Acer představuje nový Swift 5, výkonný prémiový a mimořádně snadno přenosný notebook

28. 2. 2022 17:20    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Acer aktualizovala svou oblíbenou řadu notebooků Swift o nové modely Swift 5 a Swift 3. Tyto nové notebooky, které posouvají hranice možností tenkých a lehkých zařízení, se mohou pochlubit procesory Intel Core 12. generace, nádhernými displeji a celodenní výdrží na baterii – zkrátka vším, co mobilní profesionál potřebuje.

Acer představuje nový Swift 5, výkonný prémiový a mimořádně snadno přenosný notebook

Také nový Acer Swift 3 je vybaven procesory Intel Core 12. generace.

  • Nový Acer Swift 5 je špičkový notebook určený pro vedoucí pracovníky a mobilní profesionály, který v tenkém a lehkém šasi spojuje výkonné vnitřní komponenty a nádhernou obrazovku s rozlišením WQXGA
  • Nový Acer Swift 3 je 14" notebook, který je ideální volbou pro uživatele s životním stylem „vezmi a jdi“, a kromě řady stylových barevných provedení nabízí i solidní výkon
  • Oba nové notebooky jsou vybaveny nejnovějšími procesory Intel Core 12. generace a grafikou Intel Iris Xe

„Nejnovější notebook Acer Swift 5 je určen pro vedoucí pracovníky a mobilní profesionály a nabízí dokonalou rovnováhu mezi výkonem a přenosností,“ řekl James Lin, generální ředitel divize notebooků společnosti Acer, která se zabývá IT produkty. „Notebook s certifikací Intel Evo nejenže poskytuje skvělé zážitky, ale může se také pochlubit stylovým tenkým a lehkým unibody šasi obráběným pomocí CNC a nádherným dotykovým displejem.“

„Společnosti Intel a Acer již dlouho spolupracují na vývoji úžasných notebooků,“ řekl Josh Newman, viceprezident a generální ředitel divize Client Computing Group Mobile Innovation. „Nyní se více než kdy jindy naši inženýři zaměřují na zážitky, na kterých záleží nejvíce, a to s pomocí platformy Intel Evo poháněné procesory Intel Core 12. generace.“ 

Prémiový, výkonný a lehký

Nový Acer Swift 5 (SF514-56T) je špičkový notebook určený pro mobilní profesionály, kteří potřebují pracovat na cestách a vypadat při tom elegantně. Za tímto stylovým vzhledem je CNC obráběné unibody šasi, které umožňuje využívat výhody procesoru Intel Core 12. generace s až 12 jádry a grafikou Intel Iris Xe - a to vše při nízké hmotnosti 1,2 kg díky hliníkovému provedení. Jeho 14,95 mm tenké tělo doplňuje 16 GB dvoukanálové paměti LPDDR5 a až 2TB PCIe Gen 4 SSD úložiště.

Swift 5 je vědomě navržen pro snadné používání a je vybaven funkcí Windows Hello, která je zabudována do čtečky otisků prstů na zapínacím tlačítku, aby umožnila pohodlnější a bezpečnější přihlašování – odtud funguje Cortana s hlasem jako osobní asistentka produktivity. Notebook byl také ověřen certifikací Intel Evo, že splňuje klíčové cíle v oblasti uživatelských zkušeností, jako je okamžité probuzení z režimu spánku a 10hodinová výdrž baterie v reálném provozu. V nouzi stačí 30 minut nabíjení, aby baterie vydržela přes 4 hodiny.

Touchpad notebooku OceanGlass, který je na dotek elegantní jako sklo, byl vyroben z plastového odpadu z oceánů. Toto ekologické odlišení není na úkor výkonu: touchpad má certifikaci Microsoft Precision Touchpad a podporuje víceprstá gesta.

Nádherný dotykový displej

Acer Swift 5 je vybaven nádherným dotykovým WQXGA (2 560 × 1 600 px)[1] displejem a řadou funkcí zaměřených na uživatele, které mu pomáhají vyniknout. Uživatelé si okamžitě všimnou tenkých rámečků na všech čtyřech stranách obrazovky, což umožňuje dosáhnout 92,22% poměru velikosti obrazovky k tělu. Poměr stran 16:10 nabízí více vertikálního prostoru než tradiční poměr stran 16:9, což znamená, že uživatelé mohou pojmout větší část dokumentu nebo tabulky, než budou muset posouvat obraz. Displej je vyroben s vrstvou antimikrobiálního skla Corning Gorilla Glass, které je odolné, a zároveň obsahuje ionty stříbra, které chrání povrch před ulpíváním mikrobů.

Swift 5 je obzvláště vhodnou volbou pro ty, kdo pracují z domova nebo jsou na cestách a často vyřizují konferenční hovory. Jeho webová MIPI kamera s rozlišením Full HD využívá technologii Acer Temporal Noise Reduction (TNR), která poskytuje vysoce kvalitní obraz i při slabém osvětlení, zatímco technologie Acer PurifiedVoice s funkcí AI Noise Reduction zajišťuje, že bude hlas uživatele zřetelný a jasný. Nechybí ani Wi-Fi 6E[5] pro lepší celkovou konektivitu.

Chlazení a konektivita

Na podporu výkonného hardwaru je Swift 5 vybaven působivou řadou chladicích řešení. Jeho podsvícená klávesnice se může pochlubit konstrukcí přívodu vzduchu, která odvádí o 8–10 % více tepla než standardní klávesnice, zatímco vylepšený systém dvou ventilátorů TwinAir a heatpipe D6 dále zvyšují průtok vzduchu a účinnost chlazení. Uživatelé mohou tento chladicí výkon přizpůsobit aktuálně prováděné úloze stisknutím kombinace kláves „Fn+F“ a přepínat mezi třemi režimy: tichým, normálním a výkonným.

Swift 5 dokáže uživatelům nabídnout to nejlepší ze dvou světů: je tenký a lehký, ale zároveň se může pochlubit plnohodnotnou nabídkou portů. Uživatelé mohou využít dva porty Thunderbolt 4, port HDMI 2.1 a dva porty USB 3.2 Gen 1 (jeden z nich lze použít k napájení zařízení, i když je samotný notebook vypnutý).

Acer Swift 3

Acer Swift 3 (SF314-512) je zbrusu nový 14" notebook vhodný pro využívání na cestách. Je k dispozici ve třech barevných provedeních a přináší uživatelům až nejnovější procesory Intel Core 12. generace a až 2TB SSD úložiště. Je vybaven jasným QHD displejem s poměrem stran 16:9 a Full HD webovou kamerou s technologií Acer TNR pro lepší videohovory, zatímco Wi-Fi 6E a DTS Audio přispívají k vynikajícímu zážitku ze streamování. Nezbytné porty jsou rovněž pokryty: USB typ C, USB typ A a HDMI 2.1.

Swift 3 je ideální pro životní styl „sbal se a jdi“. Lze jej rychle nabít během okamžiku a na jedno 30minutové nabití vydrží čtyři hodiny. Swift 3 je také vybaven systémem chlazení Acer TwinAir se dvěma ventilátory, který nabízí o 65,8 % lepší chladicí výkon než jediný ventilátor.

Cena a dostupnost

  • Acer Swift 5 (SF514-56T) bude v oblasti EMEA k dispozici v Q2/22 za cenu od 1 799 €.
  • Acer Swift 3 (SF314-512) bude v oblasti EMEA k dispozici v Q2/22 za cenu od 1 199 €.

Přesné parametry, ceny a dostupnost se může lišit v závislosti na zemi prodeje.

Tiskové zprávy

Diskuse