S dětskými tablety Alcatel TKEE MINI a TKEE MAX je škola hrou

1. 2. 2021 16:00    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost TCL Communication představila dva dětské tablety Alcatel z nové řady TKEE. Menší sedmipalcový model Alcatel TKEE MINI je určen pro předškolní děti, větší desetipalcový TKEE MAX ocení spíše děti školou povinné. Novinky obsahují dětskou nadstavbu v češtině a slovenštině s nadstandardními funkcemi rodičovské kontroly, jako je blokování reklam a nákupu aplikací nebo možnost časově omezit používání tabletu. Nechybí ani vzdělávací aplikace multimédia a hry, díky nimž dítě poznává svět okolo sebe.

S dětskými tablety Alcatel TKEE MINI a TKEE MAX je škola hrou

Oba tablety nabízejí displeje s hardwarovou i softwarovou ochranou zraku před škodlivým modrým světlem. TKEE MINI je vybaven výklopným stojánkem a odolným snímatelným pouzdrem z pryže, které má zaoblené hrany a praktické poutko. Součástí balení tabletu TKEE MAX je zase kryt chránící jeho tělo i displej, který lze složit do praktického stojánku vhodného pro sledování videa. Alcatel TKEE MINI se v Česku a na Slovensku prodává v oranžové barvě s modrým pouzdrem za 2490 Kč, resp. 99,90 € s DPH. Alcatel TKEE MAX bude v prodeji od března ve světle zelené barvě za 3490 Kč, resp. 134,90 € s DPH.

Alcatel TKEE MINI

TKEE MINI je ideální první tablet pro vaši ratolest. Jeho předností je bezpečné a snadno ovladatelné prostředí zaměřené na předškolní děti, které je plně v češtině/slovenštině. Tablet navíc obsahuje pokročilé funkce rodičovské kontroly, jako jsou filtrování obsahu, blokování reklam a nákupu aplikací, kontrola přístupu a stahování, a v neposlední řadě i možnost dítěti časově omezit používání zařízení. Rodiče také mohou jednoduše řídit, upravovat a nastavovat uživatelské profily podle věku dítěte.

Součástí tabletu jsou také vzdělávací aplikace a hry, které se stáhnou a nainstalují po kliknutí na jejich ikonu v menu. Tyto aplikace třetích stran nejsou zpravidla lokalizovány do češtiny a slovenštiny.

Novinka je vybavena 7palcovým displejem s technologií Eye Care, který je certifikován organizací TÜV Rheinland. Displej je díky tomu šetrný k očím dítěte, protože výrazně omezuje úroveň vyzařovaného modrého světla.

Tablet disponuje praktickým stojánkem pro pohodlné sledování obrazovky. V prodejním balení je navíc snímatelné pryžové pouzdro se zaoblenými hranami, s nímž tablet odolá i nešetrnému zacházení a stovkám pádů z výšky až jeden metr.

TKEE MINI nabídne kompaktní rozměry, příjemnou hmotnost 440 g a také dvojici reproduktorů s technologií duálního potlačení šumu. Nechybí přední a zadní fotoaparát ani podpora bezdrátových technologií WiFi a Bluetooth. Baterie o kapacitě 2580 mAh pohodlně zvládne celodenní výdrž.

Alcatel TKEE MAX

Druhá z novinek, Alcatel TKEE MAX, se od svého menšího sourozence liší nejen větší 10,1palcovou obrazovkou, ale i uživatelským prostředím, které je zaměřeno speciálně na děti ve věku od 7 do 10 let. Důraz je opět kladen na funkce rodičovské kontroly, které rodičům umožňují nastavit například seznam povolených aplikací a internetových stránek a také ochranu rodičovského režimu heslem. Tablet je dále vybaven senzorem vzdálenosti očí od obrazovky. Pokud je tato vzdálenost menší než 25 cm, zařízení na to dítě upozorní. Tablet také po každých 30 minutách používání automaticky doporučí přestávku, čímž kultivuje uživatelské návyky školáků.

Obrazovka tabletu využívá IPS panel s filtrem modrého světla Eye Protect certifikovaným ogranizací TÜV Rheinland. Ten snižuje únavu očí a zlepšuje poměr kontrastu a barevnosti za všech světelných podmínek. Tělo tabletu chrání odolné skládácí pouzdro sloužící i jako stojánek pro pohodlné sledování videa nebo hraní her. Kryt je natolik pevný, že vydrží i pády z výšky až jeden metr.

O výkon se stará čtyřjádrový procesor v kombinaci se 2 GB operační paměti. K dispozici je 32GB interní úložiště rozšiřitelné až o dalších 128 GB s pomocí paměťové MicroSD karty. Přístup na internet obstará Wi-Fi připojení, ve výbavě nechybí Bluetooth či přední a zadní kamera. Baterie o kapacitě 4080 mAh zajistí díky nenáročnosti systému pohodlnou celodenní výdrž.

Tiskové zprávy

Diskuse