ASUS uvádí na český trh Zenbook 17 Fold OLED

7. 10. 2022 18:10    Rubrika: Tiskové zprávy

První 17,3'' skládací OLED notebook na světě s verifikací Intel Evo nabízí několik režimů pro jedinečný uživatelský zážitek.

ASUS uvádí na český trh Zenbook 17 Fold OLED
  • Skládací konstrukce nabízí více režimů použití: Ultra kompaktní a lehký 12,5" skládací OLED notebook lze rozložit do univerzální velikosti 17,3palcového zařízení se 6 polohovacími režimy; hmotnost bez klávesnice je 1,5 kg.
  • Vyroben tak, aby něco vydržel: Precizně zkonstruovaný kloub s plynulým rozsahem pohybu 180 stupňů je navržen tak, aby vydržel nejméně 30 000 cyklů otevření/zavření; velkokapacitní 75Wh baterie.
  • Multimediální zábava: Dotyková 17,3" Foldable OLED (FOLED) obrazovka s poměrem stran 4:3, rozlišením 2,5K a technologií Dolby Vision disponuje certifikací PANTONE Validated a audiosystémem Dolby Atmos se čtyřmi reproduktory certifikovanými společností Harman Kardon.
  • Uživatelský komfort: Technologie pro rychlé přihlášení obličejem HD infračervenou kamerou; 5Mpx webová kamera s umělou inteligencí a technologií ASUS 3DNR; automatické řízení jasu a teploty barev obrazovky.
  • Nekompromisní výkon: procesor Intel Core i7 12. generace; grafika Intel Iris Xe; WiFi Intel 6E; 75Wh baterie; 2 porty USB-C s podporou Thunderbolt 4.

ASUS uvedl na český trh Zenbook 17 Fold OLED (UX9702), první 17,3palcový skládací OLED notebook na světě. Toto průkopnické zařízení vyvinuly společnosti ASUS a Intel. Zenbook 17 Fold OLED je odpovědí na požadavky uživatelů, kteří hledají ideální rovnováhu mezi mobilitou a produktivitou. Inženýři a designéři společnosti ASUS usilovně pracovali na vytvoření zařízení, které přináší maximální efektivitu s moderním minimalistickým designem. Zbaví vás nutnosti dělat kompromisy při práci v různých prostředích – v kanceláři, doma, na cestách, nebo když odpočíváte. Elegantně využívá dvě velikosti obrazovky a více režimů používání v rámci jednoho dokonale přenosného zařízení. Novinka se začíná v Česku prodávat za 89 990 Kč včetně DPH.

Tento revoluční skládací notebook s verifikací Intel Evo nabízí uživatelům dvě velikosti OLED displeje v jednom zařízení: velký 17,3palcový dotykový displej s poměrem stran 4:3 a rozlišením 2,5K, který se uprostřed složí a vytvoří dva plynule navazující 12,5palcové displeje s poměrem stran 3:2 a rozlišením 1920 × 1280. Po úplném zavření notebook díky precizně zkonstruovanému 180° kloubu - který pro zajištění odolnosti prochází nejméně 30 000 testovacími cykly otevření a zavření - získáte ultrakompaktní a přenosné 12,5palcové zařízení, které je menší než list papíru formátu A4. Skládací provedení notebooku ve spojení s klávesnicí ASUS ErgoSense Bluetooth plné velikosti umožňuje několik režimů použití – režim PC, notebooku (s Bluetooth klávesnicí), notebook (s virtuální klávesnicí), tabletu, čtečky a rozšířený režim – a každou obrazovku lze navíc rozdělit na více oken a uspořádat jejich obsah pomocí inteligentní funkce správy oken v aplikaci ASUS ScreenXpert 3 exkluzivním nástrojem Přepínač režimů. Navzdory své všestrannosti a velké obrazovce váží zařízení pouhých 1,5 kg bez klávesnice a 1,8 kg s ní.

O pohlcující zábavu se stará skládací dotykový OLED displej s dobou odezvy 0,2 ms a obnovovací frekvencí 60 Hz, který doplňuje výkonný audiosystém se čtyřmi reproduktory s certifikací Dolby Atmos od společnosti Harman Kardon. Tento ohromující displej s certifikací Dolby Vision má 100% barevný gamut DCI-P3 a disponuje také validací PANTONE zaručující přesnost barev a certifikací TÜV Rheinland garantující nízkou úroveň vyzařovaného modrého světla.

Zenbook 17 Fold OLED obsahuje několik chytrých funkcí využívajících umělou inteligencí, jako je rozpoznání přítomnosti uživatele pomocí infračervené HD kamery, integrovaný barevný senzor pro automatické řízení jasu a teploty barev obrazovky a webová kamera s rozlišením 5Mpx a umělou inteligencí, která je vybavena technologií ASUS 3D Noise Reduction (3DNR) pro dokonale čisté videohovory.

Bezproblémový výkon zajišťuje nejnovější procesor Intel Core i7-1250U 12. generace, grafika Intel Iris Xe, 16 GB operační paměti a rychlý SSD disk PCIe s kapacitou 1 TB. K připojení periferií slouží dva praktické porty USB-C Thunderbolt 4, které podporují rychlé nabíjení 75Wh baterie notebooku a připojení externích monitorů. Pohodlné a přesné psaní zajišťuje nová klávesnice a touchpad ASUS ErgoSense s roztečí kláves 19,05 mm a zdvihem mechanických kláves 1,4 mm.

Skládací konstrukce

Zenbook 17 Fold OLED je vybaven plnohodnotnou klávesnicí ErgoSense Bluetooth a touchpadem, které výrazně zvyšují jeho všestrannost a umožňují použití v režimu PC, notebooku (s Bluetooth klávesnicí), notebooku (s virtuální klávesnicí), tabletu, čtečky nebo v rozšířeném režimu. Každý režim umožňuje použití nástroje pro správu oken - například Přepínač režimů v aplikaci ScreenXpert 3, která nabízí několik možností rozdělení displeje a flexibilní rozvržení aplikací pro dosažení vyšší produktivity.

V režimu PC lze rozloženou 17,3palcovou obrazovku - podepřenou v orientaci na šířku pomocí integrovaného stojanu z umělé kůže - používat s bezdrátově připojenou klávesnicí ErgoSense a touchpadem a vytvořit tak výkonný počítač s velkou obrazovkou.

Režim notebooku (s Bluetooth klávesnicí) je vhodný na cestách, kdy se klávesnice magneticky připevní na spodní polovinu sklopeného displeje. Alternativně lze také spodní displej proměnit ve virtuální klávesnici, což umožňuje režim notebooku (s virtuální klávesnicí).

Režim tabletu umožňuje uživatelům plně využít dotykové možnosti plně otevřené 17,3palcové dotykové obrazovky, zatímco režim čtečky - s pantem ve svislé poloze - promění Zenbook 17 Fold OLED v dokonalé čtecí zařízení připomínající rozevřenou knihu.

Poslední možností je rozšířený režim. Při orientaci na výšku jsou obě 12,5palcové obrazovky ideálně rozložené a uživatel tak může plynule rolovat z horního na spodní displej. Zenbook 17 Fold OLED lze také připojit k externímu monitoru prostřednictvím jednoho ze dvou portů USB-C Thunderbolt 4.

Vyroben tak, aby něco vydržel

Zenbook 17 Fold OLED splňuje velmi náročný americký vojenský standard MIL-STD-810H spolehlivosti a odolnosti. Precizně zkonstruovaný 180° kloub byl podroben extrémním testům, během nichž prošel více než 30 000 testovacími cykly otevření a zavření, aby byla zaručena maximální spolehlivost. Pro představu, pokud uživatel otevře a zavře notebook šestkrát denně, představuje to životnost více než devět let. Plynule rozevíratelný pant je zkonstruován tak, aby dokázal zafixovat horní část obrazovky v jakémkoli úhlu. Díky tomu se jedná o dokonale mobilní 12,5palcový notebook a současně je vhodný pro používání jednou rukou v režimu čtečky.

Multimediální zábava

Zenbook 17 Fold OLED poskytuje pohlcující zvukový a vizuální zážitek, a to zásluhou 17,3palcového skládacího dotykovým displejem OLED (FOLED) s rozlišením 2,5K a s obnovovací frekvencí 60 Hz a odezvou 0,2 ms. Tento displej disponuje technologií Dolby Vision pro realistický HDR obraz s validací PANTONE pro dokonalou přesnost barev a 100% barevným gamutem DCI-P3 pro mimořádně živé barvy na úrovni kino kvality. Displej má i certifikaci TÜV Rheinland garantující nízkou úroveň vyzařování modrého světla a provoz bez blikání, takže je šetrný k očím při dlouhém sledování.

Filmy, videa a hudba jsou obohaceny o prostorový zvuk výkonného audiosystému Dolby Atmos se čtyřmi reproduktory certifikovanými společností Harman Kardon. Systém Dolby Atmos kromě prostorového efektu zajišťuje také mimořádně realistický zážitek z poslechu. Reproduktory využívají inteligentní zesilovač, který zvyšuje hlasitost – je až 3,5krát hlasitější než standardní zesilovače - a zároveň minimalizuje zkreslení, což zajišťuje křišťálově čistý zvuk ve víru zábavy nebo při komunikaci.

Uživatelský komfort

Zenbook 17 Fold OLED je vybaven nejnovějšími inteligentními funkcemi, které uživateli usnadní život, zvýší jeho bezpečnost a produktivitu.

Novinka obsahuuje infračervenou (IR) HD kameru, která spolupracuje se systémem ASUS AdaptiveLock a novým čipem Intel Visual Sensing Controller. Kromě rychlého přihlášení obličejem dokáže například rozpoznat, když se uživatel od notebooku vzdálí. Pokud se tak stane, ztlumí obrazovku, aby šetřil baterii, a notebook kvůli bezpečnosti uzamkne. Když se uživatel vrátí, obrazovka se rozjasní a automaticky se přihlásí pomocí rychlého přihlášení obličejem.

Integrovaný snímač barev detekuje úroveň okolního světla a automaticky upravuje jas a teplotu barev obrazovky tak, aby nabídnul co nejlépe vypadající obraz v závislosti na okolním světle.

A konečně, webová kamera s rozlišením 5 Mpx a umělou inteligencí je vybavena technologií ASUS 3D Noise Reduction (3DNR), která zajistí dokonale čisté videohovory. Jedinečný algoritmus zostřuje obraz a provádí odstranění šumu v reálném čase, aby vše během videohovorů vypadalo ostře a jasně.

Nekompromisní výkon

Zenbook 17 Fold OLED s verifikací Intel Evo je vybaven výkonnými komponentami včetně procesoru Intel Core i7-1250U 12. generace, grafiky Intel Iris Xe, 16 GB RAM a 1TB PCIe SSD. 75Wh baterie s dlouhou výdrží je vybavena funkcí USB-C Easy Charge, a proto ji lze rychle nabíjet pomocí většiny nabíječek USB-C nebo powerbank, případně jakoukoli nabíječkou s certifikací Power Delivery, včetně přiloženého 65W adaptéru pro rychlé nabíjení.

Zenbook 17 Fold OLED lze snadno připojit i k periferiím. K dispozici jsou dva porty USB-C Thunderbolt 4, které jsou až 8krát rychlejší než USB 3.2 Gen 1, podporují rychlé nabíjení nebo připojení externích displejů. Součástí balení je také adaptér a redukce z USB-C do USB-A.

Pro dokonalý uživatelský zážitek je notebook Zenbook 17 Fold OLED vybaven novou klávesnicí a touchpadem ASUS ErgoSense Bluetooth. Plnohodnotná klávesnice má rozteč kláves 19,05 mm a zdvih kláves 1,4 mm. Je to nejlepší ASUS notebooková klávesnice vůbec, která nabízí lepší přesnost a pohodlí při psaní. Mechanické klávesy mají také mírné 0,2mm prohnutí pro lepší pocit při psaní. Klávesnici lze připojit ke dvěma zařízením podporujícím technologii Bluetooth, mezi nimiž se přepíná pomocí speciálního tlačítka. Součástí klávesnice je i velký touchpad ErgoSense, který má nový hedvábně hladký povrch, na kterém neulpívají otisky prstů.

Cena a dostupnost

7.10.2022 zahajujeme předprodej ASUS Zenbook 17 Fold OLED
UX9702AA-OLED007W 17,3/i7-1250U/16GB/1TB SSD//Tech Black/W11H, 89 990 Kč.

Tiskové zprávy

Diskuse