TCL na veletrhu MWC 2022, řada smartphonů TCL 30, tablety a síťová zařízení

4. 3. 2022 13:45    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost TCL představila na veletrhu Mobile World Congress (MWC) 2022 v Barceloně své mobilní novinky. Uvedena byla celá nová řada smartphonů TCL 30 Series, do níž patří celkem pět modelů - TCL 30 5G, TCL 30+, TCL 30, TCL 30 SE a TCL 30 E. TCL ukázala také tři nové tablety včetně nejnovějšího modelu NXTPAPER s matným displejem či cenově dostupného 5G tabletu TAB 10s 5G. TCL uvádí na trh i tři nová síťová zařízení včetně výkonného 5G routeru LINKHUB 5G, schopného připojit až stovky zařízení v různých prostředích.

TCL na veletrhu MWC 2022, řada smartphonů TCL 30, tablety a síťová zařízení

Řada smartphonů TCL 30

Během MWC 2022 představila společnost TCL pět nových cenově dostupných chytrých telefonů řady TCL 30 – konkrétně jde o modely TCL 30 5G, TCL 30+, TCL 30, TCL 30 SE a TCL 30 E.

Stejně jako v minulosti sází TCL na špičkové know-how v oblasti displejů. 6,7palcové AMOLED displeje s Full HD+ rozlišením, které využívají modely TCL 30 5G, TCL 30+ a TCL 30, se mohou pochlubit bohatým kontrastem, věrnými barvami, hlubokou černou a obrazem v kino kvalitě. 6,52palcový displej, který zdobí modely TCL 30 SE a TCL 30 E, má rozlišení HD+. Technologie TCL NXTVISION optimalizuje obraz displeje a nabízí několik režimů pro ochranu zraku.

Všech pět modelů nabízí 50Mpx fotoaparát, který dokáže pořizovat pěkné snímky krajin, portrétů i detailních scén. Funkce Steady Snap (stabilní záběr) dokáže zřetelně zachytit libovolné objekty i v pohybu, funkce Face Tracking (detekce obličeje) je ideální pro fotografování lidí v pohybu, funkce Auto-Capture pro změnu velmi usnadňuje pořízení širokoúhlých selfie s více přáteli v jednom záběru.

Smartphony TCL 30 5G, TCL 30+ a TCL 30 mají jen 7,74mm tenký profil a váží 184 g, takže perfektně padnou do dlaně. Všech pět telefonů je vybaveno bateriemi s kapacitou přes 5000 mAh a podporou rychlého nabíjení, takže s přehledem vydrží od rána do večera.

Prodej v ČR zahájen - TCL 30, 30+ a 30 SE navíc se sluchátky TCL MOVEAUDIO S108 zdarma

• TCL 30 5G: 64GB varianta 6890 Kč a 128GB varianta 7490 Kč, dostupnost v ČR v květnu, v barvách Dreamy Blue a Tech Black
  • TCL 30+: 5490 Kč, v ČR již dostupný, v barvách Muse Blue a Tech Black + do vyprodání zásob jako dárek true wireless sluchátka TCL MOVEAUDIO S108 v ceně 699 Kč
  • TCL 30: 4990 Kč, v ČR již dostupný, v barvách Muse Blue a Tech Black + do vyprodání zásob jako dárek true wireless sluchátka TCL MOVEAUDIO S108 v ceně 699 Kč
  • TCL 30 SE: 64GB varianta 4090 Kč a 128GB varianta 4590 Kč - v ČR již dostupné, v barvách Space Grey a Atlantic Blue + jako dárek true wireless sluchátka TCL MOVEAUDIO S108 v ceně 699 Kč
  • TCL 30 E: 3790 Kč, dostupnost v ČR v dubnu, v barvách Space Grey a Atlantic Blue

TCL rozšiřuje portfolio tabletů

Mezi další novinky, prezentované společností TCL na MWC 2022, se řadí i tři zcela nové tablety - TCL NXTPAPER MAX 10, TCL TAB 10s 5G a TCL TAB 10 HD 4G.

TCL NXTPAPER MAX 10, který navazuje na nedávno uvedený model TCL NXTPAPER 10s, bude k dispozici ve verzích Wi-Fi nebo 4G LTE. Hlavním lákadlem NXTPAPER MAX 10 je 10,36palcový displej NXTPAPER, který zabírá 83 % čelní strany zařízení a evokuje klasický papír. Je proto vhodný i jako elektronická čtečka nebo poznámkový blok. Velkou obrazovku můžete využít i ke streamování filmů a hraní her. Displej se skládá z několika vrstev, z nichž každá hraje roli při filtrování škodlivého modrého světla a ochraně zraku. NXTPAPER MAX 10 doplňuje vrstva antireflexního skla, které snižuje odrazy světla, což zaručuje pohodlnější a přirozenější čtení i psaní.

Druhá z novinek, model TCL TAB 10s 5G, je jedním z prvních cenově dostupných tabletů s 5G připojením. Tablet nabízí 10,1palcovou obrazovku s Full HD rozlišením, jejíž obraz vylepšuje technologie NXTVISION. Vedle ultrarychlého 5G připojení nechybí 8000mAh baterie a 4 GB operační paměti, což z tabletu dělá zařízení vhodné ke streamování filmů a sportovních přenosů, pořádání videohovorů prakticky odkudkoli, a to buď pomocí mobilního, nebo Wi-Fi připojení.

Třetí novinkou je tablet TCL TAB 10 HD 4G s 8,7mm tenkými rámečky kolem displeje, který garantuje jasný obraz s pěknými barvami. S baterií o solidní kapacitě 5500 mAh hravě zvládne celý den čtení, sledování a prohlížení webu. Díky osmijádrovému procesoru poskytuje zařízení TCL také dostatečný výkon.

Tablet NXTPAPER MAX 10 se začne prodávat v Asii v polovině 2. čtvrtletí 2022 za cenu od 269 €. Tablet TCL TAB 10 HD 4G (3+32 GB) se v Česku bude prodávat od května za 4590 Kč. TCL TAB 10s 5G (4+64 GB) bude v prodeji na přelomu května a června za 9190 Kč.

Bezproblémové bezdrátové připojení

TCL rozšiřuje své portfolio síťových zařízení o 5G router a dvě mobilní 4G zařízení. LINKHUB 5G CPE HH515 je výkonný 5G router, který poskytuje moderní Wi-Fi 6 připojení a dokáže současně připojit až 256 uživatelů. Umožňuje hraní v cloudu, kvalitní živé vysílání, online vzdělávání i práci z domova.

Zařízení LINKZONE LTE CAT6 Mobile Wi-Fi MW63 je osobní mobilní Wi-Fi přijímač, který nabízí vysokorychlostní připojení v lehkém kapesním provedení. Domácí stanice LINKHUB LTE CAT6 HH63 s elegantním designem disponuje dvoupásmovou Wi-Fi, jež zajistí rychlé 4G stahování rychlostí až 300 Mb/s. Celá domácnost si tak může užívat videa, online hry, výuku i práci z domova. Oba produkty jsou kompatibilní s eSIM.

LINKHUB 5G CPE HH515 bude v Evropě k dispozici v prvním čtvrtletí. LINKZONE LTE CAT6 Mobile Wi-Fi MW63 a LINKHUB LTE CAT6 Home Station HH63 budou v Evropě uvedeny na trh během 2. čtvrtletí letošního roku.