Acer představil trojici chromebooků pro rodiny, studenty a hybridní způsob práce

5. 1. 2022 06:38    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Acer představila tři nové Chromebooky určené pro uživatele, kteří potřebují bezpečné, snadno ovladatelné a cenově dostupné zařízení pro produktivní práci, zábavu a komunikaci. Tyto nové Chromebooky se dodávají ve třech velikostech a formách a jsou vybaveny vším, co spotřebitelé potřebují. Nechybí jim ani výjimečné audio a video technologie pro zábavu a videokonference.

Acer představil trojici chromebooků pro rodiny, studenty a hybridní způsob práce
  • Acer Chromebook Spin 513 (CP513-2H) zvyšuje produktivitu na cestách díky elegantnímu konvertibilnímu designu, 13,5" displeji VertiView s poměrem stran 3:2, dlouhé výdrži na baterii a výjimečnému výkonu, který mu zajišťuje osmijádrový procesor MediaTek Kompanio 1380
  • Acer Chromebook 315 (CB315-4H/T) rozšiřuje rozsáhlou kolekci zařízení s velkou obrazovkou; je vybaven 15,6" antireflexním Full HD displejem a numerickou klávesnicí
  • Acer Chromebook 314 (CB314-3H/T) je snadno přenosné zařízení se 14" Full HD displejem, které je vybaveno nejnovějšími procesory Intel a touchpadem OceanGlass
  • Všechny tři Chromebooky přinášejí nejnovější zvukové a zobrazovací technologie, takže rodiny, studenti a hybridní pracovníci, kteří se věnují více úlohám současně, se mohou bavit, mohou být produktivní a neustále ve spojení se světem

„Tato nová trojice chromebooků Acer nabízí to nejlepší z několika světů: solidní výkon, skvělé funkce navíc a poskytuje uživatelům nejnovější technologie, přitom se vejde do jejich rozpočtu,“ řekl James Lin, generální ředitel divize Notebooky, IT Products Business, Acer Inc. „Dnešní uživatelé potřebují spolehlivý a snadno ovladatelný prostředek, který jim umožní zůstat produktivní, připojeni a bavit se, když jsou doma – tyto tři nové Chromebooky Acer toto splňují.“

Acer Chromebook Spin 513 — Elegantní design s displejem VertiView zvyšujícím produktivitu

Díky štíhlému designu a odolnému hliníkovému tělu je nový Acer Chromebook Spin 513 (CP513-2H) ideálním Chromebookem, který si můžete vzít s sebou do školy, na vášnivé projekty, do práce a na další činnosti. Je poháněn novým superrychlým procesorem MediaTek Kompanio 1380 s osmi jádry pro lepší práci na více úlohách současně a umožňuje uživatelům zůstat produktivní po celý den díky výjimečnému výkonu a až 10hodinové výdrži v provozu na baterii[ ]. Produktivitu zvyšuje 13,5" displej VertiView s poměrem stran 3:2, který uživatelům poskytuje na obrazovce o 18 % více vertikálního prostoru, takže na ní uvidí více obsahu a nebudou muset obraz tak často posouvat. Nádherný panel s rozlišením 2 256 × 1 504 px a 7,7mm úzkými bočními rámečky ještě umocní požitky z podmanivého obrazu.

Nový Acer Chromebook Spin 513 je díky své konvertibilní konstrukci skvělou volbou pro ty, kteří si své zařízení berou s sebou na cesty. Může přecházet mezi čtyřmi různými režimy používání, jako je režim stanu pro využití prostor s nedostatkem místa, například ve vlaku nebo letadle, či režim tablet pro použití na cestách. Vyznačuje se přitom odolností armádní úrovně MIL-STD 810H[ , ]. Wi-Fi 6 pak pomáchá na cestách udržovat spolehlivé připojení k sítím a hotspotům. Chromebook je navíc do míst se slabým osvětlením vybaven podsvícenou klávesnicí a portem USB-C pro připojení k periferiím, přenos dat a nabíjení mobilních zařízení.

DTS Audio a dvojice reproduktorů směřující vzhůru poskytuje vysoce kvalitní zvuk bez zkreslení, ať už při videohovorech do práce či do školy, nebo při sledování streamované zábavy. Balení doplňuje dvojice mikrofonů směřujících vzhůru, které uživatelům poskytují vše, co potřebují pro křišťálově čisté konferenční hovory.

Acer Chromebook 315 — Velký 15,6" antireflexní displej a touchpad OceanGlass

Acer Chromebook 315 (CB315-4H/T), který stojí v čele chromebooků s velkou obrazovkou, přináší cenově dostupnou možnost pro uživatele hledající zařízení pro plynulou a nenáročnou práci s více aplikacemi najednou. Toto přenosné zařízení udržuje uživatele ve spojení, zapojuje je a baví v různých částech jejich domova – nebo dokonce i venku. Obrovský 15,6" Full HD IPS[ ] displej notebooku Acer Chromebook 315 je antireflexní, takže si jej můžete vychutnávat na terase, balkoně nebo zahradě, stejně jako v celé domácnosti a kanceláři. Volitelné dotykové ovládání v displeji navíc umožňuje snadné ovládání, zatímco je prostorná klávesnice vybavena samostatným numerickým blokem, což uvítáte při práci s domácími financemi a školními úkoly.

Acer Chromebook 315 je vybaven technologií pro čisté a spolehlivé videokonference. Hybridní pracovníci a studenti budou jasně viděni a slyšeni díky HDR webové kameře s širokým zorným polem, technologii pro potlačení odlesků a dvojici integrovaných mikrofonů. DTS Audio poskytuje bohatý zvuk s hlubšími basy, který je ideální pro videohovory i sledování her nebo streamovaného obsahu, zatímco nejnovější procesory Intel a technologie Wi-Fi 6 zajišťují spolehlivý výkon a konektivitu. Kromě 10hodinové výdrže na baterii[1] uživatelé také ocení také dva porty USB-C Gen 2, na každé straně jeden, a možnost snadného přenosu videa a fotografií díky čtečce karet MicroSD.

Acer Chromebook 315 je vybaven jedinečným ekologickým touchpadem OceanGlass, který je vyroben výhradně z plastového odpadu z oceánů recyklovaného do textury připomínající sklo, takže je elegantní, má citlivou hmatovou odezvu a přispívá ke snížení množství plastů unášených oceánem.

Acer Chromebook 314 — Cenově výhodný a přenosný, s touchpadem OceanGlass

Acer Chromebook 314 (CB314-3H/T) je určen pro studenty a rodiny s dětmi školního věku. Je vybaven nejnovějšími procesory Intel pro každodenní solidní výkon a odolností podle normy MIL-STD 810H[2,3]. Uživatelé od něj mohou očekávat až 10hodinovou výdrž na baterii[1], což je dostatečně dlouhá doba na to, aby zvládl být v provozu po celý školní den, zatímco Intel Wi-Fi 6 (802.11ax) poskytuje až 3× rychlejší připojení než Wi-Fi 5.

14" dotykový Full HD IPS displej[ ] notebooku Acer Chromebook 314 je opatřen antireflexní vrstvou, takže jej lze používat i za jasnějších světelných podmínek. Jeho úzké 8,1mm boční rámečky dále udržují pozornost a přispívají ke kompaktním rozměrům Chromebooku. Uživatelé se mohou pohybovat v systému Chrome OS prostřednictvím volitelného multidotykového displeje nebo pomocí touchpadu OceanGlass, který poskytuje elegantní dotykové ovládání a přispívá ke snížení množství plastového odpadu vázaného v oceánech.

Acer Chromebook 314 umožňuje vynikající učení na dálku díky dvěma vestavěným mikrofonům a webové kameře s technologií TNR (Temporal Noise Reduction), která snižuje míru odlesků a zajišťuje lepší kvalitu videa za zhoršených světelných podmínek. DTS Audio poskytuje plný, vysoce kvalitní zvuk bez zkreslení. Balení doplňuje dvojice portů USB-C, které uživatelům nabízejí pohodlný způsob připojení nejrůznějších periferií.

Chrome OS a podpora aplikací

Nové chromebooky Acer využívají operační systém Chrome OS, který zajišťuje rychlý start, snadné používání, zabezpečení a delší výdrž baterie. Podporují webové aplikace a aplikace na Google Play, takže uživatelé budou mít přístup ke všem aplikacím, které potřebují pro produktivní práci, školu, kreativitu a další činnosti.

Cena a dostupnost

  • Acer Chromebook Spin 513 (CP513-2H) bude v oblasti EMEA k dispozici v dubnu 2022 za cenu od 649 €.
  • Acer Chromebook 315 (CB315-4H/T) bude v oblasti EMEA k dispozici ke konci prvního čtvrtletí 2022 za cenu od 399 €.
  • Acer Chromebook 314 (CB314-3H/T) bude v oblasti EMEA k dispozici v dubnu 2022 za cenu od 369 €.
Tiskové zprávy

Diskuse