HP na veletrhu CES 2022: Technologie pro chytrou spolupráci

6. 1. 2022 18:05    Rubrika: Tiskové zprávy

Hybridní způsob práce si žádá více než jen možnost spolupracovat a zůstávat v kontaktu. Vyžaduje, aby technologie uživatelům nabízely tentýž zážitek bez ohledu na to, kde se právě nacházejí. Lidé nyní mají možnost pracovat, odkud jim to právě vyhovuje, ale to nic nemění na očekáváních, kladených na jejich pracovní výsledky. Uživatelé potřebují, aby je bylo dobře a zřetelně vidět i slyšet, aby mohli odvádět produktivní práci a mohli se inspirovat.

HP na veletrhu CES 2022: Technologie pro chytrou spolupráci

„Hybridní způsob práce změnil vše. V dnešní době jsme získali větší svobodu být produktivní a kreativní odkudkoli,“ uvedl Alex Cho, prezident divize Personal Systems společnosti HP Inc. „Naše inovace v oblasti hardwaru, softwaru i poskytovaných řešení přinášejí uživatelům vše potřebné pro to, aby mohli úspěšně fungovat v hybridním světě. Poskytují jim prostředí, ve kterém mohou produktivně a tvůrčím způsobem realizovat ty nejinspirativnější myšlenky.“

Smysluplná spolupráce v hybridním prostředí

V návaznosti na nedávné uvedení řešení HP Presence představila společnost HP nové zajímavé funkce, přinášející ještě kvalitnější videokonference. Uživatelé nyní získávají možnost vylepšit svůj obraz na obrazovce a přizpůsobit si, jak se budou na schůzkách prezentovat, pomocí filtru vzhledu. Aplikace myHP jim k tomu nabízí jednotný ovládací panel, který umožňuje ovládat a přizpůsobit si práci s počítačem – například použít jedním kliknutím zvolené nastavení videa ve všech aplikacích pro videokonference. Společnost HP také zpřístupnila pokročilou technologii pro spolupráci u širší škály produktů ve svém portfoliu včetně počítačů EliteBook 800 G9 Series, EliteBook 1000 G9, ZBook Firefly G9, zakřivených monitorů Z40c a Z34c G3 a nejnovějších počítačů Elite Dragonfly. Od 5Mpx kamer s funkcí HP Auto Frame až po filtry pro redukci šumu, založené na umělé inteligenci a technologii dynamického vyrovnávání hlasu – HP Presence přináší lepší způsob, jak být vidět, slyšet a sdílet nápady, i pracovníkům mimo zasedací místnost.

Společnost HP rozšířila své portfolio zařízení Elite Dragonfly a posunula možnosti spolupráce na zcela novou úroveň. Reagovala tím na požadavky zákazníků ohledně prémiových mobilních zařízení, určených pro hybridní práci. Tato zařízení se řadí mezi absolutní špičku i ve sféře udržitelnosti, protože se vyrábějí z recyklovaného hořčíku, hliníku a plastů, které by jinak skončily v oceánu.

HP Elite Dragonfly G3 se systémem Windows 11 umožňuje mobilním profesionálům maximálně se zapojit do každé schůzky. HP Elite Dragonfly G3, postavený na procesorech Intel 12. generace, je se svojí hmotností pod 1 kg lehký doslova jako pírko a je k dispozici v odstínu břidlicově modré nebo přírodně stříbrné. Notebook HP Elite Dragonfly G3 nabízí konvertibilní konstrukci a je vybaven 13,5″ obrazovkou, která díky své výšce, dané poměrem stran 3:2, zároveň uživatelům umožňuje být stále produktivní. Notebook Elite Dragonfly, jehož funkce dále vylepšuje řešení HP Presence, nabízí mimořádně široké možnosti spolupráce, k čemuž přispívá technologie Audio by Bang & Olufsen a čtyři diskrétní reproduktory, které společně vytvářejí pohlcující zvuk, technologie HP Dynamic Voice Leveling, jež automaticky optimalizuje čistotu hlasu, a funkce redukce šumu 2.0 založená na umělé inteligenci, která vylepšuje zvuk tak, aby bylo uživatelům rozumět i přes nasazenou roušku či respirátor. Baterie přístroje je vybavena funkcí inteligentního nabíjení, neboť se dokáže učit ze způsobu, jakým je notebook používán, a optimalizuje spotřebu energie. Robustní ochranu proti malwaru a hackerům poskytuje řešení HP Wolf Security for Business.

Hybridní způsob práce znamená, že jako zasedací místnost může posloužit jakýkoli prostor. Ať už se práci věnujete z domova, z kanceláře nebo někde na cestách, můžete s ostatními spolupracovat, jako byste se nacházeli ve stejné místnosti. Přispívá k tomu realistický obraz a čistý zvuk, o něž se postará některý z pěti nových konferenčních monitorů, navržených s cílem vytvořit produktivní pracovní prostředí, ve kterém se vám bude dobře spolupracovat, a nebudou vás rozptylovat jakékoli rušivé vjemy.

Konferenční monitory HP E24m, E27m a E34m jsou nejpokročilejší konferenční monitory na světě, které vám ve vašem pracovním prostoru umožní uskutečňovat co nejautentičtější schůzky, kdy se s ostatními setkáváte tváří v tvář. Díky 5Mpx webové kameře s možností naklápění, vylepšeným senzorům osvětlení, přihlašování pomocí Windows Hello, mikrofonům s potlačením šumu a předním reproduktorům se budete moci při každém videohovoru prezentovat v tom nejlepším světle. Tyto monitory splňují více než 200 kritérií kvality a nesou certifikaci pro použití s platformou Zoom, tudíž si můžete být jisti, že vás bude díky vysoce kvalitnímu obrazu a zvuku dobře vidět i slyšet. Když se přesouváte z jedné místnosti do druhé, jednoduše připojíte celou sestavu jedním kabelem USB-C a nebudete mít na stole nepořádek. Pokud jde o váš celkový komfort, chraňte své oči pomocí technologie HP Eye Ease s trvale zapnutou funkcí potlačení modré složky světla a pracujte pohodlně díky čtyřcestné ergonomii.

Monitory HP M24 a M27 s webovou kamerou se ideálně hodí pro komunikaci s přáteli a rodinou nebo pro učení z domova díky 5Mpx webové kameře, předním reproduktorům a mikrofonům s funkcí potlačení šumu. Připojte své zařízení jediným kabelem USB-C a získáte bezproblémové připojení k jakémukoli chromebooku s certifikací Works With Chromebook.

Každá společnost potřebuje, aby její zaměstnanci byli produktivnější, lépe navzájem spolupracovali a aby byli dobře zabezpečeni při práci v novém hybridním světě. Mezi další nová zařízení se systémem Windows 11, vytvořená s ohledem na tuto skutečnost, patří:

  • HP Elite x360 1040 G9 a HP EliteBook 1040 G9 posouvají hranice výkonnostních a hmotnostních parametrů pro všechny typy mobilních pracovníků. Zařízení byla nově navržena, aby co nejvíce usnadňovala přesuny při hybridním způsobu práce, mají tenké a lehké šasi s poměrem stran 16:10, které umožňuje zobrazit více obsahu a omezuje nutnost posouvání. Díky technologii HP Presence jsou uživatelé vidět a slyšet v maximální možné kvalitě díky 5Mpx fotoaparátu, 940nm infračervené kameře a softwaru, zajišťujícímu zvuk bez rušivých vjemů a čisté podání hlasu.
  • Počítače HP EliteBook 800 G9 Series byly přepracovány a mají velmi tenké šasi, novou obrazovku s poměrem stran 16:10 a větší clickpad. Díky funkci HP Presence mohou lidé spolupracovat osobnějším způsobem a k dispozici mají též volitelnou 5Mpx kameru s automatickým sledováním, Audio by Bang & Olufsen a volitelné připojení 5G.
  • Počítače HP EliteBook 600 G9 Series jsou výkonná, snadno obsluhovatelná a vysoce zabezpečená zařízení, která lze díky standardizaci snadno integrovat do stávající IT infrastruktury a jež zároveň poskytují uživatelům nástroje, potřebné k práci téměř odkudkoli.
  • Počítače HP ProBook 400 G9 Series kombinují lehký, upgradovatelný design s profesionálním výkonem, zabezpečením a odolností, což znamená ideální pro rostoucí firmy.

Expandujte všude tam, kam vás může zavést vaše nově nalezená inspirace

V dnešním hybridním světě používáme více zařízení a při práci neustále přecházíme z jednoho na druhé. Střídáme přitom náhlé okamžiky kreativity, které mohou přicházet, když jsme zrovna na cestách, s dobou delšího soustředění u pracovního stolu. Tvůrčí osobnosti potřebují v tomto novém prostředí digitální řešení, jež jsou dostupná, konzistentní, vzájemně se doplňují a umožňují nepřetržitou práci.

  • Stolní počítač HP ENVY je nový všestranný a výkonný počítač pro tvůrčí profese, který byl navržen jako výpočetní centrum, jež vám pomůže učit se, tvořit a zvládat všechny aspekty moderního života. Tvořte bez omezení s aplikací HP Palette [ODKAZ], která obsahuje nástroj Duet for HP pro použití tabletu, telefonu nebo počítače jako druhého displeje, a snadno použitelnou aplikací HP QuickDrop, umožňující přenášet soubory mezi zařízeními. K počítači jednoduše připojíte zařízení, která používáte při tvůrčí činnosti, a díky několika vysokorychlostním portům včetně Thunderboltu a čtečky karet a možnosti připojit až čtyři monitory s rozlišením 4K budete ještě produktivnější. Díky systému Windows 11, procesoru Intel Core i9 až 12. generace a grafické kartě ve verzi až NVIDIA GeForce RTX 3080 Ti spolu s možností snadného upgradu či rozšíření hardwaru jedním dotykem bez použití nástrojů udrží tento počítač krok s růstem vašich tvůrčích schopností.
  • HP Z2 Mini G9, nejvýkonnější pracovní ministanice na světě, přináší špičkový výkon, podtržený novým, univerzálním a moderním designem. Architekti a grafikové, kteří potřebují dostatečně malé zařízení, aby se vešlo do stísněného prostoru, se již nemusejí uskrovňovat co do výkonu. Počítač Z2 Mini G9 je vybaven nízkoprofilovou profesionální grafickou kartou NVIDIA RTX v kombinaci s procesory Intel Core nové generace včetně řady K pro plynulý přechod mezi více aplikacemi pro návrh, vykreslování a simulaci a možnost využívat pracovní postupy 2D a 3D designu.
  • Zakřivené displeje HP Z40c G3 a HP Z34c G3 jsou určeny pro tvůrce a náročné uživatele, kteří chtějí nahradit svou sestavu dvou monitorů jedním velkým displejem s přesným podáním barev, při jehož používání se budou moci plně soustředit na práci. Zakřivený displej HP Z40c G3, největší konferenční monitor na světě s integrovanou webovou kamerou 4K, vám umožní vidět každý detail na ostré 40" obrazovce s poměrem stran 5K:2K, vysokou hustotou pixelů a bezproblémovým a rychlým připojením Thunderbolt 3, které je dostatečné k nabíjení dvou počítačů najednou. Pokud tvůrci pracují na více zařízeních, souborech a projektech zároveň, umožňuje jim během pracovního procesu ničím nerušenou kreativitu aplikace HP Device Bridge 2.0. Připojte Z2 Mini i Firefly – nebo libovolné zařízení se systémem Windows či Mac – k oběma displejům a pracujte současně s možností snadného přetahování souborů mezi oběma počítači. Pro zvýšení bezpečnosti zapněte řízené sdílení souborů, abyste měli jistotu, že je vaše síť dostatečně chráněna.

Mezi další nová zařízení a příslušenství pro tvůrce patří:

  • Zbook Firefly 14 G9, nejmobilnější pracovní stanice HP Zbook, a Zbook Firefly 16 G9 nabízejí v elegantní, skutečně mobilní pracovní stanici výkon profesionální úrovně, webovou kameru s umělou inteligencí a displej HP DreamColor s přesným podáním barev. Díky nové generaci procesorů Intel Core, grafickému procesoru NVIDIA T550 a až 64 GB paměti můžete současně otevírat velké soubory a spouštět profesionální aplikace, čímž dosáhnete rychlého multitaskingu a vysoké produktivity. Ať už pracujete kdekoli, s notebookem Zbook Firefly G9, který nabízí vše, co potřebujete ke spolupráci a správě projektů, zůstanete neustále produktivní.
  • Nový 27palcový stolní počítač HP ENVY All-in-One, navržený pro tvůrce, vám umožní být při tvorbě, komunikaci a spolupráci ve vrcholné formě. Tato 27palcová, menší, ale stejně výkonná verze nedávno představeného 34palcového modelu, s rozlišením 4K nabízí věrné barvy, vysoký výkon a odnímatelnou kameru s magnetickým uchycením.

Ceny a dostupnosti

  • Notebook HP Elite Dragonfly G3 bude v České republice v prodeji od června za ceny od 42 900 Kč.
  • Konferenční monitor E34m bude v České republice v prodeji od května. Cena bude oznámena později.
  • Konferenční monitory HP E24m a E27m budou v České republice v prodeji od února za ceny od 10 990 Kč.
  • Monitory HP M24 a M27 budou v České republice v prodeji od ledna za ceny od 6 990 Kč, respektive od 7 490 Kč.
  • Notebook HP EliteBook 1040 G9 bude v České republice v prodeji od června za ceny od 35 490 Kč.
  • Notebook HP EliteBook x360 1040 G9 bude v České republice v prodeji od června za ceny od 40 900 Kč.
  • Notebooky HP EliteBook 830 G9, HP EliteBook 840 G9 a HP EliteBook 860 G9 budou v České republice v prodeji od června za ceny od 29 900 Kč.
  • Notebook HP EliteBook x360 830 G9 bude v České republice v prodeji od června za ceny od 32 900 Kč.
  • Notebooky HP EliteBook 630 G9, HP EliteBook 640 G9 a HP EliteBook 650 G9 budou v České republice v prodeji od května za ceny od 22 900 Kč.
  • Notebooky HP ProBook 440 G9 a HP ProBook 450 G9 budou v České republice v prodeji od května za ceny od 17 490 Kč.
  • Informace k ceně a dostupnosti stolního počítače HP ENVY budou oznámeny později.
  • Informace k ceně a dostupnosti pracovní stanice HP Z2 Mini G9 budou oznámeny později.
  • Zakřivené monitory HP Z34c G3 a HP Z40c G3 budou v České republice v prodeji od března za ceny od 22 890 Kč, respektive od 35 790 Kč.
  • Informace k ceně a dostupnosti notebooku HP ZBook Firefly G9 budou oznámeny později.
  • Informace k ceně a dostupnosti All-in-One počítače HP ENVY 27 budou oznámeny později.
Tiskové zprávy

Diskuse