Lenovo portfolio pro malé a střední podniky inspirované novými trendy

6. 1. 2022 18:35    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Lenovo představila v rámci veletrhu CES 2022 rozšíření podznačky ThinkBook včetně příslušenství, s prémiovým zpracováním a inovativními funkcemi, které mají za cíl uspokojit nové generace malých a středních podniků. ThinkBook Plus Gen 3 přináší vůbec jako první na trhu1 17,3palcový ultra široký displej s poměrem stran 21:10 a inovativní 8palcovou sekundární obrazovku, která posouvá multitasking na další úroveň a otevírá nekonečné možnosti používání.

Lenovo portfolio pro malé a střední podniky inspirované novými trendy

Lenovo také představuje zbrusu nové portfolio desktopů. ThinkCentre neo nabízí rostoucím firmám širší výběr přizpůsobitelných a výkonných pevných výpočetních řešení v nové éře vzájemně propojených hybridních pracovišť.

Kromě toho může ThinkBook 13x Gen 2 obsahovat volitelnou nabíjecí podložku ThinkBook Wireless Multi-Device Charging Mat, která přináší bezdrátové nabíjení2 pro notebook přes Power by Contact a kompatibilní mobilní zařízení přes Qi nabíječku.3 ThinkBook 14 Gen 4+ i a nový ThinkBook 16 Gen 4+ i mají tenčí design, displej s poměrem stran 16:10, větší skleněné touchpady, inteligentní senzory a chytřejší funkce. Všechny modely jsou poháněny procesory Intel Core 12. generace se systémem Windows 11. Pro doplnění portfolia přidává Lenovo nové příslušenství včetně praktického batohu a myši.

Produktivita na dvou obrazovkách

Rozšíření displejové výbavy pro zvýšení produktivity a efektivity obvykle vyžaduje připojení druhé obrazovky, která nebývá přenosná. ThinkBook Plus Gen 3 toto mění představením prvního 17,3palcového notebooku s vestavěným sekundárním 8palcovým plnobarevným LCD displejem. Produktivní multitasking se stal novou normou, ale často vyžaduje více zařízení a větší pracovní prostor. S ThinkBook Plus Gen 3 se nyní tento pracovní prostor stává mobilním. Ultra širokoúhlý primární displej s poměrem stran 21:10 již nabízí více prostoru pro využití funkce Windows 11 Snap, ale přidání druhého dotykového displeje s integrovaným digitálním perem představuje další nové scénáře:

• Nástroje aplikací4 se mohou zobrazit na druhém displeji, aby hlavní obrazovka zůstala volná pro tvorbu.
  • Poutavější spolupráce s konferenční komunikací na celou šířku, přidáním chatovacího okna na druhém displeji5 nebo funkcí poznámkového bloku6 pro zapisování poznámek během online setkání.
  • Lze využít jako kreslící desku pro úpravu či editování obrázků.
  • Funkce „vodopádu“ je velmi užitečná při úpravě dokumentů, kdy se zobrazení zdrojových stránek může rozšířit z hlavního displeje na druhý.
  • „Magic Launcher“7 může umístit ikonky často používaných aplikací na druhý displej pro rychlý přístup.
  • Díky funkci kalkulačky je navigace v tabulkách nebo finančních aplikacích hračkou, spuštění lze dokonce nakonfigurovat tak, aby se kalkulačka automaticky otevřela například při spuštění tabulky.
  • Zrcadlení smartphonu8 na druhý displej zlepšuje multitasking a synergii mezi zařízeními.

ThinkBook Plus Gen 3 je vysoce výkonný notebook díky procesorům Intel Core H-Series 12. generace, paměti až 32 GB LPDDR5 a úložišti 2 TB SSD. ThinkBook Plus Gen 3 má také:

• 17,3palcový primární displej, ultra širokoúhlý poměr stran 21:10 s rozlišením 3072 x 1440 při 120 Hz, jas až 400 nitů a 90% poměr obrazovky k tělu (STB) s podporou Dolby Vision a certifikací Low Blue Light s TÜV Rheinland EyeSafe .
  • Druhý 8palcový LCD dotykový skleněný displej s rozlišením 800x1280, integrované digitální pero.
  • Tlačítko Smart Power s integrovanou čtečkou otisků prstů.
  • Infračervená kamera FHD s fyzickou krytkou na zvýšení soukromí.
  • Systém reproduktorů s Dolby Atmos od Harman/Kardon
  • Wi-Fi 6E pro rychlé a stabilní připojení.
  • Podsvícená klávesnice a skleněná podložka Click Pad.

ThinkCentre neo inspiruje novou generaci

Stolní počítače jsou často vhodnější pro konkrétní pracovní úkoly nebo funkce. Produktivita se dá zlepšit zejména v náročných grafických aplikacích nebo u velkých datových souborů. Úvahy o nákladech mohou učinit z desktopů výhodnější investiční volbu s cenově výhodnějším počátečním vkladem a jednodušší údržbou a správou.

ThinkCentre neo přichází ve stylovém a minimalistickém designu s terazzo barvou a speciální povrchovou úpravou. Technologie ThinkShield zajišťuje vyšší bezpečnost. Závazky v oblasti udržitelnosti společnosti Lenovo jsou posíleny vůbec prvním využitím plastů, které by jinak skončily v oceánech, a to v balení a ekologickém designu počítače s použitím recyklovaného odpadu a surovin bez obsahu barev. Lenovo představuje tři modely v řadě neo, všechny poháněné procesory Intel Core 12. generace: ThinkCentre neo 70t, ThinkCentre 50s a ThinkCentre neo 30a 24.

• ThinkCentre neo 70t je navržen tak, aby vyhovoval potřebám tvůrců obsahu, vývojářům a každému, kdo pracuje na komplikovaných úkonech. Obsahuje až 128 GB paměti DDR5, grafiku NVIDIA až do RTX 3060 Ti s certifikací NVIDIA Studio a úložiště 2 TB HDD / 1 TB SSD pro provádění více úkonů bez přerušení. S kabelem Smart Cable, který okamžitě spojuje dvě počítačová zařízení, aby běžela současně na jedné obrazovce, je spolupráce mnohem jednodušší. Pomocí funkce Smart Storage lze automaticky bezpečně zálohovat data a přistupovat k nim z více zařízení.
  • ThinkCentre neo 50s je stolní počítač s malým rozměrem navržený tak, aby poskytoval výkon a úsporu místa v 7,4litrovém provedení. Certifikace EPEAT Gold pro energetickou účinnost a Intelligent Cooling Engine 5.0 zajišťují optimální spotřebu energie. Ultra-Low Noise (ULN) s certifikací TÜV a obaly vyrobené z recyklovaného plastu slibují tichý výkon a šetrnost k životnímu prostředí.
  • ThinkCentre neo 30a 24 je kolaborativní all-in-one (AIO) desktop s 23,8palcovým FHD 16:9 WVA (Wide Viewing Angle) displejem, zvukem od Harman a výsuvnou webovou kamerou. Neo 30a 24, obsahuje AI Meeting Manager, který nabízí překladač v reálném čase, převod hlasu na text, titulky, editor poznámek ze schůze a hlasovou interakci s Amazon Alexa9 pro futuristickou spolupráci. Lenovo Smart Appearance vylepšuje rysy obličeje a rozmazává pozadí pro videokonference na profesionální úrovni.

Nový design, lepší zážitky

ThinkBook byl vždy navržen s ohledem na koncového uživatele. Nová řada těchto notebooků s kvalitními displeji s vysokou obnovovací frekvencí a vyšším poměrem obrazovky k tělu, tenkým designem a inteligentnějšími funkcemi není výjimkou.

Díky spolupráci s Intelem je ThinkBook 13x Gen 2 velmi tenkým (12,9 mm) a lehkým (1,21 kg) prémiovým notebookem s hliníkovým designem, který splní požadavky Intel Evo prostřednictvím hardwarových specifikací Intelu a klíčových cílů v oblasti odezvy, okamžitého probuzení, výdrže baterie a rychlého nabíjení. ThinkBook 13x Gen 2 je vybaven nejnovějšími procesory Intel Core U-Series 12. generace, navrženými pro profesionály v neustálém pohybu. Disponuje jasným 13,3palcovým 16:10 displejem s certifikátem EyeSafe s poměrem STB větším než >91 % a volitelným dotykovým displejem. Velká 56Wh baterie a senzory okolního světla pro správu energetické účinnosti displeje zaručují, že obavy o energii nejsou na pořadu dne. Jedinečná nabíjecí podložka ThinkBook Wireless Multi-Device Charging Mat je volitelná a dokáže poskytnout 65 W bezdrátové nabíjení notebooku2 přes Power by Contact a integrovaná Qi nabíječka dokáže nabít kompatibilní mobilní zařízení až 10W3.

ThinkBook 14 a 16 Gen 4+ i jsou oproti předchozí generaci tenčí a přecházejí na poměr stran 16:10 s větší zobrazovací plochou. Možnosti zobrazení zahrnují 14palcový panel s rozlišením 2880x1800 a 90 Hz obnovovací frekvencí a 16palcový panel s rozlišením 2560x1600 a 120 Hz frekvencí s hardwarovou kalibrací barev a oba mohou být poháněny volitelnou grafikou NVIDIA RTX. Větší touchpad se skleněným povrchem přispívá k interaktivnímu zážitku a systém reproduktorů Dolby Atmos poskytuje kvalitní zvuk během hovorů a zábavy. Volitelné inteligentní funkce založené na senzorech jsou zaměřeny na bezpečnost a spolupráci:

• Senzor okolního světla spravuje energetickou účinnost displeje a automaticky upravuje jas podle světelných podmínek.
  • Senzor Time of Flight (ToF) pracuje v koordinaci s FHD infračervenou webovou kamerou a zjišťuje přítomnost uživatele, umožňuje bezdotykové přihlášení přes Windows Hello, uzamčení při odchodu, a dokonce i automatické nastavení jasu obrazovky a podsvícení klávesnice.

Společnost Lenovo představila v rámci značky ThinkBook i příslušenství navržené s cílem usnadnit přechody mezi různými pracovními prostředími. Batoh ThinkBook Plus Gen 3 Sling je vyroben ze stylového materiálu odolnému vůči povětrnostním vlivům, s pohodlným polstrováním a nastavitelným ramenním popruhem pro extra pohodlí, obsahuje kapsy na zip a skryté kapsy pro uložení cenností.

Nabíjecí výkonná myš ThinkBook nabízí prémiový a konzistentní design s duálním připojením Bluetooth umožňujícím párování se dvěma různými zařízeními, nabíjení přes USB-C a nastavitelné DPI až do 2400.

Servis pro hybridní pracovní sílu

Mnohé tyto podniky nemají možnost využívat specializované IT zdroje a potřebují podporu, pokud jde o instalaci nových zařízení a migraci údajů ze stávajícího hardwaru. Jedná se o časově náročnou činnost, která může vést ke zvýšení počtu volání na podporu po nasazení, pokud se provede nesprávně.

Easy Install je služba speciálně navržená pro malé a střední podniky, kdy společnost Lenovo poskytne služby instalace nových zařízení na dálku i na místě. Podniky mohou využít služby Lenovo, aby se ujistily, že veškerý hardware i software je u jejich zaměstnanců správně nainstalovaný a připravený k používání. Služby jednoduché instalace budou zákazníkům dostupné prostřednictvím preferovaného způsobu nákupu, tj. přímo ve společnosti Lenovo a u jejích partnerů. Lenovo Easy Install nabízí podnikům jednoduchý a nákladově efektivní způsob zapojení nových zařízení, aby mohli soustředit svůj čas, energii a zdroje IT na klíčové obchodní priority.

Ceny a dostupnost:

• ThinkBook Plus Gen 3 bude dostupný v létě 2022 s očekávanou počáteční cenou 42 815 Kč s DPH.
  • ThinkBook 13x Gen 2 bude dostupný v létě 2022 s očekávanou počáteční cenou 33 635 Kč s DPH.
  • Bezdrátová nabíjecí podložka ThinkBook pro více zařízení bude dostupná v létě 2022 s očekávanou počáteční cenou 6 120 Kč s DPH.
  • ThinkBook 14 Gen 4+ i bude dostupný v létě 2022 s očekávanou počáteční cenou 25 679 Kč s DPH.
  • ThinkBook 16 Gen 4+ i bude dostupný v létě 2022 s očekávanou počáteční cenou 26 290 Kč s DPH.
  • ThinkCentre neo 70t bude dostupný v prvním čtvrtletí roku 2022.
  • ThinkCentre neo 50s bude dostupný v prvním čtvrtletí roku 2022 s očekávanou počáteční cenou 24 455 Kč s DPH.
  • ThinkCentre neo 30a 24 bude dostupný v prvním čtvrtletí roku 2022 s očekávanou počáteční cenou 32 717 Kč s DPH.
  • Batoh ThinkBook Plus Gen 3 Sling Backpack 3 bude dostupný v létě 2022 s očekávanou počáteční cenou 2 142 Kč s DPH.
  • Bezdrátová mobilní myš ThinkBook 3 bude dostupná v létě 2022 s očekávanou počáteční cenou 1 224 Kč s DPH.
  • Myš ThinkBook Wireless Performance Mouse bude k dispozici v létě 2022 s očekávanou počáteční cenou 1 224 Kč s DPH.
  • Očekává se, že Easy Install bude zpočátku dostupný v USA v lednu 2022 od 68 USD za jednotku za vzdálenou službu a 135 USD za službu na místě. Od února 2022 se služba rozšíří i na další trhy.