Dynabook rozšiřuje řadu notebooků X o Portégé X40-K

6. 4. 2022 18:15    Rubrika: Tiskové zprávy

Dynabook Europe rozšiřuje svou prémiovou řadu firemních notebooků X o nový 14” přístroj Portégé X40-K, jehož koncepce je založena na špičkovém designu a funkcích, které usnadňují moderní flexibilní práci. Elegantní a praktický notebook Dynabook Portégé X40-K obsahuje řadu vylepšených funkcí pro stále se vyvíjející potřeby mobilních uživatelů.

Dynabook rozšiřuje řadu notebooků X o Portégé X40-K
  • Vylepšená konektivita a prémiový design spolu s vysokým výkonem usnadňují hybridní práci
  • Pohodovou práci zajišťují obrazové a zvukové funkce využívající umělou inteligenci a systém tichého chlazení

„Nejnovější přírůstek do naší prémiové řady Dynabook X demonstruje naší filozofii dodávat zákazníkům to nejlepší v oblasti přenosných počítačů,“ říká Damian Jaume, prezident Dynabook Europe GmbH. „Nový notebook Portégé X40-K přináší vylepšenou konektivitu, výkon a funkce pro vzdálenou týmovou spolupráci v elegantním hliníkovém šasi a nabízí perfektní sadu nástrojů pro uživatele bez ohledu na to, odkud pracují.“

Ultra rychlé připojení při práci na cestách

Notebooky Portégé X40-K pohání nejnovější 12. generace procesorů Intel Core spolu s operačním systémem Windows 11 Pro. Moderním uživatelům nabízí bohatou konektivitu včetně dvou portů Thunderbolt 4, rozhraní HDMI 2.0, dalších konektorů USB-A 3.2, LAN a slotu pro paměťovou kartu Micro SD. Díky tomu lze notebook propojit se všemi potřebnými periferiemi pro zobrazení, nabíjení i přenos dat bez potřeby replikátoru portů. Uživatelé, kteří chtějí využít oba porty Thunderbolt 4 pro připojení různých zařízení, mohou k nabíjení použít také samostatný AC konektor.

Nový notebook je pro maximálně efektivní a stabilní připojení na cestách vybaven také nejnovější technologií Intel AX211 2x2 Wi-Fi 6E a Bluetooth 5.2. Portégé X40-K je možné osadit až 32 GB paměti DDR4 3200 MHz konfigurovatelná ve dvou slotech SO-DIMM, a skvělý grafický výkon zajišťuje grafická karta Intel Iris Xe. To vše podporují SSD disky Gen 4 s velmi vysokými přenosovými rychlostmi a kapacitou až 1 TB.

Zvuk a obraz vylepšuje umělá inteligence

Zcela nový AI zvukový systém a HD kamera s FA (rozpoznávání obličeje) propůjčují notebooku Portégé X40-K ideálními podmínky pro vzdálenou práci. Audio řešení AI Realtek potlačuje nežádoucí zvuky z pozadí a průběžně udržuje vynikající srozumitelnost hlasu uživatele. Také kamera využívá při videohovorech prvky umělé inteligence ke korekci osvětlení a zlepšení viditelnosti obličeje a jeho kontur. Pomocí inteligentních nástrojů mohou přitom uživatelé nezávisle na platformě videohovoru skrýt pozadí obrazu a udržet při videohovorech své soukromí. Díky tomu, že je tato funkce řešena na úrovni kamery, soukromí lze zachovat i v případě, kdy je třeba použít nestandardní aplikace pro videokonference.

Špičkové provedení a prémiová povrchová úprava

Portégé X40-K byl pečlivě navržen tak, aby skloubil prémiový design i výkon. Hliníkové šasi s broušeným povrchem v barvě Dark Tech Blue dokonale kombinuje kvalitu a cenovou dostupnost. Vystouplé, matně stříbrné logo Dynabook dodává přístroji nádech luxusu – poskytuje prvotřídní povrchovou úpravu spolu s diamantem řezanými detaily na víku a touchpadu.

Designově výrazné prémiové provedení Portégé X40-K doplňuje praktická a odolná konstrukce. Jeho tenký 3stranný rámeček umožnil dosáhnout ideálního poměru 14” displeje a minimálních celkových rozměrů přístroje bez kompromisů. Ultratenké a lehké provedení s tloušťkou pouhých 17,9 mm a hmotností 1,46 kg* vychází vstříc uživatelům, kteří tráví hodně času na cestách. Snížená bezrámová klávesnice chrání antireflexní displej před přenosem nečistot z klávesnice při zavřeném víku. Pokročilý systém chlazení využívá výjimečně tiché dvojité ventilátory a gumové podložky na vnější spodní straně umožňující správnou cirkulaci teplého i studeného vzduchu.

Inovativní proces eloxování hliníku chrání povrch při každodenním přenášení před poškrábáním a velmi praktickým prvkem při hybridní práci je také klávesnice odolná proti polití. Možnosti prezentace a efektivního sdílení obsahu při osobních jednáních zvyšuje víko, které lze otevřít až do úhlu 180 stupňů. Celkovou robustnost notebooku Portégé X40-K, který demonstruje dlouhodobý závazek společnosti Dynabook v oblasti kvality a spolehlivosti, potvrdily i testy odolnosti MIL STD 810H.

Nekompromisní zabezpečení

Jednou z klíčových priorit Portégé X40-K je precizní zabezpečení uložených dat. Notebook splňuje požadavky na zařízení Microsoft Secured-core a vlastní BIOS Dynabook poskytuje spolu s Trusted Platform Module (TPM) 2.0 a možností ověření uživatele pomocí rozpoznání obličeje i otisku prstu velmi silnou ochranu před rostoucím množstvím kybernetických hrozeb. Soukromí a bezpečí uživatelů Portégé X40-K posiluje navíc, posuvný kryt webové kamery, slot pro bezpečnostní zámek a volitelná čtečka čipových karet.

Notebook Portégé X40-K bude na evropském trhu dostupný od května 2022.

* v závislosti na konfiguraci

Tiskové zprávy

Diskuse