Třetí generace Lenovo ThinkBook 16p podpoří růst malých a středních podniků

5. 9. 2022 13:40    Rubrika: Tiskové zprávy

Třetí generace notebooku Lenovo ThinkBook 16p umožní pokročilým uživatelům i tvůrcům obsahu projevit svou kreativitu naplno a bez omezení. Nejnovější výjimečně vybavený ThinkBook přináší procesory až AMD Ryzen 9 6000 H-series a diskrétní grafiku NVIDIA GeForce RTX 3060 pro nejvyšší možný výkon v kombinaci s OS Windows 11. Jeho pohlcující 16palcový 2.5K IPS displej s úzkými rámečky disponuje certifikací TÜV Rheinland Low Blue Light a TÜV Eyesafe pro maximální pohodlí očí a je také vybaven senzorem okolního světla, který upravuje jas podsvícení obrazovky a klávesnice. Uživatelé si mohou vybrat ze dvou konfigurací displeje - 400nitový 60Hz panel a nový 500nitový 165Hz HDR400 panel s certifikací CESA, který nabídne živé barvy a větší detaily světla a stínu. Obě možnosti displeje mají také certifikaci X-Rite Pantone a podporují obsah Dolby Vision.

Třetí generace Lenovo ThinkBook 16p podpoří růst malých a středních podniků

Výjimečný výkon mobilních procesorů AMD Ryzen 6000 a grafiky NVIDIA GeForce RTX pomůže uživatelům vypořádat se s nejnáročnějšími výzvami hybridní práce. Kombinace až 32GB dvoukanálové LPDDR5 operační paměti, až 2TB duálního SSD úložiště a 71Wh baterie by měla uživatelům zajistit dostatek energie pro celý den. Nový pracovní styl také vyžaduje vysokorychlostní spolehlivé připojení a dostupnost portů pro flexibilní a všestranná připojení. Díky podpoře Wi-Fi 6, dvěma portům USB Type-C včetně jednoho USB 4, dvěma portům USB-A 3.2 Gen 2 a HDMI 2.1 portu se můžete pohodlně připojit k bezdrátovým sítím, periferiím a AV zařízením.

O vyšší úroveň zabezpečení se postará chytré tlačítko pro zapnutí Smart Power Button se zabudovanou čtečkou otisků prstů, díky kterému se uživatelé mohou rychle vrátit k práci a užít si například online brainstorming s volitelnou Full HD IR kamerou a křišťálově čistým zvukem Dolby Audio.

ThinkBook 16p přináší také inteligentní funkce založené na umělé inteligenci představené v dřívějších noteboocích ThinkBook, včetně funkce AI Meeting Manager, která mimo jiné dokáže převádět text na řeč ve čtrnácti podporovaných jazycích přímo během audio konferencí.

Pro ještě vyšší produktivitu mohou uživatelé z oblasti malých a středních podniků (SMB) připojit svůj ThinkBook 16p k novému monitoru Lenovo ThinkVision S25e-30, který byl také dnes představen veřejnosti. Tento monitor nové generace přináší kombinaci výkonu, komfortu a kvality ve velkém 24,5palcovém FHD displeji, nabídne řadu možností připojení a třístranný design téměř bez rámečků, který se v případě potřeby snadno přizpůsobí nastavení více obrazovek. Pro větší efektivitu a pohodlí při práci je monitor ThinkVision S25e-30 vybaven technologií přirozeně nízkého modrého světla. Má ergonomický stojan, který je možno naklánět a nové pohodlně umístěné navigační tlačítko na joysticku pro konfiguraci nastavení monitoru.

Cena a dostupnost

  • Třetí generace notebooku ThinkBook 16p, je spolu s ostatními notebooky ThinkBook představenými na začátku letošního roku již dostupná na vybraných trzích za cenu od 49 020 Kč bez DPH.
  • Notebooky ThinkBook Plus Gen 3 a ThinkBook 13x Gen 2, které byly představeny na veletrhu CES 2022, a notebooky ThinkBook 14s Yoga Gen 2 a ThinkBook 13s Gen 4 i, které byly představeny na veletrhu MWC 2022, jsou nyní také dostupné na vybraných trzích a nabízí široké portfolio přenosných počítačů pro každého uživatele.
Tiskové zprávy

Diskuse