Samsung Galaxy Book Pro: Mobilní počítače do propojeného světa

5. 5. 2021 15:35    Rubrika: Tiskové zprávy

Nové modely Samsung Galaxy Book Pro a Galaxy Book Pro 360 jsou špičkové počítače pro mobilní uživatele. Můžete se těšit na nejmodernější možnosti konektivity, tenké a lehké provedení a vynikající výkon

Samsung Galaxy Book Pro: Mobilní počítače do propojeného světa

Společnost Samsung Electronics představuje dva nové mobilní počítače nové generace, Galaxy Book Pro a Galaxy Book Pro 360. Oba reprezentují jedinečnou kombinaci špičkového výkonu a mobilních parametrů, jaké známe z chytrých telefonů Samsung Galaxy. Výtečně se hodí pro práci, zábavu i kreativní činnost – mezi jejich největší přednosti patří vynikající displej AMOLED, podpora 5G či výjimečně tenké a lehké provedení. Navíc jsou součástí ekosystému Galaxy, v němž přístroje různých typů bez problémů komunikují a spolupracují, takže si nové mobilní počítače budou od začátku rozumět s celou řadou dalších zařízení, včetně systémů pro internet věcí. Práce i zábava tak budou ještě snazší. Při vývoji Samsung vsadil na otevřenou spolupráci s dalšími špičkami oboru, například s firmami Intel nebo Microsoft, a výsledkem je úplně nový přístup k mobilním systémům, v nichž bez jakýchkoli zádrhelů komunikují počítače a chytré telefony s různými operační systémy. O uvedení zařízení Galaxy Book Pro a Galaxy Book Pro 360 na český a slovenský trh se zatím neuvažuje.

„Za uplynulých deset let jsme v Samsungu vyvinuli celou řadu převratných mobilních řešení v hardwaru, softwaru i konektivitě. Díky nim může každý zůstat ve spojení s kýmkoli na světě a žít život naplno,“ říká dr. TM Roh, prezident a ředitel divize mobilních komunikací Samsung Electronics. „Nové mobilní počítače řady Galaxy Book Pro jsme vyvinuli právě do moderního propojeného světa, můžete je u sebe mít neustále, mají skvělý výkon a otevírají uživatelům dveře do rozsáhlého ekosystému Galaxy.“

Řada Galaxy Book Pro je šitá na míru dnešnímu světu plnému chytrých zařízení a služeb. Je srdcem rozsáhlého propojeného ekosystému, v němž lze pracovat, naplno rozvíjet kreativitu a skvěle se bavit. Maličké a tenké mobilní počítače Galaxy Book Pro s sebou můžete mít všude a zůstanete v neustálém spojení se světem díky LTE či 5G. O vysoký výkon se postarají špičkové moderní procesory Intel Core 11. generace.

Design inspirovaný telefony, konstrukce pro každodenní mobilní využití

Galaxy Book Pro 360 a Galaxy Book Pro jsou určeny současné generaci uživatelů, pro něž je nejdůležitějším základem mobilní provedení. Každodenní práce, tvůrčí činnost i zábava by měly být tudíž ještě jednodušší, pohodlnější a intuitivnější než kdykoli dřív. Ze všech dosavadních modelů Galaxy Book jsou nové typy nejlépe uzpůsobené mobilnímu využití. Galaxy Book Pro 13“ váží jen 0,87 kg a tloušťka činí pouze 11,2 mm, takže ho v tašce málem ani nepoznáte. Ovšem na odolnosti se tenké provedení nijak neprojevuje. Nové počítače svou odolností splňují vojenské parametry a jsou vyrobené z hliníku řady 6000 , který využívají především letečtí výrobci.

Rychlé a bezpečné připojení LTE či 5G promění libovolné místo v mobilní kancelář, kino nebo konferenční místnost. Celá nová řada Galaxy Book Pro je navíc kompatibilní s technologií Wi-Fi 6E , takže si v budoucnu doma či v kanceláři užijete rychlejší a kvalitnější připojení na frekvenci 6 GHz.

U mobilního zařízení mimořádně záleží na výdrži baterie. Galaxy Book Pro i Galaxy Book Pro 360 by měly bez problémů vydržet celý den, dobíječku budete při obvyklých činnostech potřebovat málokdy. A pokud na ni dojde, potěší rychlodobíjení s výkonem 65 W přes port USB-C.

Displej Super AMOLED vás pohltí

Špičková hardwarová výbava se hodí k práci i zábavě. Modely Galaxy Book Pro jako první počítače Samsung s Windows disponují displeji s technologií Super AMOLED , což znamená, že je tato špičková technologie nyní k dispozici v celém mobilním portfoliu od telefonů přes chytré hodinky a tablety až po regulérní počítače. Displej má certifikát SGS Eye Care, a tudíž produkuje méně modrého světla než standardní LCD displeje, což šetří oči při dlouhém sledování. Technologie Intelligent Color Engine automaticky nastaví barevný prostor podle aktuální činnosti. Filmy a hry vypadají díky barevným profilům DCI-P3 či AMOLED Native živě a přirozeně. A když potřebujete maximálně realistické barevné podání, například při úpravě fotografií, umí Galaxy Book Pro barvy automaticky optimalizovat.

Výtečný obraz doplňuje skvělý zvuk z reproduktorů z dílny renomované firmy AKG. Stačí zapnout Dolby Atmos a můžete si vážně připadat jako v kině.

Výkonnější hardware znamená lepší produktivitu a méně rušivých vlivů

Řada Galaxy Book Pro je vybavena hardwarem nové generace, základem je procesor Intel Core 11. generace a grafický čip Intel Iris Xe. Přístroje jsou součástí platformy Intel Evo, která je zárukou dokonale vyváženého výkonu, špičkové grafiky, bohatých možností konektivity a dlouhé výdrže baterie. Technologie Intelligent Performance Manager přizpůsobuje výkon aktuální poloze počítače, okolnímu prostředí i systémovému zatížení. Automaticky nastavuje hlučnost ventilátoru, teplotu a spotřebu baterie a neustále udržuje rovnováhu mezi výkonem a spotřebou, aby počítač vydržel v chodu celý den, a přitom vás v žádném směru nebrzdil.

„Intel a Samsung spojily to nejlepší ze světa počítačů a chytrých telefonů. Do nové generace Galaxy Books jsme společně investovali tisíce hodin práce,“ říká Gregory M. Bryant, výkonný viceprezident a generální manažer počítačové divize ve společnosti Intel. „Nové modely Galaxy Books jsou nejtenčí počítače na platformě Intel Evo s 13 a 15 palci. Splňují všechny nároky platformy, co se týče rychlosti, odezvy i výdrže baterie. Kromě toho nabízejí největší možnosti konektivity od uživatelského nastavení Bluetooth po 5G a Wi-Fi 6E.“

I další funkce a parametry zvyšují produktivitu i potěšení z práce či zábavy. Přepracovaná klávesnice Pro Keyboard s nůžkovým mechanismem umožňuje rychlé, a přitom pohodlné psaní díky slušnému zdvihu 1 mm a tichému chodu. Kromě ní slouží k ovládání touchpad větší o 23 procent s multidotykovým ovládáním. Potěší i software Quick Search umožňující rychlé prohledávání dokumentů podle klíčových slov.

V programu Studio mode lze vytvářet virtuální prostředí pro videokonference, takže se nemusíte starat o to, co máte reálně kolem sebe. Kvalitě videohovorů pomáhá i inteligentní tlumení hluku neboli Intelligent Noise Cancelling, díky němuž nejsou slyšet ruchy z vašeho mikrofonu. Hráče potěší funkce Screen Recorder a Samsung Studio Plus, umožňující natáčet vlastní herní výkony i s hlasovým komentářem a pak výsledná videa jednoduchými nástroji vylepšovat.

S modelem Galaxy Book Pro 360 získáte i dotykové pero S Pen přímo v základním balení. Nyní je 2,5x tlustší než dřív a připomíná skutečnou propisku. Výborně se hodí pro poznámky během důležitých schůzek nebo při výuce, případně ke kreativním činnostem. Milovníci kreslení a malování ocení aplikaci Clip Studio Paint se speciálními typy štětce, téměř k nerozeznání od reálného zážitku. V programu PENUP lze zase z kreseb vytvářet časosběrné záběry a přidávat další efekty.

Ústřední prvek mobilního ekosystému

Díky úzké spolupráci Samsungu a Microsoftu se neustále rozšiřuje ekosystém Galaxy a vylepšují se jeho možnosti.

„Máme velkou radost, že jsme v partnerství se Samsungem udělali další velký krok vpřed,“ říká Panos Panay, produktový ředitel Microsoftu. „Tyhle skvělé počítače s Windows využívají bohatých zkušeností Samsungu s propojenými mobilními přístroji a řešeními. Společně jsme učinili z Windows ještě důležitější část ekosystému Galaxy a nabízíme jednoduché, a přitom vynikající uživatelské zážitky. Jsem rád, že můžu přispět k tomu, aby naši zákazníci zůstali vždy ve spojení se světem, mohli bez problémů pracovat nebo se kreativně projevit a měli k dispozici veškeré novinky, které jim Samsung a Microsoft připravili.“

S komunikací s jinými zařízeními Galaxy nemají počítače řady Galaxy Book Pro žádné problémy. Systém druhého displeje umožňuje rozšířit stávající plochu či okno na tabletu Galaxy Tab, případně ji zobrazit na obou zařízeních současně. Díky aplikacím Link to Windows a Microsoft Your Phone můžete na displeji počítače zobrazit příchozí hovory, zprávy a notifikace, fotografie nebo až pět aplikací z telefonu najednou . Kromě toho můžete na jednom místě zobrazit fotografie a videa ze všech svých zařízení, což se hodí třeba u působivých zpomalených záběrů nebo klipů vytvořených v režimu Single Take v telefonu Galaxy – můžete si je pohodlně prohlížet na velkém displeji Galaxy Book Pro nebo Galaxy Book Pro 360. Vše se zobrazí ve stejném formátu jako v telefonu, včetně speciálních efektů.

Přístroje řady Galaxy jsou v rámci ekosystému propojené ještě těsněji než dřív. Díky standardu Easy Bluetooth se sluchátka Galaxy Buds připojí ke Galaxy Book Pro automaticky a okamžitě, není zapotřebí žádné nastavení. Systém Galaxy Book Smart Switch rychle přenese oblíbené fotografie, filmy, soubory, aplikace, a dokonce i nastavení ze stávajícího počítače s Windows do Galaxy Book Pro, takže nemusíte nic dlouze migrovat a hned můžete začít s prací či zábavou. Díky systému Quick Share můžete s kamarády nebo kolegy sdílet prakticky libovolný obsah, stačí pár kliknutí. K přenosu souborů mezi Galaxy Book a chytrým telefonem Galaxy stačí obyčejné přetažení. A automatická synchronizace Samsung Notes znamená, že si můžete udělat jakoukoli poznámku na libovolném zařízení Galaxy a pak si ji na jiném kdykoli přečíst.

Kromě toho počítače Galaxy Book Pro fungují jako centrum chytré domácnosti díky integrovanému systému SmartThings. Když na Galaxy Book Pro otevřeme aplikaci SmartThings, můžeme s ním rozsvítit nebo zhasnout světla, nastavit teplotu nebo i zapnout kuchyňské spotřebičem, vše z pohodlí gauče . Aplikace SmartThings Find zase umožňuje přes Bluetooth snadno najít libovolný chytrý telefon, tablet nebo nositelné zařízení Galaxy, takže už se nemusíte bát ztráty. Díky zapojení do ekosystému Galaxy zkrátka počítače řady Galaxy Book Pro slouží jako centrální článek propojující celou řadu zařízení v digitálním světě.