ASUS představil telefon Zenfone 9

29. 7. 2022 16:20    Rubrika: Tiskové zprávy

Kompaktní smartphone v novém designu vybavený mobilní platformou Snapdragon 8+ Gen 1, s vylepšenými fotoaparáty, 4300mAh baterií a 120Hz AMOLED displejem

ASUS představil telefon Zenfone 9
  • Malý rozměry, velký výkonem – obrovský výkon nejmodernější mobilní platformy Snapdragon 8+ Gen 1 ve zcela novém kompaktním provedení o velikosti 5,9 palců.
  • Vyniká designem - nová textura s vysokou přilnavostí; certifikace IP68 ochrání před prachem a vodou.
  • Vyniká ve fotografování - 50Mpx hlavní fotoaparát se senzorem IMX 766, šestiosým hybridním gimbalovým stabilizátorem, nejnovějším EIS a ultrarychlým automatickým ostřením pro mimořádně ostré snímky bez chvění.
  • Vše jednou rukou - ergonomický design rozhraní ASUS ZenUI 9 pro ovládání jednou rukou a multifunkční senzor ZenTouch pro kompletní ovládání jednou rukou.
  • Nové praktické příslušenství - nový systém příslušenství Connex zahrnující pouzdro Connex Case, přihrádku na karty, stojánek a držák na batoh Smart Backpack Mount

ASUS na virtuální tiskové konferenci odhalil kompaktní smartphone Zenfone 9 s úhlopříčkou displeje 5,9 palců a vysokým výkonem. Novinka využívá nejmodernější špičkovou mobilní platformu Snapdragon 8+ Gen 1, což znamená, že s jedná o nejvýkonnější Zenfone, který byl kdy představen.

Nejnovější generace Zenfone 9 nabízí zcela nový design. Zaujme prémiovým, elegantní vzhledem ve čtyřech nových atraktivních barvách, novou povrchovou úpravou příjemnou na dotek a certifikací IP68, která garantuje odolnost proti prachu a vodě.

Telefon je vybaven zásadně vylepšeným systémem fotoaparátů. Hlavní 50Mpx fotoaparát Sony IMX 766 s novým šestiosým hybridním gimbalovým stabilizátorem, elektronickou stabilizací obrazu (EIS) a technologií ultrarychlého automatického ostření je zárukou ostrých fotografií a videí. K dispozici je také 12Mpx ultraširokoúhlý fotoaparát IMX 363 a 12Mpx přední fotoaparát IMX 663 zajišťující ostré selfie snímky a videohovory.

Zenfone 9 perfektně padne do jedné ruky a také celé uživatelské prostředí ASUS ZenUI 9 na platformě systému Android 12 je optimalizováno pro používání jednou rukou. K dispozici je také multifunkční boční tlačítko ASUS ZenTouch, které slouží nejen k zapínání, ale obsahuje i senzor otisků prstů pro bezproblémové odemykání a podporuje pohodlné ovládání gesty.

Nové příslušenství Connex Case umožňuje uživatelům připojit pouzdro na karty Connex Card Holder nebo chytrý stojánek Connex Smart Stand. K dispozici je také nový držák Smart Backpack Mount pro bezpečné připevnění telefonu Zenfone 9 k popruhu batohu.

Malý rozměry, velkým výkonem

5,9palcový Zenfone 9 je neuvěřitelně kompaktní a má neuvěřitelný výkon. Ten poskytuje špičková mobilní platforma Snapdragon 8+ Gen 1 v kombinaci s až 16 GB paměti LPDDR5 RAM a až 256 GB úložištěm UFS 3.1 ROM.

Zenfone 9 je zároveň chladnější a rychlejší než kdykoli předtím zásluhou vylepšeného systému chlazení. Místo teplovodivých trubic nyní používá špičkovou odpařovací komoru a k dispozici je i pokročilý rozptylovač tepla, který využívá měď, grafitové destičky a teplovodivou pastu.

Díky baterii s kapacitou 4300 mAh a energeticky úsporným komponentům vydrží Zenfone 9 bez nabíjení déle než kdykoli předtím. Zásluhou 30wattového nabíjecího adaptéru HyperCharge a technologie rychlého nabíjení se také rychle nabíjí.

Pokročilý 120Hz AMOLED displej nabízí přesnost barev s hodnotou Delta E < 1 a mimořádně plynulé scrolování. 115% pokrytí barevného spektra sRGB a 112% barevný gamut DCI-P3 zaručují obraz v kino kvalitě s mimořádně živými barvami za všech okolností. Spolupráce se společností Pixelworks, která je špičkou ve zpracování obrazu, přináší ještě lepší obraz s perfektní přesností barev. Nádherný displej chrání sklo Corning Gorilla Glass Victus, které odolá nečekaným nárazům a škrábancům.

Nový design

Zenfone 9 se prodává ve čtyřech nových atraktivních barevných variantách: Moonlight White, Sunset Red, Starry Blue a Midnight Black. Pocit z telefonu v ruce je opravdu úžasný, a to díky nově vyvinutému povrchovému materiálu s texturou. Zařízení je proto velmi odolné a současně se dobře drží. Tento materiál navíc pomáhá snížit hmotnost zadního krytu o 36 % ve srovnání s předchozí generací Zenfone.

Pro bezstarostné používání v interiéru i exteriéru má Zenfone 9 také certifikaci IP68 pro ochranu proti vniknutí prachu a vody.

Gimbalová stabilizace

Zenfone 9 nabízí po všech stránkách vylepšený hlavní fotoaparát Sony IMX766 s rozlišením 50 Mpx, který uživatelům umožňuje pořizovat dokonalé fotografie i na těch nejtmavších místech. Zbrusu nový šestiosý hybridní gimbalový stabilizátor zajistí videa bez rozmazání a chvění, i když je fotoaparát v pohybu. Tento nový gimbalový OIS stabilizátor sleduje každý pohyb telefonu Zenfone 9, a to v každém směru, a využívá tyto informace k nastavení celého modulu fotoaparátu v reálném čase. Dokáže kompenzovat posuny až o +/- 3°, takže pomůže vyhladit i ty nejdivočejší akce, a to bez optického zkreslení nebo "duchů". V kombinaci s technologií ultrarychlého automatického ostření - která rychle zaostřuje a plynule reaguje na změny - a novými algoritmy EIS proti chvění přináší Zenfone 9 mimořádně plynulé a profesionálně vypadající akční záběry bez ohledu na to, co točíte.

Kromě režimů Noc, Pro, Panorama, Zpomalený pohyb a Časosběrný snímek je k dispozici nový režim Světelná stopa (Beta), takže uživatelé mají jistotu dokonalých snímků a videí za jakýchkoli podmínek.

Také záznam zvuku má vysokou kvalitu. Funkce Audio HDR umožňuje uživatelům zachytit každý zvuk od nejtiššího po nejhlasitější, podobně jako lidské ucho. Technologie 3D Surround zachycuje přesný prostorový zvuk s vysokou věrností. V exteriéru zachytí funkce redukce šumu větru čisté nahrávky i v ne zcela ideálních podmínkách. Zenfone 9 je stejně jako jeho předchůdci vybaven standardním 3,5mm audio konektorem, takže se uživatelé nemusejí omezovat pouze na bezdrátová sluchátka.

Vše jednou rukou

Díky novému multifunkčnímu tlačítku ZenTouch umístěnému na boku je ovládání snadné – na vše stačí jedna ruka. Kromě odemykání jedním dotykem pomocí vestavěného snímače otisků prstů umožňuje uživatelům přejet palcem nahoru, dolů nebo dvakrát kliknout a nastavit různé funkce, včetně převodu hlasu na text, otevření notifikací, obnovení webové stránky, přesunu na horní/dolní část stránky a ovládání médií.

Nejnovější rozhraní ASUS ZenUI 9 v systému Android 12 je ještě lepší a bylo plně optimalizováno pro ovládání telefonu jednou rukou. Panel nástrojů fotoaparátu umožňuje snadnější navigaci v základních nastaveních telefonu a k dispozici je také nástroj Edge, který uživatelům umožňuje snadněji najít oblíbené aplikace. Dvojím poklepáním na zadní stranu telefonu můžete pořídit snímek obrazovky, spustit aplikaci fotoaparátu, rozsvítit svítiln, zapnout záznamník zvuku, otevřít službu Google Asistent nebo ovládat přehrávač médií. K dispozici je také lišta se stupnicí zoomu, která umožňuje rychlejší a snazší přibližování a oddalování.

Nové praktické příslušenství

Zenfone 9 je první telefon, který používá náš zbrusu nový modulární systém pouzder Connex. Uživatelé mohou začít s pouzdrem Connex a na jeho spodní polovinu připevnit další příslušenství Connex - Connex Smart Stand se stojánkem, který po otevření spustí vybranou aplikaci nebo hru, a také pouzdro Connex Card Holder na vizitky nebo kreditní karty.

S pomocí dalšího příslušenství - Smart Backpack Mount - připevníte Zenfone 9 na ramenní popruh batohu v ideální výšce a úhlu, abyste mohli telefon využívat k focení nebo natáčení. Telefon do magnetického držáku vložíte nebo ho z něj vyjmete během chvilky - k dispozici je i bezpečnostní šňůrka - a stejně jako Zenfone 9 ho můžete snadno obsluhovat jednou rukou.

Dostupné konfigurace a ceny

  • Zenfone 9 8GB/128GB Black, AI2202-1A002EU, 19 990,- Kč
  • Zenfone 9 8GB/128GB White, AI2202-1B003EU, 19 990,- Kč
  • Zenfone 9 8GB/128GB Red, AI2202-1C025EU, 19 990,- Kč
  • Zenfone 9 8GB/128GB Blue, AI2202-1D024EU, 19 990,- Kč
  • Zenfone 9 8GB/256GB Black, AI2202-1A004EU, 21 490,- Kč
  • Zenfone 9 8GB/256GB White, AI2202-1B005EU, 21 490,- Kč
  • Zenfone 9 16GB/256GB Black, AI2202-1A006EU, 22 990,- Kč

TECHNICKÉ PARAMETRY ASUS Zenfone 9

  • Barvy: Midnight Black, Moonlight White, Sunset Red, Starry Blue
  • Displej: 5,9" 1080x2400 (20:9), 445 ppi, Samsung AMOLED 120 Hz, 112 % DCI-P3, 151 % sRGB, Delta E<1, HDR10+
  • CPU a GPU: Mobilní platforma Snapdragon 8+ Gen 1, takt procesoru až 3,2 GHz s grafickým procesorem Qualcomm Adreno 730
  • Paměť a úložiště: RAM: 6 / 8 / 16 GB - LPDDR5, ROM: 128 / 256 GB - UFS 3.1
  • Baterie: Vysokokapacitní o kapacitě 4300 mAh s 30W nabíjecím adaptérem HyperCharge
  • Bezdrátová technologie: WiFi 6E Qualcomm WCN6856 (802.11a/b/g/n/ ac /ax, 2x2 MIMO), Bluetooth 5.2 s podporou Snapdragon Sound a Qualcomm aptX Adaptive, aptX Lossless, Wi-Fi Direct, NFC
  • Zadní kamera: 50Mpx snímač Sony IMX766 s Gimbal OIS, 2x2 OCL, PDAF, 12Mpx snímač Sony IMX363, duální PDAF
  • Přední kamera: 12Mpx snímač Sony IMX663, duální PDAF
  • Funkce: šestiosý hybridní gimbalový stabilizátor, Režim Light Trail – světelná stopa (Beta), Podpora nahrávání videa v rozlišení 8K/4K
  • Záznam zvuku HDR
  • Audio: Dva stereofonní reproduktory se zesilovači Qualcomm, 3,5mm konektor pro sluchátka s technologií Qualcomm Aqstic WCD9380, Optimalizace zvuku od společnosti Dirac
  • Záznam videa: Video v rozlišení 8K UHD (7680 x 4320) při 24 fps + EIS, Video v rozlišení 4K UHD (3840 x 2160) při 30 / 60 fps + EIS, Záznam videa 1080p FHD při 30 / 60 fps + HyperSteady
  • Senzory: Akcelerátor, E-kompas, senzor přiblížení, senzor okolního světla, senzor otisků prstů, Gyroskop (podporuje ARCore), Hallův senzor
  • SIM karty: NANO SIM/NANO SIM 2 volba 2, podpora DSDV 5G+5G (sim1, sim2 podporují LTE)
  • Navigace: Podpora GNSS GPS (L1/L5), Glonass (L1), Galileo (E1/E5a), BeiDou (B1/B2a), QZSS (L1/L5) a NavIC (L5).
  • Operační systém: Android 12 s ASUS ZenUI 9
  • Rozměry: 146,5 x 68,1 x 9,1 mm
  • Hmotnost: 169 g
Tiskové zprávy

Diskuse