Lenovo vede v zavádění systému Windows 11 na nových zařízeních Yoga

8. 9. 2021 10:29    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Lenovo v rámci veletrhu Tech World 2021 představila nové prémiové notebooky reflektující současnou potřebu rychlého připojení odkudkoliv. Představuje nejlehčí 14palcový OLED notebook Lenovo Yoga Slim 7 Carbon a 16palcový ultra štíhlý Lenovo Yoga Slim 7 Pro – pionýry s výkonným operačním systémem nové generace Windows 11 pro pohodlnější uživatelský zážitek. Významným přírůstkem zaměřeným především na zábavu a přenositelnost je IdeaPad Duet 5 chromebook (13”, 6) – notebook 2v1 vybavený operačním systémem Google Chrome s cílem poskytnout uživatelům kreativní řešení úkolů prostřednictvím oblíbených aplikací.

Lenovo vede v zavádění systému Windows 11 na nových zařízeních Yoga

Yoga Slim 7 Carbon – Lehký, tenký a silný

Začněme s odolným, ale zároveň velmi lehkým notebookem s vynikajícím OLED displejem stvořeným pro aktivní životní styl, Lenovo Yoga Slim 7 Carbon. Kvalitní zpracování ukrývá až 8jádrový mobilní procesor AMD Ryzen 7 série 5800U s grafikou AMD Radeon, případně volitelnou grafickou kartu NVIDIA GeForce MX450.

Yoga Slim 7 Carbon je vybaven pamětí RAM až 16 GB LPDDR4x, nabízí interní úložiště o kapacitě až 1TB PCle M.2 SSD a výkonnou 61WHrs baterii s duální nabíječkou, která zajistí velmi rychlé nabití – během 15 minut nabíjení máte až 3 hodiny energie. Baterii s výdrží až 14,5 hodiny podporuje zároveň řešení chlazení pomocí Lenovo Q-Control (jednoduše použijte Fn+Q). Vyberte si ideální nastavení ventilátoru pro maximální výkon systému a přepínejte mezi režimem Extreme Performance pro velmi náročné úkoly, nebo nechte počítač v režimu inteligentního chlazení s podporou AI pro automatické úpravy podle vašich potřeb a životnosti baterie. Yoga Slim 7 Carbon prošel vojenským testem odolnosti (MIL-STD 810H), a díky devíti různým provozním testům je certifikován jako spolehlivý a dostatečně pevný, aby odolal každodenním nástrahám používání a drsným podmínkám prostředí.

Notebook je dostupný v odstínu Cloud Grey a je vyroben z uhlíkového vlákna a slitiny hořčíku pro mimořádnou lehkost a pevnost. V nejtenčím místě měří 14,9 mm a váží pouhých 1,1 kg , což z nej dělá nejlehčí notebook ve své kategorii, tj. zařízení vážící těsně nad 1 kg. Integrace reproduktorového systému Dolby Aos zajišťuje skvělý zvukový zážitek, zatímco otvory pro dva ze čtyř předních reproduktorů slouží také jako zóny sání teplého vzduchu pro integrovaný turbo ventilátor notebooku.

Obrazovky mohou být často matné a špatně čitelné, to ale není případ Yoga Slim 7 Carbon. 14palcový QHD+ displej notebooku je vybaven OLED panelem od Samsung Display s optimalizací pro tenké rámečky ze všech čtyř stran. Velmi kvalitní a jasný obraz podporuje navíc Dolby Vision a VESA DisplayHDR s certifikací TrueBlack 500 pro lepší reprodukci kvality videa ve formátu zobrazení 16:10 s cílem snížit potřebu scrollování a s tovární kalibrací na Delta E <2 pro přesné zobrazení 100 % DCI-P3 barevného gamutu. To znamená, že uvidíte barvy a kontrast jasněji z různých pozorovacích úhlů bez zpoždění díky obnovovací frekvenci 90 Hz při nominálním jasu 400 nitů nebo až 600 nitů u nejvyššího bodu jasu. Displej má certifikaci TÜV Eye Comfort pro ochranu zdraví očí před modrým světlem a můžete zvolit i dotykovou verzi displeje, který je pro zvýšení odolnosti posílen sklem Corning Gorilla.

Notebook je poháněn operačním systémem Windows 11 a spolu s funkcemi Microsoft Teams nabízí Yoga Slim 7 Carbon vestavěnou Alexu s režimem Alexa Show Mode a Wi-Fi 6. Výhody hands-free a mnoho dalšího nabízí Windows Hello skrze Lenovo Smart Assist, jako je automatické zamykání a probuzení obrazovky, když se vzdálíte, a to díky infračervené kameře. Mnoho uživatelů ocení i ochranu soukromí při práci na veřejných místech díky softwaru pro snímání pozornosti od Glance by Mirametrix.

Chcete-li ještě zvýšit ochranu, spolehnout se můžete na nový SaaS nástroj Lenovo Smart Privacy Services, který je k dispozici na vybraných počítačích Lenovo se systémy Windows 10 a Windows 11, přičemž se zaměřuje na bezpečnost vašeho soukromí během brouzdání na internetu či online nákupech.

Yoga Slim 7 Pro – Extrémní výkon

Pro digitální tvůrce vyžaduje přechod na hybridní práci rozhodně nadupaný počítač s větší obrazovkou, lepší grafikou a větším výkonem pro rychlé spuštění náročnějších aplikací a souborů. Vhodnou volbou bude proto Yoga Slim 7 Pro s Windows 11. Disponuje 16palcovým dotykovým IPS displejem s rozlišením 16:10 pro lepší multitasking a až 500 nitů maximálního jasu s obnovovací frekvencí až 120 Hz. Nechybí ani certifikace TÜV Eye Comfort. Kvalitní zobrazení a kontrast barev podporuje Dolby Vision s certifikací VESA DisplayHDR 400 a podporou 100 % barevného gamutu sRGB. Pro větší pohodlí je touchpad notebooku o 11 % větší než u předchozí generace a reaguje na gesta.

Yoga Slim 7 Pro je poháněný volitelným mobilním procesorem AMD Ryzen 7 5800H a až NVIDIA GeForce RTX 3050 pro zrychlení grafického výkonu díky vysokému TDP (Thermal Design Power) 80 W. Notebook disponuje 16GB dvoukanálovou DDR4 RAM pamětí, úložným prostorem až 1 TB PCle M.2 SSD a výkonnou 75Wh baterií s funkcí Rapid Charge Boost.

Yoga Slim 7 Pro je dodáván s inteligentním mikrofonem pro potlačení šumu, který redukuje okolní zvuky během videohovorů. Součástí je infračervená kamera a hands-free Alexa, která je připravená pro hlasové příkazy.

Užijte si pohlcující zvuk s Dolby Aos zabaleným v kompaktním šasi v nejtenčím místě s 17,4mm a hmotností od 2,1 kg, k dispozici je v odstínech Cloud Grey nebo Storm Grey.

IdeaPad Duet 5 Chromebook (13”,6) – Buďte kreativní

Intuitivně bezpečný a ultra přenosný, to je nový Lenovo IdeaPad Duet 5 Chromebook (13”, 6), který je zařízením 2v1 a běží na OS Chrome s okamžitým přístupem ke hrám Google Play a rozsáhlé knihovně zábavních aplikací jako je Spotify a Youtube. Díky lehkému panelu od Samsung Display dokáže 13,3palcový OLED displej dosáhnout věrných barev prostřednictvím 100 % barevného gamutu DCI-P3. Jednoduše výkonný operační systém se rychle spouští a poskytuje až 15hodinovou výdrž 42Wh baterie.

Chromebook je ideální pro milovníky pohodlí, kteří dávají přednost univerzálnosti Google Assistant a přepínání mezi více režimy. Dodává se s dotykovým ovládáním, podporou pera, klávesnicí a stojánkem. Při sledování filmů vás rozhodně potěší technologie OLED displeje, který vyzařuje o 70 procent méně modrého světla, což výrazně pomáhá snížit namáhání očí. Samozřejmostí je certifikace Eyesafe od společnosti TÜV Rheinland a displej Eye Care od společnosti SGS.

Platforma Snapdragon 7c Gen 2 poskytuje Chromebooku prvotřídní výkon. Ať už jen tak brouzdáte na internetu, závodíte s deadlinem nebo zkoušíte herní novinky, potěší vás až 256 GB eMMC SSD úložiště a až 8 GB LPDDR4x paměť. Čistý zvuk pak zajistí čtyři reproduktory a s podporou USI stylusu můžete povolit uzdu své kreativitě.

Tenký design IdeaPad Duet 5 Chromebook (13”, 6) přichází v dvoubarevném provedení Storm Grey nebo odstínu Abyss Blue. Kompaktní šasi těla tabletu je navrženo pro jednoduchý přenos s tloušťkou 7,24 mm a hmotností 700 g.

Ceny a dostupnost

  • 14palcový notebook Yoga Slim 7 Carbon – uvedení na trh a cena pro ČR a SR zatím nebyly stanoveny.
  • 16palcový notebook Yoga Slim 7 Pro bude začínat na 25 999,- Kč a očekává se, že bude k dispozici v listopadu 2021.
  • Chromebook IdeaPad Duet 5 (13 ”, 6) (v Severní Americe nazývaný Lenovo Chromebook Duet 5) bude začínat na 12 999 Kč a očekává se, že bude k dispozici od prosince 2021.
Tiskové zprávy

Diskuse