí ani podpora Dolby Vision.

Yoga byla vždy klenotem mezi notebooky zastávajícími styl a přenositelnost. Nároční uživatelé ocení jasnost a čitelnost obrazu, a to i venku na přímém slunečním světle. Děje se tak díky schopnosti každého jednotlivého pixelu vyzařovat vlastní světlo, takže jej lze samostatně vylepšit, ztlumit a vypnout pro lepší kontrast.

Cena a dostupnost

14palcová Yoga Slim 7i Pro (LCD verze) bude dostupná na českém trhu od dubna 2021 za cenu od 22 999 Kč. Dostupnost a cena OLED verze zatím nebyla stanovena.

Tiskové zprávy

Diskuse