Nejnovější ThinkPad X1 posiluje portfolio prémiových notebooků

6. 1. 2022 19:00    Rubrika: Tiskové zprávy

Lenovo ThinkPad X1 opět přináší jedinečný uživatelský zážitek se zaměřením na zákaznickou spokojenost a produktivitu. Nejnovější zařízení X1 Carbon 10th Gen, X1 Yoga 7th Gena X1 Nano 2nd Gen se aktuálně řadí na vrchol portfolia ThinkPad. Jsou určeny pro profesionály, kteří hledají vyšší výkon, lepší možnosti kamery a zvuku či vyšší bezpečnost, která je pro ně během pracovního dne stěžejní.

Nejnovější ThinkPad  X1 posiluje portfolio prémiových notebooků

V nově navržené liště je umístěna špičková kamera a 360stupňové čtyř pásmové mikrofony s vyšší citlivostí na větší vzdálenosti, které uživatel ocení nejen při pracovní video konferenci. Audiovizuální set doplňuje OLED displej s Dolby, včetně Dolby Voice - technologií pro potlačení šumu. ThinkPad X1 pohání nejnovější procesor Intel Core 12. generace s technologií vPro a operačním systémem Windows 11 a poskytuje kvalitní zabezpečení díky technologii ThinkShield , kterou doplňuje nová technologie Computer Vision (CV). CV představuje významné vylepšení v oblasti detekce přítomnosti uživatelů s chytřejší ochranou soukromí, zjednodušeným přihlašováním a lepší správou spotřeby energie.

Odvážnou novinkou v portfoliu počítačů je ThinkCentre M90a Pro Gen 3 All-in-One (AIO) s pokročilými funkcemi pro individuální i skupinovou tvorbu a dále Tiny-in-One (TIO), který po redesignu a nyní s názvem TIO Flex střídá dosud známý stolní počítač AIO představený již v roce 2014. Sérii počítačů doplňují 27palcové monitory ThinkVision řady P, které jsou určené pro rozšíření pracovní plochy uživatele. Mohou obsahovat volitelný modulární ThinkVision Voice-over-IP (VOIP) Modular Stack s webovou kamerou a reproduktorem pro plynulou práci při videohovorech.

Legendární byznysové notebooky jsou ještě lepší

Značka ThinkPad je díky neustálým inovacím ikonou odvětví a nachází si své příznivce po celém světě, kteří mohou právě letos oslavit společně s Lenovem 30. výročí tohoto ikonického notebooku.

ThinkPad X1 Carbon dosáhl své jubilejní 10. generace a nadále nabízí vše, co moderní profesionál potřebuje; spolu s ním přichází i výkonný ThinkPad X1 Yoga 7th Gen s prvotřídním zpracováním z hliníku. Všechny modely nyní podporují procesory Intel Core řady P 12. generace, které nabízejí výrazný výkonnostní skok, včetně vlajkové lodi a dosud nejlehčího ThinkPadu vůbec – ThinkPad X1 Nano 2nd Gen s váhou pod 1 kg.

Klíčovým designovým prvkem je nová komunikační lišta integrující vylepšené možnosti webové kamery s rozlišením FHD s bezpečnostním krytem a 360stupňové čtyř pásmové mikrofony, které jsou citlivéi na větší vzdálenosti. Design lišty umožnil zabudovat do laptopu kameru s větším snímačem, než je u notebooků běžné - 1,4µm snímač zvyšuje kvalitu obrazu, zejména při slabém osvětlení.

Nová technologie Computer Vision dostupná ve vybraných modelech ThinkPad X1 využívá Neural Processing Unit (NPU), který generuje metadata z integrované kamery na základě známého rozpoznávání a modelování algoritmů AI. Tato technologie nabízí inteligentnější detekci přítomnosti člověka, která rozpozná lidi a jejich záměr použít počítač, takže se počítač spustí a odemkne pouze pro dotyčného člověka. Funguje dokonce i tehdy, když má uživatel na obličeji ochrannou masku. Pro úsporu energie dokáže technologie Computer Vision také vypnout nebo ztlumit displej, když se uživatel dívá jinam, čímž zvyšuje energetickou účinnost a přidává další vrstvu soukromí při práci na veřejných místech.

Mezi hlavní vylepšení patří:

Výkon:

  • Nejnovější procesor Intel Core 12. generace s funkcí Intel vPro včetně procesorů U15 a P28.
  • Windows 11 Pro nabízí zážitek z operačního systému nové generace.
  • Rychlejší paměť LPDDR5 a možnosti úložiště PCIe Gen 4 snižují opoždění systému.
  • Nový dizajn klávesnice s nasáváním vzduchu u X1 Carbon a X1 Yoga zlepšuje tepelný výkon.

Uživatelská zkušenost:

  • Realistické displeje, včetně nového 2,8k OLED pro X1 Carbon a 4K OLED pro X1 Yoga, plus panely s nízkou intenzitou modrého světla s certifikací Eyesafe.
  • Nová FHD kamera se snímačem 1,4 µm s volitelnou technologií Computer Vision.
  • Dolby Suite vytváří multimediální genialitu díky systému reproduktorů s technologií Dolby Atmos , Dolby Vision na podporovaných displejích a Dolby Voice s funkcí potlačení hluku, nyní k dispozici také na modelu X1 Nano pro křišťálově čisté hovory při online konferencích.

Připojení a zabezpečení:

  • Wi-Fi 6E je nyní k dispozici pro lepší šířku pásma v přeplněných sítích, a pokud není Wi-Fi k dispozici, mohou se uživatelé rozhodnout pro připojení Cat16 4G LTE nebo 5G sub-6 WWAN.
  • Firmware Resiliency 2.0 dále zvyšuje zabezpečení notebooku rozšířením ochrany, detekce a obnovy dalších komponentů.
  • Computer Vision zlepšuje detekci přítomnosti uživatele, zjednodušuje přihlašování a zvyšuje soukromí.
  • ThinkPad X1 je připraven podporovat řadu funkcí vyhledávání Tile, takže uživatelé mohou lokalizovat svůj počítač až po dobu 14 dní, i když je vypnutý.

Budoucnost stolních počítačů je ve flexibilitě a přizpůsobení se

Na první pohled vypadá ThinkCentre M90a Pro Gen 3 jako obyčejnou aktualizací předešlého modelu. M90a ale disponuje funkcemi, které ho povyšují na inteligentní a spolehlivý počítač. Je poháněn procesory Intel Core 12. generace až do i9 na platformě Intel Q670 s technologií vPro, má 23,8palcový QHD displej, až 64 GB DDR5 a řadu možností úložiště a IO portů. Netradičně pro AIO obsahuje také výstupy HDMI 2.0 a DisplayPort, které umožňují připojení druhého displeje, a plně funkční stojan otočný o 90 stupňů. Je to však integrace konferenčních a bezpečnostních technologií, které ho odlišují od běžného desktopu:

  • M90a Pro Gen 3 je standardně vybaven sklápěcí kamerou s duálními mikrofony a dvěma 3wattovými reproduktory pro individuální videokonference.
  • Nastavitelný stojan pro konferenční hovory oživuje spolupráci. Čtyř pásmové mikrofony s 360stupňovým snímáním do větší vzdálenosti využívající technologii AI pro potlačení šumu a čtyři reproduktory vyvinuté společností Harman proměňují M90a na PC vhodný pro skupinové konference. Zařízení je optimalizováno pro Microsoft Teams a díky integrovanému kabelu USB typu C jej lze připojit ke kompatibilnímu notebooku a proměnit tak jakýkoli prostor v zasedací místnost.
  • M90a Pro Gen 3 má také volitelnou detekci lidské přítomnosti pomocí Intel Context Sensing Technology, takže systém se probudí, když se k němu uživatel přiblíží, a automaticky se zamkne, když odejde.
  • Potlačení šumu pomocí technologie Intel GNA snižuje hluk v pozadí během spolupráce.
  • M90a Pro Gen 3 je zrozen pro byznys na platformě Intel vPro 12. generace s výkonem a pokročilými funkcemi, které uživatelé vyžadují, spolu se zabezpečením, správou a stabilitou.

Společnost Lenovo v roce 2014 v mnoha ohledech oživila odvětví stolních počítačů uvedením první generace modulárního počítače Tiny-in-One na trh. U nového modelu TIO Flex se zaměřili na hodnotu pro zákazníka, tj. usnadnit práci lidem z kanceláře nebo z domova. TIO Flex poskytuje vysokou flexibilitu díky podpoře nejnovějších čtyř generací stolních počítačů Tiny a novým možnostem monitorů s úhlopříčkou až 27 palců. Kromě toho nabízí snadný upgrade pomocí samostatných možností plochy a displeje. Model se skládá ze tří částí:

  • Stojan TIO Flex, jednotné řešení pro všechny kompatibilní Tiny desktopy a displeje ThinkVision.
  • Nastavitelná pracovní plocha ThinkCentre Tiny. Stojan TIO Flex podporuje Tiny Gen 4 až Gen 8.
  • Nastavitelné monitory ThinkVision série T s 22palcovým, 24palcovým a 27palcovým displejem. s anebo bez funkce VoIP.
  • Kromě toho bude k dispozici volitelná montážní konzole standardu VESA 100x100 na podporu jiných monitorů.

ThinkVision je řešením pro hybridní práci

Tradiční kancelářské prostory se mění a přechod k hybridní práci nabírá na obrátkách. Uživatelé hledají konzistentní technologie, které umožňují flexibilitu mezi kanceláří a prací z domova. Lenovo proto představuje generaci profesionálních monitorů ThinkVision řady P, která je navržena s ohledem na požadavky uživatele.

ThinkVision P27h-30 a P27q-30 jsou téměř bezrámečkové, 27palcové QHD monitory nabízející živé barvy s kalibrovanou přesností. Mezi jejich hlavní výhody patří:

  • 95 % DCI-P3, 99 % sRGB, BT.709 barvy a podpora HDR.
  • Ergonomicky jsou monitory identické s plně nastavitelnými stojany a s technologií přirozeného nízkého modrého světla snižují únavu očí během dlouhých pracovních sezení.
  • Série ThinkVision P27 používá udržitelné obaly z recyklovaného papíru.
  • Konektivitu zaručuje řada portů a díky softwaru ThinkColour se zjednodušuje uživatelský zážitek skrz inteligentnější a snazší správu monitoru.

Monitory P27h-30 a P27q-30 se liší ve své cílové funkcionalitě, přičemž první z nich je navržen pro flexibilní pracovní prostředí, které vyžaduje rychlé připojení notebooku pomocí dokovacího řešení jedním kabelem. Zařízení P27h-30 s výkonem až 100 W, ethernetem, rozbočovačem USB a možností více displejů je ideálním řešením pro domácí kancelář a přidává možnost přepínače KVM10 pro snadné přepínání mezi vstupy počítače.

Oba monitory série P-30 sdílejí společnou možnost video spolupráce. ThinkVision VoIP Modular Stack poskytuje jedinečné řešení pro bezdrátové konference s novou webkamerou MC60 Monitor Webcam, zvukovou lištou MS30 Monitor Soundbar a chytrým USB stojanem, který se zapojuje přímo do portu USB na vrchu řady P-30. Jeden stack splňuje tři scénáře v závislosti na potřebách uživatele:

  • Modulární Soundbar (MS30) s USB stojanem pro audiokonference poskytuje čistý zvuk s duálními 2wattovými reproduktory a bezpečnostním zámkem pro fyzickou ochranu.
  • Modulární webová kamera (MC60) s USB stojanem poskytuje čistý obraz FHD videa včetně funkce automatického zaostřování a dvojitých mikrofonů s technologií beamforming pro potlačení hluku. MC60 je schopné si vybrat jiné zorné pole s 65, 78 nebo 90stupňovým širokým úhlem a obsahuje privátní clonu.
  • Webová kamera MC60 a Soundbar MS30 spolu s USB stojanem poskytují řešení pro bezdrátové audio/video konference pro domácí nebo kancelářské prostory.

Dostupnost a cena:

  • ThinkPad X1 Carbon Gen 10 bude dostupný od května 2022 s očekávanou počáteční cenou 50 190 Kč včetně DPH.
  • ThinkPad X1 Yoga Gen 7 bude dostupný od května 2022 s očekávanou počáteční cenou 53 490 Kč včetně DPH.
  • ThinkPad X1 Nano Gen 2 bude dostupný od května 2022 s očekávanou počáteční cenou 50 790 Kč včetně DPH.
  • ThinkVision P27q-30 a P27h-30 budou dostupné od srpna 2022 s očekávanou počáteční cenou 15 290 Kč včetně DPH a 18 390 Kč včetně DPH.
  • Řešení ThinkVision VOIP Modular Stack bude dostupné od července 2022 s očekávanou počáteční cenou za Soundbar 1 190 Kč včetně DPH a za webovou kameru 3 990 Kč včetně DPH.
  • ThinkCentre M90a Gen 3 Pro bude k dispozici od června 2022 s očekávanou počáteční cenou 39 790 Kč včetně DPH.
  • TIO Flex bude k dispozici od července 2022, přičemž očekávaná počáteční cena za stojan má být pouze 1 590 Kč včetně DPH.
Tiskové zprávy

Diskuse