TP-Link Deco X90: Dosud nejvýkonnější mesh systém s Wi-Fi 6

2. 7. 2021 18:45    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost TP-Link, přední světový dodavatel síťových produktů, představuje na trhu nový Wi-Fi Mesh systém AX6600 Deco X90 pro pokrytí celé domácnosti, který je doposud nejvýkonnějším mesh systémem TP-Link s podporou Wi-Fi 6 (802.11ax), a je dostupný ve verzi s jednou, tak i dvěma jednotkami.

TP-Link Deco X90: Dosud nejvýkonnější mesh systém s Wi-Fi 6

Třípásmová síť s nadstandardní rychlostí

Pokročilý systém přinese do vaší domácnosti třípásmovou síť, která zvyšuje celkovou rychlost připojení na neuvěřitelných 6 600 Mbit/s. A to v osmi souběžných datových tocích, přičemž rychlost ve frekvenčním pásmu 2,4 GHz činí 574 Mbit/s, v prvním pásmu 5 GHz 1201 Mbit/s a ve druhém pásmu 5 GHz dokonce až 4 804 Mbit/s. Rychlost je vhodná pro aplikace s velkou datovou spotřebou, například lokální streamování videa v 8K rozlišení, práce s grafikou a editace videí, nebo s potřebou okamžité odezvy, jako jsou online FPS střílečky nebo strategie. Aby vše fungovalo i po drátu, přichází s ethernetovým portem pro 2,5 Gb/s.

Inteligentní analýza síťového prostředí

Mesh systém TP-Link Deco X90 disponuje umělou inteligencí, která zajišťuje inteligentní analýzu síťového prostředí pro ideální pokrytí Wi-Fi. To tak bude přímo přizpůsobeno konkrétním potřebám vaší domácnosti. S tím souvisejí i inteligentní antény, které dokážou prodloužit a zlepšit pokrytí díky využívání algoritmů pro automatickou detekci dalších jednotek řady Deco a vzájemné zesílení signálu. Pokrytí se díky tomu dostane do každého kouta vaší domácnosti.

Připojte až 200 zařízení

K síti můžete prostřednictvím Mesh systému Deco X90 připojit až 200 koncových zařízení bez kompromisů v rychlosti, a to hlavně díky využití technologií jako OFDMA a MU-MIMO. Tímto způsobem je zajištěna vyšší kapacita a efektivita na místech s vysokou hustotou uživatelů. Každý z nich může plnohodnotně streamovat a hrát on line hry, aniž by zažíval výpadky či zpoždění, čemuž pomáhá už samotná specifikace Wi-Fi 6.

Silné zabezpečení

Již standardem je u TP-Linku silná úroveň zabezpečení a vybavuje své produkty funkcemi Home Care. Deco X90 však dostalo do vínku ještě vyšší, prémiovou variantu, TP Link HomeShield, která přináší vyspělé funkce pro ochranu sítě a zařízení IoT. K těm patří ochrana sítě, robustní rodičovská kontrola, technologie QoS (Quality of Service) i ucelené přehledy.
V neposlední řadě si pak všechny potřebné funkce a vlastnosti sítě nastavíte v přehledné a intuitivní mobilní aplikaci Deco, která vás v češtině i slovenštině provede nastavením krok za krokem.

Klíčové vlastnosti Deco X90:

  • Třípásmová síť Wi-Fi routeru AX6600 – zvyšuje celkovou rychlost až na neuvěřitelných 6 600 Mbit/s
  • Systém Mesh s umělou inteligencí – inteligentní analýza síťového prostředí zajistí ideální pokrytí Wi-Fi šité na míru vaší domácnosti
  • Inteligentní antény – silnější signál zvýší míru pokrytí a zlepší bezdrátovou konektivitu
  • Připojení více zařízení – připojte až 200 zařízení, ale nikoli za cenu snížení výkonu
  • Bezproblémové pokrytí silnějším signálem – zajistěte si celoplošné pokrytí domácnosti čistším a silnějším signálem ze sítě Wi-Fi 6
  • TP-Link HomeShield – chrání vaši domácí síť díky vyspělým funkcím na ochranu sítě a zařízení IoT
  • Nastavení snadné jako nikdy dříve – aplikace Deco vás provede nastavením krok za krokem
Tiskové zprávy . Příslušenství

Diskuse