TCL 20R 5G - cenově dostupný smartphone s podporou 5G

7. 9. 2021 13:49    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost TCL Communication představila svůj první cenově dostupný smartphone s podporou 5G sítí. Model TCL 20R 5G s operačním systémem Android sází vedle 5G konektivity i na špičkovou kvalitu obrazu. Na český trh se novinka dostane v posledních měsících letošního roku v barvách Granite Grey a Lazurite Blue. Verze se 64GB interní pamětí se bude prodávat za 5290 Kč s DPH. V nabídce bude také varianta se 128GB pamětí za 5790 Kč s DPH.

TCL 20R 5G - cenově dostupný smartphone s podporou 5G

5G pro všechny

Novinka není první smartphonem TCL s podporou 5G. Již loni byl představen model TCL 10 5G. Letos v lednu byla uvedena vlajková loď, model TCL 20 Pro 5G, který se prodává i u nás.

Vzhledem k tomu, že pokrytí 5G sítěmi se v našem region postupně rozšiřuje, rozrůstá se letošní řada smartphonů TCL 20 o cenově dostupný TCL 20R 5G, který zpřístupňuje využívání 5G dat širším skupinám zákazníků. Novinka umožňuje bezproblémovou videokomunikaci ve vysokém rozlišení a také ultrarychlé stahování v rámci SA i NSA 5G sítí.

TCL 20R 5G využívá procesor MediaTek Dimensity 700, který nabízí vyvážený mix výkonu a efektivity. Díky 7nm výrobnímu procesu slibuje tento čipset o 28 % vyšší energetickou účinnost než ekvivalentní 8nm procesor.

Pohlcující obraz

Kromě rychlého 5G připojení nabízí TCL 20R 5G kvalitní displej s obnovovací frekvencí 90 Hz a vzorkovací frekvencí dotyku 180 Hz. Ovládání displeje prsty je rychlé a bezproblémové, což přispívá k mimořádně plynulému vizuálnímu zážitku. Uživatelé si mohou zvolit adaptivní obnovovací frekvenci pro úsporu energie, kdy se v závislosti na scénáři automaticky využívá 60Hz nebo 90Hz obnovovací frekvence.

6,52palcový displej s výřezem ve tvaru “V” zabírá 90 % čelní plochy telefonu. Disponuje špičkovým jasem 500 nitů a je vybaven technologií NXTVISION, která vylepšuje obraz a videa a chrání před modrým světlem. Díky NXTVISION jsou k dispozici různé obrazové režimy, včetně režimu čtení a pohodlného režimu, které snižují únavu očí uživatele.

Elegantní a s mnoha funkcemi

Na zadní straně telefonu se nachází 13Mpx trojitý fotoaparát, který dokáže zachytit detailní a prokreslené snímky. Funkce automatického vylepšení pomocí umělé inteligence zajišťuje optimální nastavení fotoaparátu pro konkrétní scény. 2Mpx čočka pro zachycení hloubky ostrosti a 2Mpx makroobjektiv dodávají fotoaparátu všestrannost od pořizování portrétů až po detailní fotografie.

Díky funkci odemykání obličejem a snímači otisků prstů na zadní straně telefonu je postaráno o bezpečnost a soukromí uživatele zařízení. 4500mAh baterie zvládne až 10 hodin nepřetržitého přehrávání videa, až 34 hodin hovoru nebo až 210 hodin přehrávání hudby.

TCL 20R 5G je také ověřen společností Google jako Android Enterprise Recommended zařízení. To znamená, že tento model splňuje přísné požadavky společnosti Google na pravidelné a včasné bezpečnostní aktualizace systému Android a také jeho zásadní aktualizace.

TCL podporuje 5G

TCL 20R 5G je důležitou součástí iniciativy 5G for All společnosti TCL, která byla představena na veletrhu Mobile World Congress 2021. Tam TCL uvedla řadu zařízení, která přinášejí cenově dostupné 5G připojení do všech oblastí života lidí.

Vize společnosti TCL 5G for All přesahuje rámec spotřební elektroniky a zpřístupňuje 5G připojení více lidem prostřednictvím spolupráce s mobilními operátory. Společnost nedávno uvedla na trh nový venkovní CPE TCL LINKHUB 5G. Produkt je určen zákazníkům operátorů ve venkovských a příměstských oblastech s dosud špatným signálem, kterým nabízí ultrarychlé připojení využitelné pro internet věcí nebo zavádění inteligentních domácností.

"Společnost TCL je nejen přední inovátor v oblasti chytrých telefonů, televizorů a nositelných zařízení; naším posláním je zpřístupnit důležité technologie většímu počtu zákazníků než kdykoli předtím," řekl Stefan Streit, marketingový ředitel společnosti TCL Communication. "Svět začíná využívat 5G v dalších oblastech a služby se mění tak, aby reflektovaly rostoucí poptávku po okamžitém připojení. V tomto kontextu představuje telefon TCL 20R 5G cenově dostupný model s podporou 5G mobilního internetu."