Acer notebooky ConceptD s Intel Core 12. generace a NVIDIA RTX

19. 5. 2022 16:05    Rubrika: Tiskové zprávy

Do své řady notebooků ConceptD 5 přichází také s OLED displeji

Acer notebooky ConceptD s Intel Core 12. generace a NVIDIA RTX
  • Společnost Acer aktualizovala své notebooky ConceptD 5 a ConceptD 5 Pro a vybavila je nejnovějšími výkonnými komponenty. Oba spojují volitelný brilantní křišťálově čistý 16" OLED displej s procesorem Intel® Core™ i7 12. generace a grafickým procesorem NVIDIA RTX™ A5500 nebo NVIDIA® GeForce RTX™ 3070 Ti.
  • Nové modely ConceptD 500 nyní nabízejí procesor Intel® Core™ i9 12. generace a grafický procesor NVIDIA RTX A4000 nebo GeForce RTX 3070 v kombinaci s až 128 GB paměti DDR4-3200, až 4TB úložištěm M.2 PCIe Gen 4 SSD a až 4TB HDD.
  • Stolní počítače ConceptD 100 byly modernizovány a vybaveny procesorem Intel Core i5 nebo Core i7 12. generace a grafickým procesorem NVIDIA T400 nebo T1000. Podporují až 128 GB paměti DDR4-3200, až 2TB pevný disk se 7 200 ot./min a až 2TB M.2 PCIe Gen 4 SSD.

Společnost Acer představila nové modely své profesionální řady počítačů ConceptD určených pro tvůrce. Notebook ConceptD 5, minimalistická pracovní stanice ConceptD 500 a stolní počítač malého formátu ConceptD 100 nyní obsahují nejnovější procesory Intel® Core™ 12. generace a grafické procesory NVIDIA®, zatímco notebook ConceptD 5 nyní nabízí možnost 16" OLED displeje. Počítače ConceptD jsou navrženy a optimalizovány pro grafiky, filmaře, inženýry, architekty, vývojáře a další tvůrce. Jsou vybaveny špičkovými technologiemi umístěnými v nadčasovém estetickém designu.

Notebook ConceptD 5: mobilní výkonný systém

Výkonné notebooky ConceptD 5 a ConceptD 5 Pro pro mobilní profesionály jsou ideální pro ty, kdo potřebují možnost vytvářet nebo upravovat práci na cestách. Na výšku měří méně než jeden centimetr a díky jejich propracované a odolné kovové konstrukci je lze snadno vzít s sebou na cesty. Jsou navrženy tak, aby zvládly rozsáhlé a složité modelování v CAD aplikacích a pokročilou tvorbu digitálního obsahu, plynule vykreslují videa až v rozlišení 6K, bez námahy zpracovávají 3D animace a poskytují nejlepší kvalitu kódování a obrazu pro živé vysílání.

Modely jsou vybaveny nejnovějšími vysoce výkonnými komponentami včetně procesoru Intel Core i7-12700H až 12. generace a výkonných grafických procesorů NVIDIA RTX™ a GeForce RTX Laptop; grafický procesor GeForce RTX 3070 Ti se nachází v modelech CN516-73G, zatímco výkonnější NVIDIA RTX A5500 je součástí konfigurací Pro (CN516-73P). Obsahují také až 32 GB rychlé paměti LPDDR5 SDRAM a až 2 TB mimořádně rychlého úložiště NVMe PCIe Gen 4 M.2 SSD. O chladný a efektivní chod všeho tohoto výkonu se stará pokročilá chladicí konstrukce; strategicky umístěné nasávací a výfukové otvory vytvářejí v zařízení aerodynamické „vířivé proudění“, zatímco tři účinné chladicí ventilátory snižují hladinu hluku na méně než 40 dBA.

Společnost Acer spolupracovala se společností NVIDIA, aby do počítačů ConceptD 5 a ConceptD 5 Pro přenesla všechny výhody aplikace NVIDIA Studio. Jako notebooky s certifikací NVIDIA Studio obsahují softwarové optimalizace a předinstalované ovladače NVIDIA Studio pro vyšší výkon a spolehlivost ve špičkových kreativních aplikacích. Umělci budou moci tvořit rychlostí představivosti díky specializovaným hardwarovým výhodám urychlujícím pracovní postupy v oblasti 3D, střihu videa, živého vysílání a grafického designu. Uživatelé také získají přístup k nástrojům NVIDIA včetně NVIDIA Omniverse pro 3D úpravy a spolupráci, NVIDIA Broadcast pro živé vysílání a NVIDIA Canvas pro malování krajiny s podporou umělé inteligence.

Volitelný OLED displej s rozlišením WQUXGA (3 840 × 2 400 px) a jasem 400 nitů je podpořen několika technologiemi zajišťujícími kvalitnější podání barev, jako je 100% pokrytí barevného prostoru DCI-P3, systém PANTONE® Matching System (PMS) Colors, schopnosti HDR a kalibrace barev na úroveň Delta E<2. To vše má za následek syté barvy s hlubší černou, jasnější bílou a vysokou přesností barev v celém spektru. Extra prostor na obrazovce, který poskytuje poměr stran 16:10, je obzvláště užitečný pro správu pruhů aplikací a hlavních panelů systému Windows v horní a dolní části obrazovky.

Řada ConceptD 5 je vybavena baterií s nejvyšší kapacitou, jakou kdy společnost Acer do notebooků ConceptD dodávala, a přináší tak výkonnou, ale tenkou a lehkou konstrukci. Lithium-polymerová baterie s kapacitou 99,98 Wh napájí jasný displej a poskytuje vyšší maximální trvalý výkon pro dlouhé, až 11hodinové surfování na webu, přehrávání videa a streamování.

Řada ConceptD 5 obsahuje také širokou škálu portů důležitých pro tvorbu obsahu. HDMI 2.1 a čtečka karet SD 7.0 plné velikosti usnadňují připojení k periferiím a rychlý přenos obsahu, zatímco nejnovější konektory Thunderbolt™ 4 a USB-C umožňují rychlejší nabíjení zařízení, rychlejší přenos souborů a rozšíření obrazu na více externích monitorů.

Jantarovou barvou podsvícená klávesnice plné velikosti obsahuje samostatné tvrdé čepičky kláves a nůžkový mechanismus se zdvihem 1,55 mm pro přesné, pohodlné a tiché psaní. Touchpad překrytý sklem Corning® Gorilla® Glass je ve srovnání s předchozí generací o 27 % větší a přihlašování usnadňuje čtečka otisků prstů integrovaná přímo do levé horní části touchpadu. Vestavěné klávesové zkratky poskytují tvůrcům pohodlný způsob práce: klávesa „Snipping Tool Key“ umožňuje rychlé odstřižení a sdílení snímku obrazovky; klávesa „ConceptD Key“ otevírá okno nástroje pro výběr barev a klávesa „Swapping Apps Key“ umožňuje tvůrcům jejím opakovaným stisknutím přepínat mezi aktuálním a předchozím oknem. Klávesy lze měnit a přizpůsobovat v paletě ConceptD, která tvůrcům umožňuje rychle a snadno upravovat barevné profily nebo nastavení interního mikrofonu, přistupovat k oblíbeným aplikacím a upravovat nastavení zvuku. Uživatelé mohou také sledovat využití CPU, GPU a paměti notebooku a v případě potřeby přepínat mezi plně výkonným, vyváženým a tichým úsporným režimem.

Stolní počítač ConceptD 500: tvorba bez omezení

Stolní počítače ConceptD 500 se mohou pochlubit bílým minimalistickým moderním designem s nadčasovou estetikou a teplým jantarovým osvětlením. Pod elegantním a nenápadným zevnějškem se skrývá výkonný středně velký (20L) počítač Acer ConceptD 500 s jedněmi z nejvýkonnějších dostupných funkcí, které z něj dělají dokonalý stolní počítač pro tvůrce náročných úloh, jako jsou 3D animace, videa a složité designové projekty.

Nejnovější modely (CT500-53A) jsou vybaveny nejnovějšími technologiemi od společností Intel a NVIDIA, včetně procesoru Intel Core i9 12. generace a výkonné grafiky – grafického čipu NVIDIA RTX A4000 nebo GeForce RTX 3070. S až 128 GB paměti DDR4-3200, až 4TB úložištěm M.2 Gen 4 SSD a až 4TB pevným diskem nabízí všechen výkon a úložiště potřebné pro ty nejnáročnější 2D a 3D návrhové aplikace náročné na zdroje. ConceptD 500 pracuje chladně a tiše; přední přívod vzduchu optimalizuje chlazení a hladina hluku je udržována na úrovni nižší než 40 dBA – je tedy tichý jako prostředí v knihovně.

Na zadní a přední straně skříně je umístěna celá řada portů pro připojení periferních zařízení, což usnadňuje přístup k nim. Profesionálové mohou rychle přenášet soubory pomocí portu USB-C (10 Gb/s) nebo integrované čtečky karet SD a rychle a bezpečně se připojit k internetu prostřednictvím vysokorychlostního LAN připojení s rychlostí až 2,5 Gb/s.

Stolní počítač ConceptD 100: kompaktní design, plnohodnotné funkce

ConceptD 100 je prostorově úsporný stolní počítač malých rozměrů, který se ideálně hodí pro kreativní profesionály z malých a středních firem. Díky svým malým rozměrům a klasickému designu je ideální do každé moderní kanceláře nebo studia. Vyznačuje se také bílým minimalistickým designem s měkkými zaoblenými hranami, horním panelem z umělého dřeva a jantarovým světelným proužkem podél předního panelu, který působí elegantně a nadčasově.

Byl vyvinut pro individuální tvůrce 2D a 3D obsahu i malá a středně velká návrhářská studia a obsahuje výkonné komponenty vhodné pro grafický design, nenáročné 3D modelování, CAD a BIM.

Nejnovější modely (CM100-53A) nyní nabízejí procesor Intel Core i5 nebo Core i7 12. generace a grafický procesor NVIDIA T400 nebo T1000. Podporují až 128 GB paměti DDR4-3200, až 2 TB 7 200ot./min pevný disk a až 2TB SSD M.2 PCI-e/Gen 4. Porty na přední a zadní straně usnadňují připojení k široké škále periferií, takže tvůrci mohou rychle přenášet soubory pomocí portu

USB-C (10 Gb/s) nebo integrované čtečky karet SD. Nechybí ani vysokorychlostní připojení k síti LAN s rychlostí až 2,5 Gb/s pro svižné a spolehlivé připojení k internetu. Kromě toho se díky pokročilému chlazení udržuje v chladu a také hladina hluku je udržována na hodnotě nižší než 40 dBA.

Cena a dostupnost

  • Notebook ConceptD 5 (CN516-73G) bude v oblasti EMEA k dispozici v červnu 2022 za cenu od 2 399 €.
  • Notebook ConceptD 5 Pro (CN516-73P) bude v oblasti EMEA k dispozici v září 2022 za cenu od 2 599 €.
  • Stolní počítač ConceptD 500 bude v oblasti EMEA k dispozici v září 2022 za cenu od 1 199 €.
  • Stolní počítač ConceptD 100 bude v oblasti EMEA k dispozici v září 2022 za cenu od 999 €.
Tiskové zprávy

Diskuse