ASUS uvedl herní notebook ROG Strix SCAR 17 Special Edition

23. 5. 2022 14:35    Rubrika: Tiskové zprávy

ASUS představil herní notebook ROG Strix SCAR 17 Special Edition 2022. Tento vylepšený Strix SCAR obsahuje nejnovější hardware a špičkové řešení chlazení, které zaručují prvotřídní herní zážitky. Odpařovací komora ve spojení se směsí tekutého kovu Conductonaut Extreme chladí procesor i grafickou kartu a umožňují notebooku SCAR 17 SE využít potenciál jeho hardwaru na maximum. SCAR 17 SE se také vyznačuje výrazným kyberpunkovým designem, s prvním neviditelným inkoustem svého druhu aplikovaným přímo na kovové šasi.

ASUS uvedl herní notebook ROG Strix SCAR 17 Special Edition
  • Obrovský výkon - maximální CPU TDP až 65 W a až 175 W TGP s funkcí Dynamic Boost
  • Účinné chlazení - odpařovací komora a směs tekutého kovu Conductonaut Extreme snižuje teploty CPU a GPU
  • Ikonický styl SCAR - jedinečný design šasi a kybertextové šifry na víku napsané neviditelným inkoustem

Posouvání hranic

Na veletrhu CES 2022 představil ASUS notebook ROG Strix SCAR 2022, který přináší špičkový herní výkon díky nejnovějším čipům od společností Intel a NVIDIA. Na veletrhu Computex 2022 ASUS představuje model Strix SCAR 17 SE, speciální edici tohoto modelu s ještě vyšším výkonem. ROG navrhl SCAR 17 SE pro hráče, kteří potřebují nekompromisní herní stroj na turnaje.

Novinku pohání zbrusu nový procesor Intel Core i9-12950HX s výkonem až 65 W. Díky boost frekvenci až 5,2 GHz na jeho výkonných jádrech jednovláknový výkon nikdy nepolevuje, což je zárukou vysokých snímkových frekvencí v nejnovějších esportových titulech. Při nastavení manuálního režimu v aplikaci Armoury Crate může tento 65W procesor po omezenou dobu zvýšit výkon na ohromující maximální turbo výkon (PL2) 175 W, což umožňuje, aby SCAR 17 SE s vypnutým grafickým procesorem plnil funkci výkonného stroje pro tvorbu obsahu. SCAR 17 SE dokázal ve vícevláknovém testu Cinebench R23 v režimu Turbo dosáhnout skóre 22 257 bodů, což je výsledek konkurující výkonu stolního počítače. Grafická karta NVIDIA GeForce RTX 3080 Ti má maximální TGP až 175 W s funkcí Dynamic Boost, která slouží k tomu, aby poskytovala co nejvyšší počet snímků na obou dostupných variantách displeje - QHD 240 Hz i FHD 360 Hz. Oba displeje mají dobu odezvy 3 ms, nabízejí podporu Dolby Vision a jsou kompatibilní s technologií Adaptive Sync, takže hráčům poskytují výborný obraz ve hrách nebo při sledování oblíbeného obsahu.

SCAR 17 SE je vybaven až 64 GB rychlé paměti DDR5 4800 MHz, bleskovým úložištěm PCIe Gen 4 v zapojení RAID 0, a speciálním přepínačem MUX Switch pro špičkový herní výkon. Díky WiFi 6E a ethernetovému portu 2,5 Gb/s mohou hrát uživatelé online kdekoli. SCAR 17 SE nabízí vstupní a výstupní porty nové generace, včetně dvou portů USB-C, z nichž jeden podporuje Thunderbolt 4, a plnohodnotného portu HDMI 2.1, který nabízí obrazový výstup umožňující připojení 4K 120Hz monitoru.

Hrajte v klidu

Tyto špičkové komponenty vyžadují výkonné chlazení, aby mohly pracovat na maximální výkon. ROG Strix SCAR 17 SE proto sází na systém chlazení ROG Intelligent Cooling. Značka ROG již tři roky používá v různých noteboocích směs tekutého kovu Thermal Grizzly, která snižuje teplotu procesoru až o 10 °C ve srovnání s tradičními termálními pastami. Letos tým ROG pracoval se společností Thermal Grizzly na vývoji ještě efektivnějšího složení tekutého kovu nazvaného Conductonaut Extreme, který SCAR 17 SE využívá nejen ke chlazení procesoru, ale i grafické karty. Nabízí přibližně o 5 °C nižší teploty než standardní tepelná směs tekutého kovu .

Tento špičkový stroj je vybaven take vlastní odpařovací komorou, která pokrývá 48,8 % základní desky, což umožňuje vynikající odvod tepla z procesoru, grafiky a kritických komponent napájení. Ve spojení se čtyřmi chladiči s měděnými žebry tenkými pouhých 0,1 mm a vylepšenými ventilátory Arc Flow dokáže SCAR 17 SE snadno odvádět teplo a zajistit tak špičkový výkon i během herních maratonů.

Ikonický styl SCAR

Vylepšení notebooku ROG Strix SCAR 17 SE se neomezují pouze na vnitřní komponenty. Šasi se vyznačuje stejným RGB osvětlením a vyměnitelnými krytkami Armor Caps jako standardní verze notebooku Strix SCAR, ale přidává jedno tajemství navíc: speciálně vyvinutý neviditelný inkoust. Běžný neviditelný inkoust, který se obyčejně používá na papír, by při aplikaci na kovové tělo SCAR 17 SE neobstál. Výzkumný a vývojový tým ROG proto vytvořil látku, která dokonale splývá s kovovým víkem notebooku. Při běžném osvětlení má tato látka matnou kovovou strukturu, ale při použití UV svítilny se inkoust jeví jako zelený a modrý. Tento nový neviditelný inkoust prošel za šest měsíců zdokonalování řadou testů opotřebení a odolnosti. Tajemný text na víku notebooku ukrývá indicie, které pomohou k vítězství ve SCAR Runner, parkourové hře z pohledu první osoby zasazené do světa ROG SAGA.

Tiskové zprávy

Diskuse