Router Turris Omnia byl označen za nejlepší zařízení pro systém OpenWrt

13. 7. 2021 16:40    Rubrika: Tiskové zprávy

Prestižní webový magazín Technology Reviews na základě rozsáhlého srovnávacího testu označil router Turris Omnia, vyvíjený sdružením CZ.NIC, za nejlepší router pro open source firmware OpenWrt. Router zaujal především svým unikátním operačním systémem TurrisOS, který až 4 500x denně automaticky aktualizuje zařízení díky dynamickému firewallu a vlastnímu bezpečnostnímu systému Turris Sentinel. Z desítky testovaných Wi-Fi routerů prokázal Turris Omnia nejvyšší výkon procesoru, stejně jako dobré pokrytí signálem bezdrátové sítě a přehledné uživatelské rozhraní. ''Turris Omnia je bezpochyby nejlepším routerem pro OpenWrt'' uvádí se v hodnocení Technology Reviews.

Router Turris Omnia byl označen za nejlepší zařízení pro systém OpenWrt

OpenWrt je na Linuxu založený, komunitně vyvíjený operační systém pro Wi-Fi routery, který umožňuje pokročilým uživatelům využít jejich router skutečně na maximum. OpenWrt může rozšířit možnosti Wi-Fi routerů o nové funkce a současně zvýšit zabezpečení sítě díky pravidelným aktualizacím. OpenWrt je k dispozici pro dlouhou řadu Wi-Fi routerů různých značek, od výkonných moderních zařízení až po starší, výrobci dále nepodporované routery. Právě starší Wi-Fi routery může OpenWrt vrátit zpět do hry – především díky neustálému vývoji a pravidelným bezpečnostním aktualizacím.

''Těší nás, že právě náš produkt získal nejvyšší hodnocení v konkurenci zavedených globálních výrobců síťových zařízení. Vedle aktuálního ocenění magazínu Technology Reviews, který vyzdvihuje výkon a celkově kvalitní zpracování, získal router Turris Omnia u nás i ve světě mnoho dalších pozitivních hodnocení. Právě s ohledem na otevřenost a vysoký výkon používá stovky těchto zařízení například švédská společnost Dialect na zastávkách i v prostředcích hromadné dopravy nebo francouzský poskytovatel cloudových HPC služeb Qarnot Computing,'' říká Petr Palán, šéf projektu Turris. ''Stejně jako celý projekt Turris je i OpenWrt otevřený systém, který poskytuje uživatelům obrovskou míru flexibility se zachováním zásadního důrazu na bezpečnost.''

Tiskové zprávy . Příslušenství

Diskuse