Dell Technologies představuje nové notebooky XPS 13 a XPS 13 2v1

28. 6. 2022 18:45    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Dell Technologies pokračuje v modernizaci portfolia ultrapřenosných laptopů a uvádí na trh nový model XPS 13. Zároveň představuje zařízení XPS 13 2v1, které vstoupí na trh letos v létě. Oba modely jsou díky svému důrazu na flexibilitu a multitasking ideálními společníky pro práci na cestách.

Dell Technologies představuje nové notebooky XPS 13 a XPS 13 2v1

Model XPS 13 poskytuje výdrž baterie až 12 hodin a v kombinaci s tenkým a kompaktním designem, nízkou hmotností a úhlopříčkou 13" je vhodným řešením na cesty, které se jednoduše vejde i do kabelky či menšího batohu. Díky procesorům Intel Core 12. generace zároveň přináší špičkový výkon. Vybaven je pátou generací displeje InfinityEdge s tenkými rámečky na všech stranách. Spolu s většími reproduktory, hlasitějším zvukem a hlubšími basy tak poskytuje vše potřebné pro dlouhé hodiny zábavy, ať už jde o streamovaní hudby, videohovor s přáteli nebo sledování filmů. Přednostmi nového modelu jsou také vysoký jas, vylepšená čitelnost, precizní detaily, rozlišení až 4K+ a živé barvy. Inteligentní řízení intenzity světla je zajištěno díky technologii Eyesafe, která navíc omezuje škodlivé modré světlo. Nový XPS 13 je v nabídce s Windows 11 nebo Ubuntu 20.04.

XPS 13 nabízí minimalistické provedení z tónovaného vysoce kvalitního hliníku obráběného na CNC strojích. K dispozici je v jemných odstínech Sky a Umber. Filozofie řady XPS spočívá v celkovém zjednodušení a upozadění technologií tak, aby zařízení byla kompaktní a minimalistická. Tým konstruktérů se zaměřil na návrh miniaturní základní desky, která je 1,8× menší než v modelu XPS 13 z roku 2021. Jde o nejmenší základní desku vytvořenou pro počítače Dell. Díky tomu mohly být zvětšeny kryty reproduktorů a implementovány další nové technologie.

Flexibilita tabletu a pohodlí notebooku díky zařízení XPS 13 2v1

Zařízení XPS 2v1, tedy notebook kombinovaný s tabletem, poskytuje maximální flexibilitu a jednoduchý přechod mezi streamováním, tvorbou, sdílením obsahu a čímkoliv dalším, co je pro uživatele prioritou. Jde o první zařízení této řady vybavené připojením 5G, které umožňuje rychlejší stahování, srovnatelné s rychlostí WiFi, ale v podobě mobilního internetového připojení. Technologie eSIM umožňuje připojovat se i v zahraničí k sítím globálních operátorů bez nutnosti měnit SIM karty.

XPS 2v1 umožňuje plynulý přechod z režimu konzumace médií do režimu plné produktivity připojením magnetického pouzdra XPS Folio, které zajišťuje pohodlí práce jako na notebooku. Využít lze také stylus XPS, vhodný pro leváky i praváky, díky kterému zařízení funguje jako moderní skicák, který je vždy po ruce pro zachycení všech vizí a nápadů. Stylus lze po připevnění k zařízení jednoduše nabíjet, přičemž při plném nabití vydrží až 50 dní používání. XPS Folio i stylus se prodávají samostatně.

Displej zařízení disponuje rozlišením až 3K. Přední webová kamera s rozlišením 1080p nabízí ostrý a jasný obraz a pro pohodlí při videohovorech je umístěna vodorovně. Zadní 4K fotoaparát pak umožňuje pořizovat vysoce kvalitní fotografie, které lze v zařízení okamžitě editovat.

XPS 13 2v1 bude k dispozici ve dvou variantách podle typu připojení, a to WiFi 6E nebo 5G, přičemž obě verze mají elegantní minimalistický design. Model WiFi 6E je stejně jako XPS 13 zkonstruován z frézovaného hliníku a je k dispozici v decentní modré barvě Sky. Model 5G má zadní stranu vyrobenou ze skla Gorilla Glass 7, které bylo zvoleno pro zajištění optimálního připojení a eliminaci rušení signálu. Je k dispozici v tmavším odstínu Slate.

Dell Technologies plní svůj závazek udržitelnosti

V souladu s dlouhodobým závazkem společnosti Dell Technologies snižovat svůj dopad na životní prostředí jsou šasi XPS 13 a XPS 13 2v1 sestaveny z hliníku s nízkou uhlíkovou stopou, vyrobeného s užitím obnovitelné energie z vodních zdrojů, což snižuje emise uhlíku o 70 % oproti hliníkovým šasi vyráběným v tradičních provozech se spalováním uhlí. Zařízení XPS 13 a XPS 13 2v1 mají registraci EPEAT Gold a oba se dodávají v obalu ze 100% obnovitelného nebo recyklovaného materiálu.

Tiskové zprávy

Diskuse