TP-Link rozšiřuje svoje portfolio trojicí bezdrátových extenderů

22. 4. 2021 18:15    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost TP-Link, přední světový dodavatel síťových produktů, představuje na trhu tři nové opakovače pásma (range extendery), konkrétně modely RE215, RE315 a RE330, které dokážou snadno rozšířit domácí bezdrátovou Wi-Fi síť. To znamená, že si svoje domácí připojení budete moci užívat naplno, a to s maximální eliminací „hluchých míst“.

TP-Link rozšiřuje svoje portfolio trojicí bezdrátových extenderů

Snadná instalace i stabilita signálu
Všechny tři extendery dokážou rozšířit Wi-Fi tak, aby eliminovaly mrtvé zóny, a přinesly tak stabilní signál do odlehlejších koutů domácnosti nebo kancelářských prostor. Výhodou všech tří je i fakt, že je možné je připojit do systému OneMesh od společnosti TP-Link, a vytvořit tak jednotnou meshovou síť bez nutnosti manuálního přepínání jednotlivých Wi-Fi sítí v rámci domácnosti.
Za zmínku rozhodně stojí i snadná instalace, která spočívá v jednoduchém spárování nového extenderu se stávajícím routerem, a to po jeho připojení do zásuvky. Stačí jen stisknout tlačítko WPS na extenderu. Potom můžete celou síť snadno spravovat skrze mobilní aplikaci Tether v češtině a slovenštině nebo přes webové rozhraní, a to v intuitivním a přehledném prostředí.
Zatímco model RE215 podporuje standard AC750, u zbývajících dvou modelů dostaneme AC1200. TP-Link RE215 tak ve frekvenčním pásmu 2,4 GHz funguje při maximální rychlosti 300 Mbit/s, v pásmu 5 GHz pak při 433 Mbit/s. RE315 a RE330 dosahují shodných rychlostí v pásmu 2,4 GHz, ovšem v 5GHz pásmu už „uhánějí“ i 867 Mbit/s.
Všechny tři opakovače mají společný také chytrý indikátor signálu, který ukazuje sílu signálu v daném místě, a pomáhá tak najít pro extender nejvhodnější umístění v rámci domácnosti pro optimální pokrytí bezdrátovou sítí.

Režim AP i vysokorychlostní režim
Dalším kladem modelů RE315 a RE330 je režim AP (access point), tedy funkce přístupového bodu, která znamená možnost vytvoření přístupového bodu Wi-Fi pro vylepšení stávající kabelové sítě o „upgrade“ směrem k bezdrátu. Oba modely s sebou zároveň přinášejí i vysokorychlostní režim, který pro uživatele znamená dosažení nejvyšší možné rychlosti s využitím jednoho Wi-Fi pásma jakožto páteřního. To se vám bude hodit zejména při činnostech náročných na přenos dat v reálném čase, jako jsou hraní on-line her nebo streamování videí ve vysokém rozlišení.
A nakonec tu máme také adaptivní výběr cesty připojení, což v překladu znamená automatický výběr nejrychlejší dostupné cesty připojení k routeru pro dosažení nejvyšší možné rychlosti.

Klíčové vlastnosti RE215:

  • Rozšíří dvoupásmovou Wi-Fi síť a eliminuje její mrtvé zóny ve vaší domácnosti.
  • Připojte se k routeru OneMesh a vytvořte síť Mesh pro bezproblémové pokrytí celé domácnosti.
  • Funguje v pásmu 2,4 GHz (300 Mbit/s) i 5 GHz (433 Mbit/s) pro zajištění stabilnějšího bezdrátového pokrytí.
  • Chytrý indikátor signálu, jenž ukazuje sílu signálu, pomáhá najít nejlepší umístění pro optimální pokrytí bezdrátovou sítí.
  • Stiskněte tlačítko WPS a snadno vytvořte síť Mesh, kterou můžete jednotně spravovat pomocí aplikace Tether nebo webového rozhraní.
  • Funguje s jakýmkoli Wi-Fi routerem nebo bezdrátovým přístupovým bodem.

Klíčové vlastnosti RE315 a RE330:

  • Dvoupásmová Wi-Fi síť 2,4 GHz (300 Mbit/s) a 5 GHz (867 Mbit/s) zajišťuje více stability při používání bezdrátových zařízení.
  • Adaptivní výběr cesty připojení – automatický výběr nejrychlejší cesty připojení k routeru pro dosažení nejvyšší rychlosti.
  • Vysokorychlostní režim – dosáhněte nejvyšší rychlosti s použitím jednoho pásma Wi-Fi sítě jako páteřního, což oceníte při streamování HD videí a hraní on-line her.
  • Režim AP – vytvořte nový přístupový bod Wi-Fi pro vylepšení své kabelové sítě pomocí bezdrátové sítě.
  • Extender RE315 je oproti verzi RE330 vybaven 2 externími anténami.
Tiskové zprávy

Diskuse